0 0
Ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
200 gram havermout
10 stuks gedroogde vijgen
40 ml kokos olie
3 eetlepel honing
2 eetlepel dadelstroop
Tussenlaag
2 vellen gelatine
400 ml Griekse yoghurt
Topping
2 vellen gelatine
200 gram aardbeien Kan uit de diepvries
75 gram rode bessen
Een paar blaadjes verse munt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien

Ontbijttaartje met rode bessen in de hoofdrol

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Tussenlaag

  • Topping

Directions

Share

Ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien!

Wij zijn gek op lekkere ontbijtjes. Je kunt namelijk van elke dag een feestje maken en dat gaat gemakkelijk wanneer je met een feestje kunt ontbijten 🙂

Ontbijttaartje zijn gemakkelijk om te maken en goed te preppen zodat je in de ochtend meteen kunt smikkelen! Wil jij een keer in stijl ontbijten maak dan deze overheerlijke kleine taartjes met een heerlijke vijg en havermout bodem, romige Griekse yoghurt en een zoetzure aardbei en rode bes topping.

De rode bessen komen van het prachtige bedrijf @berrybrothers. Het zijn echte specialisten in het telen zacht fruit en met een passie  voor rode bessen. De Queens zijn speciaal naar Limburg gereden om dit mooie familie bedrijf te bezoeken en waren zeer onder de indruk van alle verse producten die met de hand worden geplukt.

Vandaag ons derde rode bes-recept! Het zacht zure van de rode bessen  gaat geweldig samen met het zoete van de aardbeien. En zeg nou zelf, de besjes erboven op is toch de kers uhhh bes op de taart!

Kijk ook eens naar deze ontbijttaartjes, de keuze is reuze! Ontbijttaart met framboos en mango, bloedsinaasappel en mandarijn, mango kiwi, vers fruit en banoffee taartjes.

Steps

1
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 170°

2
Done
2 minuten

Bodem

Meng de havervlokken met de vijgen, zachte kokosolie, honing en dadelstroop. Puls dit even in een mixer zodat je een mooi compact geheel hebt.

3
Done
8 minuten

Vullen

Neem een bakblik met bakpapier.
Smeer een ring, (wij hebben kookringen gebruikt) in met een beetje kokosolie. Maak een bodem van het mengsel en druk dit goed aan.
Zet 8 minuten in de oven op 170 graden. Daarna laat je dit goed afkoelen.

4
Done
15 minuten

Tussenlaag

Doe 2 blaadjes gelatine in een kom met koud water en laat dit 10 minuten staan.
Neem een heel klein beetje heet water en los de gelatine op. Roer dit door de Griekse yoghurt.
Verdeel de yoghurt nu op de bodem van de kook ringen.
Zet dit koud in de koelkast.

Heb je geen kookringen dan kun je ook een kleine taartvorm gebruiken, en maak je een klein taartje.

5
Done
2 uur

Topping

Doe opnieuw 2 velletjes gelatine in en kom met koud water en laat dit weer 10 minuten staan.
Verwarm de verse of ontdooide aardbeien in een steelpannetje. Wanneer het geheel zacht is pureer je dit met een staafmixer.
Rits de rode bessen van de steeltjes met een vork.
Roer deze door de aardbeien samen met de gelatine vellen.
Zorg dat je wel rode besjes overhoudt voor de decoratie.
Schenk dit over de yoghurt laag. En zet het koud in de koelkast voor minimaal een paar uur.

6
Done
2 minuten

Serveren

Duw voorzichtig het taartje uit de ring.
Leg er een takje rode bessen op en eventueel wat verse munt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tiramisu in een glaasje
previous
Tiramisu in een glaasje
Courgette carpaccio met citroenpesto en burrata
next
Courgette carpaccio met citroenpesto en burrata
Tiramisu in een glaasje
previous
Tiramisu in een glaasje
Courgette carpaccio met citroenpesto en burrata
next
Courgette carpaccio met citroenpesto en burrata

Add Your Comment