0 0
Ossobuco van runderschenkel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2-4 Runderschenkel
naar smaak zout en peper
4 eetlepel bloem
2 uien
3 stengel bleekselderij
3 middel wortel
3 laurierblad
4 takjes verse tijm
400 ml Runderfond
1 blik gepelde tomaat
1 dopje witte wijnazijn
200 ml witte wijn
Scheutje olijfolie
Blokje roomboter ongezouten
Gremolata
Klein bosje platte peterselie
2 eetlepel citroenrasp
1 teen knoflook
Scheutje olijfolie

Ossobuco van runderschenkel

Met runderschenkel maak je een heerlijke Ossobuco!

Cuisine:

Ingredients

  • Gremolata

Directions

Share

Ossobuco van Runderschenkel: Authentiek, Betaalbaar en Makkelijk te Maken

Ossobuco is een van de bekendste Italiaanse stoofgerechten en een favoriet van fijnproevers wereldwijd. Hoewel het traditionele recept met kalfsschenkel wordt gemaakt, kiezen we vandaag voor een betaalbaar en toegankelijk alternatief: runderschenkel. Dit gerecht brengt de rijke smaken van Italië naar je keuken, zonder dat het ingewikkeld of duur hoeft te zijn.

Onze liefde voor ossobuco ontstond in Milaan, waar onze Italiaanse vader drie jaar werkte. In die tijd genoten we van authentieke ossobuco alla Milanese in lokale restaurants, ver weg van het toeristische pad. Het originele recept met kalfsschenkel is verfijnd en mals, maar door de hogere prijs is dit vlees niet altijd geschikt voor een uitgebreid diner, zeker niet tijdens de feestdagen.

Met runderschenkel krijg je een net zo smaakvol gerecht, maar voor een fractie van de prijs. Dit vlees is wat steviger en bevat meer bindweefsel, wat het ideaal maakt voor langzame bereiding. Het resultaat? Heerlijk boterzacht vlees en een volle, rijke smaak. Bovendien is ossobuco verrassend eenvoudig te maken. Met een paar basisingrediënten zoals tomaten, wijn, bouillon en groenten, staat dit Italiaanse stoofgerecht binnen een paar stappen te pruttelen op het fornuis.

Rundschenkel is gemakkelijk te vinden bij de slager en kost vaak minder dan de helft van kalfsschenkel. Dit maakt het een perfecte keuze voor een feestelijk diner of een doordeweekse culinaire verwennerij. Serveer het met risotto, pasta of aardappelpuree, en voeg wat gremolata toe voor een frisse touch.

Wil je een Italiaans gerecht maken dat indruk maakt? Ossobuco van runderschenkel is betaalbaar, eenvoudig te bereiden en boordevol smaak. Breng de authentieke smaak van Milaan naar je tafel met dit klassieke stoofgerecht!

Als groot fan van stoofgerechten hebben we nog meer variaties. Allemaal makkelijk te bereiden in de oven, op kookplaat of in de slowcooker.

*Italiaanse Osso buco*Hertensukade stoof

*Pollo alla cacciatore – jagersstoof

*Hertenstoof met Italiaanse twist 

*Italiaans stoofvlees

Steps

1
Done
3 minuten

Voorbereiden van de rundschenkel

Dep de rundschenkel droog met keukenpapier en kruid met zout en peper.
Bestuif de plakken licht met bloem, zodat ze een mooie korst krijgen bij het aanbraden.

2
Done
6 minuten

Aanbraden

Verhit de olijfolie en boter in een grote braadpan op middelhoog vuur.
Bak de plakken rundschenkel aan beide kanten goudbruin (ongeveer 3-4 minuten per kant). Haal ze uit de pan en zet apart.

3
Done
6 minuten

Groenten

Voeg in dezelfde pan de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe.
Fruit de groenten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn (ongeveer 5-7 minuten).

4
Done
5 minuten

Vocht

Leg de schenkels weer terug in de pan.
Voeg de wijn en wijnazijn toe en laat de wijn 2-3 minuten inkoken.
Voeg daarna de gezeefde of fijngehakte gepelde tomaten, runderbouillon, tijm en het laurierblad toe.
Breng op smaak met zout en peper.

5
Done
120 minuten

Oven

Zet het vuur laag en dek de pan af met en deksel. Laat het geheel 2 uur zachtjes garen in een oven van 200° of op de kookplaat. (laagste stand)
Check na elk half uur of er genoeg vocht bij zit. Wij gieten er altijd wat bouillon bij.
Het vlees is klaar als het bot bijna vanzelf loskomt en het vlees zacht is.

6
Done
3 minuten

Gremolata

Snijd de platte peterselie fijn samen met een teentje knoflook.
Voeg citroenrasp toe en meng alles samen.

7
Done

Serveren

Serveer met gremolata over het vlees.
Ristotto of aardappelpuree smaakt hier heerlijk bij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
cranberryboter
previous
Cranberryboter
pistache mousse
next
Pistache mousse
cranberryboter
previous
Cranberryboter
pistache mousse
next
Pistache mousse

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here