Ingredients
-
10 Dadels
-
40 gram Pistache nootjes
-
2 eetlepel Amandelmeel
-
1 Bloed sinaasappel
-
4 eetlepel Griekse yoghurt
-
1 eetlepel kokos olie
Directions
Ontbijttaartje met pistache en bloedsinaasappel
Wisten dat jullie Mariëlla niet echt van de zuivel is? Je zal haar nooit betrappen met een glas melk of een bakje yoghurt. Eigenlijk is dat wel jammer want een beetje zuivel kan geen kwaad, denk ik. Ze is meer van de amandelmelk en dergelijke. Als ik daar een opmerking over maak dan zegt ze altijd, mam ik drink genoeg cappuccino’s haha.
Dit ontbijttaartje met pistache en bloedsinaasappel is dus niet aan haar besteed, maar zeker weten dat we hier liefhebbers voor hebben. We kunnen dit wel een Siciliaans taartje noemen want er zijn heerlijke pistachenootjes en bloedsinaasappels in verwerkt. Een bodem van dadels, amandelmeel en pistachenootjes. Gevuld met yoghurt, een Griekse dat dan weer wel. Daarop die zoete bloedsinaasappel met een kruimel van pistache. Mariëlla heeft ze dus niet geproefd, maar José natuurlijk wel. Één woord…. overheerlijk!
Jo is er wel dol op dus alle ontbijttaartjes komen uit haar hand. Ontbijttaartjes zijn weer net een beetje leuker om te maken en deze versie is helemaal goddelijk. Vaak maak ik ze in een kookringetje, alleen heb je dan iets van gelatine van nodig anders storten ze in elkaar. Daar hebben we iets op gevonden en als bodem hebben we een klein bakvormpje gebruikt. Het tartelette vormpje is heel handig ervoor , en zo kun je een mooi bakje van maken waar je de vulling in kan doen. Hoe je deze taartjes er weer uit krijgt lees je in het recept.
Nieuwsgierig naar andere versies, kijk eens dan naar het ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien, of kiwi ontbijt taartjes, Banoffee ontbijttaartje of het ontbijttaartje met vers fruit.
Steps
1
Done
5 minuten
|
BodemMix de dadels, amandelmeel, pistachenootjes en kokosolie in een mixertje. |
2
Done
3 minuten
|
VormpjeVet de tartelette vormpjes in met een kwastje met kokosolie. |
3
Done
2 minuten
|
VullenSchep er twee eetlepels Griekse Yoghurt in. |
4
Done
1 minuut
|
ServerenServeer met extra partjes sinaasappel er naast. |
5
Done
|
TipVind je Griekse yoghurt te zuur, de zoete bodem en het frisse van de sinaasappel heft het zure op. |