• Home
  • Baksels
  • Ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
2 eetlepels dadelstroop
100 gram havermout
4 eetlepels kokos olie
Tussenlaag
2 vellen gelatine
400 ml Griekse yoghurt
Topping
3 Bloedsinaasappels
1 blikje Mandarijn uit blik Je kunt ook verse gebruiken
Ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn

Ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn

Een vrolijk ontbijtje om de dag mee te beginnen!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Bodem

  • Tussenlaag

  • Topping

Directions

Share

Ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn!

Dat we dol zijn op ontbijttaartjes is inmiddels wel duidelijk. Er staat er al eentje op met rood fruit, met kiwi en een banoffee variant. Ze staan niet alleen leuk op de ontbijttafel maar zijn ook nog eens super lekker. Dit keer een ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn. Natuurlijk gebruiken we de prachtige en heerlijke bloedsinaasappel uit Sicilië. Hier groeien de lekkerste. Hier zit een speciaal stofje in de grond die de sinaasappel rood kleurt. Tegenwoordig vind je ook in de supermarkt uit Spanje. Geloof met dit zijn neppers. De enige echte komen uit Sicilië!

Met een bodem van dadel en dadelstroop en havermout zijn ze ook nog eens heel gezond . Leuk om te maken met een kookring, maar je kunt ook een glaasje zo vullen of een hele taart maken. De keuze is reuze.

Wij vinden deze taartjes echt een extra verrassing op tafel. Denk aan Paas ontbijt of met kerst natuurlijk heel toepasselijk. Al onze ontbijttaartjes op de website zijn allemaal met natuurlijk een gezonde twist. Geen bakken met suiker of zoetstof. Wanneer we iets zoeter willen kiezen we vaker voor een beetje honing  in plaat van suiker. Ook door toevoeging van dadels of vijgen krijg je het zoete. Dit zijn wel suikers maar tenminste geen geraffineerde.
Kijk eens naar ons recept van ontbijttaartje met pistache en bloedsinaasappel, ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien. Kiwi ontbijt taartje of een ontbijttaartje met vers fruit.

Steps

1
Done
5 minuten

Bodem

Meng de havermout met dadel, dadelstroop en kokosolie in een mixer tot fijne mix.

2
Done
10 minuten

Vullen

Smeer de kookring in met wat kokosolie en maak een bodem van de dadel mix.
Zet deze op een bakblik met bakpapier.
Zet deze 8 minuten in een verwarmde oven van 180 graden.
Laat de ringen daarna afkoelen.

3
Done

Snijden

Snijd de bloedsinaasappel in dunne schijven en ontdoe van de schil.
Leg deze op de bodem samen met wat partjes mandarijn.

4
Done
15 minuten

Yoghurt

Laat de gelatine blaadjes 10 minuten onder gedompeld staan in koud water.
Na 10 minuten haal je de blaadjes eruit en doe daar ietsje heet water bij zodat ze smelten.
Roer dit direct door de yoghurt en vul daarmee je ringen.
Wel direct doen anders is de yoghurt korrelig.
Zet dit koud zodat de yoghurt een beetje opstijft.

5
Done
2 minuten

Topping

Eindig met een laagje bloedsinaasappel en mandarijn.
Verwijder voorzichtig de ring.

6
Done

Tip

In plaats van kookring kun je ook glaasjes vullen of een taartvorm.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Parelcouscous met geroosterde groenten en tonijn
previous
Parelcouscous met geroosterde groenten en tonijn
Stroopwafelcake
next
Stroopwafelcake met likeur 43
Parelcouscous met geroosterde groenten en tonijn
previous
Parelcouscous met geroosterde groenten en tonijn
Stroopwafelcake
next
Stroopwafelcake met likeur 43

Add Your Comment