Ingredients
-
250 gr Orecchiette
-
100 gr Parmezaanse kaas
-
100 ml groenten bouillon
-
1 Broccoli
-
Een halve peper rode peper
-
1 teentje knoflook
-
Een snufje Chili flakes
Directions
Orecchiette is een typisch Italiaanse pasta uit Puglia. The oude Nonna’s maken deze pasta elke dag! Het is een prachtig gezicht wanneer ze allemaal op een rijtje deze pasta’s aan het vouwen zijn. De pasta heet ‘oortje’ in het Nederlands omdat ze vorm eruit ziet als een oor.
Een van de meest gemaakte saus bij deze pasta is de broccoli saus. Een makkelijk sausje met genoeg broccoli erin voor het hele gezin! De pasta is klaar in 20 minuten, helemaal perfect voor de snelle doordeweekse avondjes.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Koken van de broccoli en pastaKook in een pan met gezouten water de broccoli tot dat het bijna gaar is. |
2
Done
15 minuten
|
De sausSnij de knoflook fijn en de peper in klein stukjes. Doe een scheut olijfolie in een pan en bak daar de knoflook en peper in. Voeg snel daarna de broccoli toe en laat even aan bakken. Voeg daarna de groenten bouillon toe. Laat het sudderen tot dat de broccoli uit elkaar valt. |
3
Done
1
|
ServerenServeer de pasta met wat extra Parmezaan en chili naar smaak. |
2 Comments Hide Comments
Wij vonden dit gerecht erg lekker en ontzettend makkelijk te maken! Zeker voor herhaling vatbaar. Groetjes!
Wat ontzettend leuk om te horen! Ik hoop dat jullie nog meer van onze Recepten mogen genieten!