Ingredients
-
Bodem
-
200 gram havermout
-
10 stuks gedroogde vijgen
-
40 ml kokos olie
-
3 eetlepel honing
-
2 eetlepel dadelstroop
-
Tussenlaag
-
2 vellen gelatine
-
400 ml Griekse yoghurt
-
Topping
-
2 vellen gelatine
-
200 gram aardbeienKan uit de diepvries
-
75 gram rode bessen
-
Een paar blaadjes verse munt
Directions
Ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien!
Wij zijn gek op lekkere ontbijtjes. Je kunt namelijk van elke dag een feestje maken en dat gaat gemakkelijk wanneer je met een feestje kunt ontbijten 🙂 Vandaag een speciale feestelijke editie, het ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien.
Ontbijttaartjes zijn gemakkelijk om te maken en goed te preppen zodat je in de ochtend meteen kunt smikkelen! Wil jij een keer in stijl ontbijten maak dan deze overheerlijke kleine taartjes met een heerlijke vijg en havermout bodem, romige Griekse yoghurt en een zoetzure aardbei en rode bes topping.
De rode bessen komen van het prachtige bedrijf @berrybrothers. Het zijn echte specialisten in het telen zacht fruit en met een passie voor rode bessen. De Queens zijn speciaal naar Limburg gereden om dit mooie familie bedrijf te bezoeken en waren zeer onder de indruk van alle verse producten die met de hand worden geplukt.
Vandaag ons derde rode bes-recept! Het zacht zure van de rode bessen gaat geweldig samen met het zoete van de aardbeien. En zeg nou zelf, de besjes erboven op is toch de kers uhhh bes op de taart!
Kijk ook eens naar deze ontbijttaartjes, de keuze is reuze! Ontbijttaart met framboos en mango, bloedsinaasappel en mandarijn, mango kiwi, vers fruit en banoffee taartjes.
Steps
1
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 170° |
2
Done
2 minuten
|
BodemMeng de havervlokken met de vijgen, zachte kokosolie, honing en dadelstroop. Puls dit even in een mixer zodat je een mooi compact geheel hebt. |
3
Done
8 minuten
|
VullenNeem een bakblik met bakpapier. |
4
Done
15 minuten
|
TussenlaagDoe 2 blaadjes gelatine in een kom met koud water en laat dit 10 minuten staan. Heb je geen kookringen dan kun je ook een kleine taartvorm gebruiken, en maak je een klein taartje. |
5
Done
2 uur
|
ToppingDoe opnieuw 2 velletjes gelatine in en kom met koud water en laat dit weer 10 minuten staan. |
6
Done
2 minuten
|
ServerenDuw voorzichtig het taartje uit de ring. |