0 0
Pad krapow – Thaise basilicum kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram kippendijen
3 teentjes knoflook
1 sjalot
1 rode peper
1 groene peper
Scheutje sesamolie
Saus
1 eetlepel ostersaus
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel vissaus
1 theelepel bruine suiker
2 eetlepel water
Extra
2 kopjes jasmijnrijst
Een handje Thaise basilicum
2 eieren
1/2 komkommer

Pad krapow – Thaise basilicum kip

Het lekkerste uit Thailand!

Cuisine:

Ingredients

  • Saus

  • Extra

Directions

Share

Pad Krapow – Thaise basilicum kip 

Een streetfood ontdekking in Thailand

Tijdens haar vakantie in Thailand ontdekte Mariëlla iets bijzonders. Op een drukke straathoek in Bangkok rook ze een kruidige geur die haar meteen nieuwsgierig maakte. Ze bestelde een gerecht dat ze nog niet kende: Pad Krapow. Wat ze kreeg, was eenvoudig maar zó smaakvol. Kruidig kipgehakt, een spiegelei bovenop, jasmijnrijst en frisse komkommer – gesneden in hartjes en bloemetjes.

Vanaf dat moment at ze het bijna elke dag. Snel, pittig en heerlijk. En zelfs nu ze weer thuis is, blijft dit gerecht een favoriet.

Wat is Pad Krapow?

Pad Krapow – ook geschreven als Pad Kra Pao – is een populair Thais streetfoodgerecht. Het is snel klaar, zit boordevol smaak en wordt traditioneel gemaakt met kipgehakt, chilipeper, knoflook en Thaise basilicum. Alles wordt kort gebakken in de wok en geserveerd met rijst en vaak een spiegelei.

Je vindt dit gerecht op elke straathoek in Thailand, en dat is niet voor niets. Het is kruidig, makkelijk aan te passen en perfect als snelle maaltijd.

De ingrediënten

De kracht van dit gerecht zit in de eenvoud. Je hebt alleen wat kipgehakt, knoflook, chili, vissaus, sojasaus, oestersaus, suiker en verse basilicum nodig. Thaise basilicum geeft de unieke smaak die dit gerecht zo bijzonder maakt.

Serveer het met warme jasmijnrijst. En net als in Thailand, maak je het af met een gebakken ei en wat frisse komkommer. Voor een vrolijke twist kun je de komkommer in leuke vormpjes snijden – precies zoals Mariëlla dat in Bangkok zag.

Snel klaar in 20 minuten

Pad Krapow – Thaise basilicum kip is ideaal als je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Binnen twintig minuten kun je al genieten van deze Thaise klassieker. Alles gaat in één pan en je hebt geen ingewikkelde technieken nodig.

Dat maakt het perfect voor een doordeweekse dag, maar ook leuk als je gasten wilt verrassen met een smaakvol Aziatisch streetfoodgerecht.

Een stukje Thailand op je bord

Meer comfort food uit Thailand zijn de Pad Thai met garnalen, Thaise rode curry met zalm, Thaise mango sticky rice, Thaise vis koekjes – Tod man pla en khao pad met garnalen.

Steps

1
Done
30 seconden

Kip

Hak de kip heel fijn. Wij hakken het 30 seconden in de keukenmachine.
Kippendijen heeft onze voorkeur omdat die malser zijn.

2
Done
4 minuten

Knoflook chilipeper sjalot

Snijd de knoflook, ui en pepers fijn.
Verhit dit in een wok met scheutje sesamolie.

3
Done
15 minuten

Rijst

Kook de rijst.

4
Done
4 minuten

Kip

Voeg het kipgehakt toe en bak rul en lichtbruin.
Voeg de saus toe en roerbak kort door.

5
Done
1 minuut

Basilicum

Snijd de basilicum fijn.
Bak dit als laatste 30 seconden mee.

6
Done

Serveren

Serveer met rijst, een spiegelei en vers gesneden komkommer.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
eiersalade met ricotta
previous
Eiersalade met ricotta
crispy rice caprese salade
next
Crispy rice caprese salade
eiersalade met ricotta
previous
Eiersalade met ricotta
crispy rice caprese salade
next
Crispy rice caprese salade

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here