0 0
Ontbijttaartje met pistache en bloedsinaasappel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 Dadels
40 gram Pistache nootjes
2 eetlepel Amandelmeel
1 Bloed sinaasappel
4 eetlepel Griekse yoghurt
1 eetlepel kokos olie

Ontbijttaartje met pistache en bloedsinaasappel

De lekkerste smaken van Sicilië in een gezond ontbijttaartje!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ontbijttaartje met pistache en bloedsinaasappel

Wisten dat jullie Mariëlla niet echt van de zuivel is? Je zal haar nooit betrappen met een glas melk of een bakje yoghurt. Eigenlijk is dat wel jammer want een beetje zuivel kan geen kwaad, denk ik. Ze is meer van de amandelmelk en dergelijke. Als ik daar een opmerking over maak dan zegt ze altijd, mam ik drink genoeg cappuccino’s haha.

Dit ontbijttaartje met pistache en bloedsinaasappel is dus niet aan haar besteed, maar zeker weten dat we hier liefhebbers voor hebben. We kunnen dit wel een Siciliaans taartje noemen want er zijn heerlijke pistachenootjes en bloedsinaasappels in verwerkt. Een bodem van dadels, amandelmeel en pistachenootjes. Gevuld met yoghurt, een Griekse dat dan weer wel. Daarop die zoete bloedsinaasappel met een kruimel van pistache. Mariëlla heeft ze dus niet geproefd, maar José natuurlijk wel. Één woord…. overheerlijk!

Jo is er wel dol op dus alle ontbijttaartjes komen uit haar hand. Ontbijttaartjes zijn weer net een beetje leuker om te maken en deze versie is helemaal goddelijk. Vaak maak ik ze in een kookringetje, alleen heb je dan iets van gelatine van nodig anders storten ze in elkaar. Daar hebben we iets op gevonden en als bodem hebben we een klein bakvormpje gebruikt. Het tartelette vormpje is heel handig ervoor , en zo kun je een mooi bakje van maken waar je de vulling in kan doen. Hoe je deze taartjes er weer uit krijgt lees je in het recept.

Nieuwsgierig naar andere versies, kijk eens dan naar  het ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien, of kiwi ontbijt taartjes, Banoffee ontbijttaartje of  het ontbijttaartje met vers fruit.

Steps

1
Done
5 minuten

Bodem

Mix de dadels, amandelmeel, pistachenootjes en kokosolie in een mixertje.

2
Done
3 minuten

Vormpje

Vet de tartelette vormpjes in met een kwastje met kokosolie.
Vul de bodem twee tartelette vormpjes waarbij je als het ware een klein bakje maakt.
Zet deze in de vriezer.
Wanneer je ze wilt gaan eten, haal ze uit de vriezer.
knijp een beetje in de rand, en gebruik een puntje van een scherp mes om ze eruit te wippen.

3
Done
2 minuten

Vullen

Schep er twee eetlepels Griekse Yoghurt in.
Snijd een plakje sinaasappel en verwijder de schil.
Strooi er wat gehakte pistache over.

4
Done
1 minuut

Serveren

Serveer met extra partjes sinaasappel er naast.

5
Done

Tip

Vind je Griekse yoghurt te zuur, de zoete bodem en het frisse van de sinaasappel heft het zure op.
Natuurlijk kun je iets vanille aroma of suiker door de yoghurt roeren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tomatensoep met zoete aardappel
next
Brood pizza Margherita
previous
Tomatensoep met zoete aardappel
next
Brood pizza Margherita

Add Your Comment