0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
20 koekjes Oreo koekjes
70 gram Roomboter
Vulling
250 ml Slagroom
200 gram Monchou
1 zakje Klopfix
80 gram Witte chocolade Gebrokkeld
Topping
5 Kiwi
2 blaadje gelatine
Versieren
4 Kiwi
Paaseitjes
Paas monchoutaart kiwi en Oreo koekjes

Paas monchoutaart kiwi en Oreo koekjes

Een frisse taart met Pasen

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Vulling

  • Topping

  • Versieren

Directions

Share

Paas monchoutaart kiwi en Oreo koekjes!

Ohhh bijna Pasen en dat vraagt om lekkere taartjes. Er staat al een geweldige limoncello lemoncurd tiramisu taart online, maar ben je meer van de monchou, grijp dan nu je kans! Hier komt de Paas monchoutaart kiwi en Oreo koekjes

Het leek ons leuk om dit taartje een lenteachtige sfeer te geven daarom hebben we het groene van de kiwi gebruikt. De gele eitjes passen er super mooi bij.
De bodem is gemaakt van  Oreo gold koekjes en omdat we we geen extra suikers hebben toegevoegd is dit zoetje zalig. De room hebben we een groen kleurtje gegeven. Soms gebruiken we ietsje kleurstof om te kleuren. Dit heeft geen invloed op de smaak en het geeft vaak een leuk effect. Achteraf hebben we bij deze taart een beetje spijt van want het is iets te groen haha. Gelukkig heb je de keuze en een witte laag room ertussen is net zo mooi wellicht mooier.

Wil je een andere monchou taart maken neem dan een eens kijkje bij de aardbeien frambozen monchou of  naar monchoutaart met mango , deze gele versie is ook helemaal Paas proof.

 

Steps

1
Done
6 minuten

Taartvorm 18 cm

Bekleed de springvorm met bakpapier.

2
Done
5 minuten

Bodem

Verkruimel de koekjes en meng dit met zachte roomboter.
Druk dit goed vast op de bodem met een glas of een lepel.
Zet koud in de koelkast.

3
Done
15 minute

Topping

Doe 2 blaadje gelatine in koud water voor 10 minuten.
Snijd de kiwi fijn, en verwarm dit met een klein beetje heet water.
Laat het heel even koken en pureer het met een staafmixer. Roer de gelatine blaadjes door de kiwi.
Zet koud in de koelast.

4
Done
4 uur

Vulling

Klop de slagroom. Wanneer je een wat zoetere vulling wilt kun je nu een eetlepel suiker toevoegen.
Doe ook een zakje klopfix door de slagroom, dit zorgt ervoor dat de taart vulling wat steviger blijft.
Wij hebben wat groene kleurstof erdoor gedaan, maar dit kun je ook achterwege laten.
Roer de monchou erdoor.
Hak de witte chocolade in stukjes, en roer erdoor.
Pak de bodem uit de koelkast en schep de vulling erover
Schenk hierop het kiwi mengsel.
Zet dit minimaal 4 uur koud, maar de voorkeur is een nachtje.

5
Done

Serveren

Vlak voor je de taart serveert decoreer je het met plakjes kiwi en paas eitjes of andere paasdecoratie.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gourmet recepten
Grapefruit tartelettes
next
Tartelette met grapefruit curd
previous
Gourmet recepten
Grapefruit tartelettes
next
Tartelette met grapefruit curd

Add Your Comment