Ingredients
-
1 Aubergine
-
1 courgette
-
2 takjes Cherry tomaten
-
Scheutje Olijf olie
-
Naar smaak zout en peper
-
Ricotta mengsel
-
200 gram ricotta kaas
-
Basilicum, peterselie en tijm Verse Italiaanse kruiden
-
naar smaak zout en peper
-
Extra
-
Lasagne vellen
Directions
Open lasagne!
Open lasagne is erg leuk om te maken, heel simpel en het hoeft niet in de oven. In plaats van de lasagne vellen te garen met saus in de oven kook je ze en maak je een stapel met vulling ertussen. Omdat we rood pastadeeg over hadden van de tulpenpasta, leek het ons leuk om deze snelle open lasagne te maken.
Waanzinnige laagjes met geroosterde groenten, pastavellen een een makkelijke smaakvolle ricotta ertussen.
Met deze rode pasta heeft het een extra feestelijke tintje, maar je kunt natuurlijk kant en klare groene of gele vellen gebruiken. Ook een rondje is niet noodzakelijk.
Je kan het lauwwarm eten maar koud is ook geen straf.
Steps
1
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200°. |
2
Done
35 minuten
|
GroentenWas de aubergine, courgette en tomaatjes. Snijd de courgette en aubergine in plakjes. Legt deze in een ovenschaal of bakblik samen met de kerstomaatjes. Schenk er olijf olie over en zout en peper. |
3
Done
5 minuten
|
Ricotta mengselSnijd de verse kruiden fijn. Roer dit samen met zout en peper door de ricotta. |
4
Done
8 minuten
|
LasagnevellenKook de lasagne vellen in gezouten water voor ongeveer 5 tot 8 minuten. Als je verse vellen gebruikt is 3 minuten genoeg. |
5
Done
5 minuten
|
StapelenSmeer de lasagne vellen in met een klein beetje ricotta mengsel. |
6
Done
|
ServerenJe kunt deze koud of lauwwarm serveren. |
7
Done
|
TipWil je rode pasta vellen gebruiken klik in de link in het verhaal. Er zijn ook mooie groene vellen en volkoren pasta verder te koop in de supermarkt. |