0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Aubergine
1 courgette
2 takjes Cherry tomaten
Scheutje Olijf olie
Naar smaak zout en peper
Ricotta mengsel
200 gram ricotta kaas
Basilicum, peterselie en tijm Verse Italiaanse kruiden
naar smaak zout en peper
Extra
Lasagne vellen

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Open lasagne

Open lasagne

Staan deze niet leuk op tafel?

Cuisine:

Ingredients

  • Ricotta mengsel

  • Extra

Directions

Share

Open lasagne!

Open lasagne is erg leuk om te maken, heel simpel en het hoeft niet in de oven. In plaats van de lasagne vellen te garen met saus in de oven kook je ze en maak je een stapel met vulling ertussen. Omdat we rood pastadeeg over hadden van de tulpenpasta, leek het ons leuk om deze snelle open lasagne te maken.

Waanzinnige laagjes met geroosterde groenten, pastavellen een een makkelijke smaakvolle ricotta ertussen.

Met deze  rode pasta heeft het een extra feestelijke tintje, maar je kunt natuurlijk kant  en klare groene of gele vellen gebruiken. Ook een rondje is niet noodzakelijk.

Je kan het lauwwarm eten maar koud is ook geen straf.

Steps

1
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°.

2
Done
35 minuten

Groenten

Was de aubergine, courgette en tomaatjes. Snijd de courgette en aubergine in plakjes. Legt deze in een ovenschaal of bakblik samen met de kerstomaatjes. Schenk er olijf olie over en zout en peper.
Zet dit een minimaal 35 minuten in de oven. Halverwege de baktijd de aubergine en courgette keren.

3
Done
5 minuten

Ricotta mengsel

Snijd de verse kruiden fijn. Roer dit samen met zout en peper door de ricotta.

4
Done
8 minuten

Lasagnevellen

Kook de lasagne vellen in gezouten water voor ongeveer 5 tot 8 minuten. Als je verse vellen gebruikt is 3 minuten genoeg.
Schep ze uit het snijd de vellen na het koken in tweeën. Je kunt er ook voor kiezen om het hele vel te gebruiken.
Wanneer je ervoor kiest om verse lasagne vellen te gebruiken kook deze ook heel even voor.

5
Done
5 minuten

Stapelen

Smeer de lasagne vellen in met een klein beetje ricotta mengsel.
Maak mooie laagjes van twee of drie lasagne vellen met daar tussen de aubergine, courgette.
Je eindigt met bovenop tomaatjes.

6
Done

Serveren

Je kunt deze koud of lauwwarm serveren.

7
Done

Tip

Wil je rode pasta vellen gebruiken klik in de link in het verhaal. Er zijn ook mooie groene vellen en volkoren pasta verder te koop in de supermarkt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gyoza met Italiaanse twist
previous
Gyoza’s met Italiaanse twist
Orzo met spinazie en parmezaan
next
Orzo met spinazie en parmezaan
Gyoza met Italiaanse twist
previous
Gyoza’s met Italiaanse twist
Orzo met spinazie en parmezaan
next
Orzo met spinazie en parmezaan

Add Your Comment