Ingredients
-
Bodem
-
200 gram GranolaJe kunt ook havermout gebruiken
-
3 eetlepels Amandelmeel
-
40 ml kokos olie
-
2 grote eetlepels dadelstroop
-
10 stuks Dadel
-
Tussenlaag
-
400 ml Griekse yoghurt
-
Topping
-
250 gram aardbeien
-
2 velletjes gelatine
-
Klein bakje Frambozen
-
Als decoratie verse munt
Directions
Ontbijttaartje met vers fruit
Sinds ik (José) een paar kilo wil afvallen, kom ik met de meest lekkere gezonde hapjes. Calorieën tellen is een onderdeel, maar lekker eten is wel een must. Laten we dan maar beginnen met een ontbijttaartje met vers fruit.
Het begint natuurlijk met het ontbijt. Waar ik vroeger random croissantjes at, nog een dikke plak cake erbij wegwerkend met een paar cappuccino, moet ik daar nu niet aan denken. Een maand geen geraffineerde suikers, vette bommetjes en tussendoortjes. Wel een bord met pasta in de avond, ook met spekjes erin.
Met als resultaat een paar kilo minder, en dat voelt echt goed!
Het wordt ook een manier van leven denk ik, ben dol op een wijntje dus doe ook gewoon mee, maar dan een bodempje, die overheerlijk kaasjes sla ik over want die gaan echt op mijn heupen zitten.
Wat ik vandaag gemaakt heb is een super lekker taartje, met onze eigen homemade granola, griekse yoghurt, aardbeien en frambozen uit eigen tuin.
Ik heb gesmikkeld en deze smaakte ook prima bij de afternoon tea, maar als dessert doet ie het ook goed. Een feestje zonder suiker.
Wil je alle stappen zien, kijk dan op het reel filmpje op Instagram!
Weer een cadeautje op je bord!
Wij vinden deze taartjes echt een extra verrassing op tafel. Denk maar aan Paas ontbijt of met kerst natuurlijk heel toepasselijk. Al onze ontbijttaartjes op de website zijn allemaal met natuurlijk een gezonde twist. Geen bakken met suiker of zoetstof. Wanneer we iets zoeter willen kiezen we liever voor een beetje honing in plaats van suiker. Ook door toevoeging van dadels of vijgen krijg je het zoete. Dit valt wel in de categorie suikers maar tenminste dan geen geraffineerde.
Kijk eens naar ons recept van ontbijttaartje met pistache en bloedsinaasappel, ontbijttaartje met rode bessen en aardbeienof een ontbijttaartje met vers fruit
Steps
1
Done
170 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 170 graden. |
2
Done
5 minuten
|
BodemMeng de granola of havermout samen met amandelmeel dadels, dadelstroop, kokosolie (gesmolten). Met een mixertje gaat dit heel snel en heb je snel een compact deeg. |
3
Done
5 minuten
|
VullenNeem een bakblik met bakpapier. |
4
Done
5 minuten
|
ToppingDoe de gelatine blaadjes in koud water (10 minuten). |
5
Done
|
Pak de afgekoelde ringen met de granola bodem. |
6
Done
|
ServerenZijn ze lekker koud en stevig, dan druk je van onderen de taartjes uit de vorm. |
7
Done
|
TIPJe kunt dit receptje ook in een ronde of vierkante springvorm doen, en dan een grote taart maken..iets minder werk net zo lekker. |