0 0
Ontbijttaartje met vers fruit

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
200 gram Granola Je kunt ook havermout gebruiken
3 eetlepels Amandelmeel
40 ml Kokos olie
2 grote eetlepels Dadelstroop
10 stuks Dadel
Tussenlaag
400 ml Griekse yoghurt
Topping
250 gram Aardbeien
2 velletjes Gelatine
Klein bakje Frambozen
Als decoratie Verse munt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ontbijttaartje met vers fruit

Wanneer eet jij een taartje bij ontbijt?

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Tussenlaag

  • Topping

Directions

Share

Ontbijttaartje met vers fruit

Sinds ik (José) een paar kilo wil afvallen, kom ik met de meest lekkere gezonde hapjes. Calorieën tellen is een onderdeel, maar lekker eten is wel een must.

Het begint natuurlijk met het ontbijt. Waar ik vroeger random croissantjes at, nog een dikke plak cake erbij wegwerkend met een paar cappuccino, moet ik daar nu niet aan denken. Een maand geen geraffineerde suikers, vette bommetjes en tussendoortjes. Wel een bord met pasta in de avond, ook met spekjes erin.

Met als resultaat een paar kilo minder, en dat voelt echt goed!

Het wordt ook een manier van leven denk ik, ben dol op een wijntje dus doe ook gewoon mee, maar dan een bodempje, die overheerlijk kaasjes sla ik over want die gaan echt op mijn heupen zitten.

Wat ik vandaag gemaakt heb is een super lekker taartje, met onze eigen homemade granola, griekse  yoghurt, aardbeien en frambozen uit eigen tuin.
Ik heb gesmikkeld en deze smaakte ook prima bij de afternoon tea, maar als dessert doet ie het ook goed. Een feestje zonder suiker.

 

Wil je alle stappen zien, kijk dan op het reel filmpje op Instagram!

 

Steps

1
Done
170 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2
Done
5 minuten

Bodem

Meng je granola of havermout samen met amandelmeel dadels, dadelstroop, kokosolie (gesmolten). Met een mixertje gaat dit heel snel en heb je snel een compact deeg.

3
Done
5 minuten

Vullen

Neem een bakblik met bakpapier.
Smeer een ring (wij hebben kookringen gebruikt) in met een beetje kokosolie, maak een bodem in de ring en druk goed aan.
Zet ze 8 min in de oven.
Daarna goed laten afkoelen.

4
Done
5 minuten

Topping

Doe de gelatine blaadjes in koud water (10 minuten).
Was de aardbeien en snijd ze klein en zet ze met ietsje water op zacht vuur. Kook even door en pureer.
Haal de gelatine uit het water en roer door je saus.
Zet koud.

5
Done

Pak de afgekoelde ringen met de granola bodem.
Probeer de bodem een beetje los te duwen, zodat je zeker weet dat ze straks niet blijven plakken.
Doe Griekse yoghurt op de bodem en top af met de saus.
Zet het minimaal 4 uur koud.

6
Done

Serveren

Zijn ze lekker koud en stevig, dan druk je van onderen de taartjes uit de vorm.
Versier met een ander fruit, alles mag alles kan.
Eet smakelijk.

7
Done

TIP

Je kunt dit receptje ook in een ronde of vierkante springvorm doen, en dan een grote taart maken..iets minder werk net zo lekker.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tuscan shrimps met honingtomaten
previous
Tuscan Shrimps met Looye HoningtomaatjesⓇ
Affogato
next
Affogato
Tuscan shrimps met honingtomaten
previous
Tuscan Shrimps met Looye HoningtomaatjesⓇ
Affogato
next
Affogato

Add Your Comment