Ingredients
-
180 gram orzo
-
1 sjalot
-
1 teentje knoflook
-
1 courgette
-
200 gram spinazie
-
200 gram garnalen
-
2 el olijfolie
-
1 citroen citroenrasp
-
Naar smaak chiliflakes
-
Naar smaak zout en peper
-
1/4 blokje groentenbouillon
Directions
Orzo met garnalen!
Orzo is helemaal hip tegenwoordig. Mocht je de hype nog wat gemist hebben dan leggen we graag uit wat dit is. Riso, de Italiaanse naam voor orzo is een gedroogde pastasoort en net zo groot als een rijstkorrel. Verwar het niet met rijst, alhoewel je moet wel goed kijken wanneer je een pakje in huis haalt. Orzo kun je op talloze manieren bereiden. Als pasta, in de soep of bijvoorbeeld in een salade zoals deze orzo salade op zijn Grieks/Italiaans. Vandaag een enorm makkelijke versie waar iedereen van zal smullen. Ik (Mariëlla) heb deze orzo gemaakt met courgette, spinazie en garnalen. Een combinatie die altijd goed samen kan! We brengen het gerechtje op smaak met sjalot, knoflook, citroen, dille, peterselie, chili flakes en natuurlijk zout, peper en olijfolie. Mocht je een nog romigere variant van willen maken dan kun je er een scheutje creme fraiche of slagroom bij doen. Maar z0nder deze toevoegingen smaak het recept ook al heerlijk!
Mariëlla maakt vaker orzo, wil je nog meer recepten met orzo proberen? Bekijk dan ook eens het recept voor orzo met spinazie en parmezaan of de sinaasappelkip met geroosterde bloemkool. Dit is namelijk ook geserveerd met orzo. Of ga je voor deze orzo met garnalen?
Steps
1
Done
5 minuten
|
SnijdenSnijd de sjalot en knoflook fijn. |
2
Done
7 minuten
|
Orzo kokenKook de orzo in water met een klein stukje groentenbouillon volgens de verpakking. |
3
Done
5 minuten
|
BakkenBak de sjalot en knoflook in een pan met een beetje olijfolie. |
4
Done
2 minuten
|
Garnalen bakkenMeng de garnalen met wat zout, peper, chili flakes en citroen rasp. |
5
Done
2 minuten
|
SamenvoegenVoeg de orzo na het koken toe aan de pan met groenten. Je kunt nu nog wat creme fraiche toevoegen of een scheutje olijfolie. Voeg nu ook de garnalen toe. |