0 0
Oranje Pizza Bianca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pizzadeeg
250 gram Bloem type ‘OO‘
2 gram Droge gist
1 eetlepel Olijfolie
150 ml Lauwwarm water
5 gram Zout
Topping
250 gram Mascarpone
Zoveel je wilt Olijven
8 kleine punt Paprika
250 gram Cherry tomaten
Paar takjes of gedroogde Oregano

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Oranje Pizza Bianca

Een perfect pizzadeeg voor de oranje pizza

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Pizzadeeg

  • Topping

Directions

Share

Oranje Pizza Bianca!

De eerste wedstrijd is gespeeld en dus volop in de race. Wel zo gezellig want het feestje rondom de EK vinden wij best wel leuk. Italië gaat ook lekker dus alle gezichten in huize Queens staan vrolijk.

Bij een partijtje voetbal hoort natuurlijk pizza, dus laten we maar een beetje in oranje tinten blijven. Gelukkig is er genoeg oranje topping te bedenken. We laten de pompoen, wortel en zoete aardappel voor wat het is, en kiezen voor oranje paprika en prachtige oranje tomaatjes.

Ook geen rode tomatensaus maar een heerlijke mascarpone voor op de bodem. Dat kleurt wel lekker en pizza Bianca is wel een favorietje van ons. In plaats van mascarpone kun je ook ricotta gebruiken ( hier hebben we er één van online van)

Mooie buffelmozzarella en verse oregano erover maakt deze pizza helemaal af!
We hebben ook een ander recept voor pizzadeeg gebruikt. Leuk om te proberen.  Nu alleen nog een houtovenpizza, die wil moeder Queen heel graag.

Steps

1
Done
2 minuten

Pizzadeeg

Meet het lauwwarme water af en laat het zout oplossen.

2
Done
2 uur

Kneden

Neem ongeveer 25 gram bloem en meng het goed in het water. Vervolgens mag de droge gist, olijfolie en rest van de bloem erbij. Wij gebruiken een keukenmachine met deeghaak, je kunt het natuurlijk ook met de handen kneden.
Kneed het 10 minuten door zodat je een mooi compact deeg hebt.
Zet dit 2 uur afgedekt met een vochtige doek erover weg op kamertemperatuur.

3
Done
2 uur

Bolletjes maken

Je deeg heeft een mooie rijs. Verdeel het deeg in twee.
Zorg dat je het deeg spant , dit betekent dat je met je handen de bol naar de onderkant strak trekt.
Bedek de bolletjes nogmaals met een vochtige theedoek en laat minimaal 2 uur verder rijzen.

4
Done
20 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven zo heet mogelijk. Gebruik je een pizzasteen zet deze dan erbij.
Gebruik geen bakpapier op de steen.

5
Done
3 minuten

Pizza bodem

Druk de bollen uit tot een bodem. Je gebruikt je handen, geen deegrol want hier druk je alle lucht eruit.

6
Done
15 minuten

Topping

Leg de bodem in één goed op de pizza steen /plaat, smeer de mascarpone erover, versier met tomaat, paprika, olijf en verse oregano. Verdeel de mozzarella erover en hoppeta de oven in. (ongeveer 15 minuten)

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Fruit van de barbeque
previous
Fruit op de barbecue
Negroni sbagliato
next
Negroni sbagliato
Fruit van de barbeque
previous
Fruit op de barbecue
Negroni sbagliato
next
Negroni sbagliato

Add Your Comment