Ingredients
-
Bodem
-
2 eetlepels dadelstroop
-
100 gram havermout
-
4 eetlepels kokos olie
-
Tussenlaag
-
2 vellen gelatine
-
400 ml Griekse yoghurt
-
Topping
-
3 Bloedsinaasappels
-
1 blikje Mandarijn uit blikJe kunt ook verse gebruiken
Directions
Ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn!
Dat we dol zijn op ontbijttaartjes is inmiddels wel duidelijk. Er staat er al eentje op met rood fruit, met kiwi en een banoffee variant. Ze staan niet alleen leuk op de ontbijttafel maar zijn ook nog eens super lekker. Dit keer een ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn. Natuurlijk gebruiken we de prachtige en heerlijke bloedsinaasappel uit Sicilië. Hier groeien de lekkerste. Hier zit een speciaal stofje in de grond die de sinaasappel rood kleurt. Tegenwoordig vind je ook in de supermarkt uit Spanje. Geloof met dit zijn neppers. De enige echte komen uit Sicilië!
Met een bodem van dadel en dadelstroop en havermout zijn ze ook nog eens heel gezond . Leuk om te maken met een kookring, maar je kunt ook een glaasje zo vullen of een hele taart maken. De keuze is reuze.
Wij vinden deze taartjes echt een extra verrassing op tafel. Denk aan Paas ontbijt of met kerst natuurlijk heel toepasselijk. Al onze ontbijttaartjes op de website zijn allemaal met natuurlijk een gezonde twist. Geen bakken met suiker of zoetstof. Wanneer we iets zoeter willen kiezen we vaker voor een beetje honing in plaat van suiker. Ook door toevoeging van dadels of vijgen krijg je het zoete. Dit zijn wel suikers maar tenminste geen geraffineerde.
Kijk eens naar ons recept van ontbijttaartje met pistache en bloedsinaasappel, ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien. Kiwi ontbijt taartje of een ontbijttaartje met vers fruit.
Steps
1
Done
5 minuten
|
BodemMeng de havermout met dadel, dadelstroop en kokosolie in een mixer tot fijne mix. |
2
Done
10 minuten
|
VullenSmeer de kookring in met wat kokosolie en maak een bodem van de dadel mix. |
3
Done
|
SnijdenSnijd de bloedsinaasappel in dunne schijven en ontdoe van de schil. |
4
Done
15 minuten
|
YoghurtLaat de gelatine blaadjes 10 minuten onder gedompeld staan in koud water. |
5
Done
2 minuten
|
ToppingEindig met een laagje bloedsinaasappel en mandarijn. |
6
Done
|
TipIn plaats van kookring kun je ook glaasjes vullen of een taartvorm. |