Ingredients
-
Bodem
-
2 eetlepels Dadelstroop
-
100 gram Havermout
-
4 eetlepels Kokos olie
-
Tussenlaag
-
2 vellen Gelatine
-
400 ml Griekse yoghurt
-
Topping
-
3 Bloedsinaasappels
-
1 blikje Mandarijn uit blikJe kunt ook verse gebruiken
Directions
Ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn!
Dat we dol zijn op ontbijttaartjes is inmiddels wel duidelijk. Er staat er al eentje op met rood fruit, met kiwi en een banoffee variant. Ze staan niet alleen leuk op de ontbijttafel maar zijn ook nog eens super lekker.
Met een bodem van dadel en dadelstroop en havermout zijn ze ook nog eens heel gezond . Leuk om te maken met een kookring, maar je kunt ook een glaasje zo vullen of een hele taart maken. De keuze is reuze.
Steps
1
Done
5 minuten
|
BodemMeng de havermout met dadel, dadelstroop en kokosolie in een mixer tot fijne mix. |
2
Done
10 minuten
|
VullenSmeer de kookring in met wat kokosolie en maak een bodem van de dadel mix. |
3
Done
|
SnijdenSnijd de bloedsinaasappel in dunne schijven en ontdoe van de schil. |
4
Done
15 minuten
|
YoghurtLaat de gelatine blaadjes 10 minuten onder gedompeld staan in koud water. |
5
Done
2 minuten
|
ToppingEindig met een laagje bloedsinaasappel en mandarijn. |
6
Done
|
TipIn plaats van kookring kun je ook glaasjes vullen of een taartvorm. |