0 0
Pad Thai met garnalen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 kleine wortel
1 kopje doperwten
1 kleine paprika
1 kleine paprika groen
1 handje taugé
180 gram rijstnoedel
Scheutje sesamolie
Pad Thai woksaaus
2 eetlepel vissaus
1 eetlepel tamarindepasta Alternatief: 2 eetlepel limoensap
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel chiliklolie of Thai chilisaus
Extra
10 garnalen
1 eetlepel crispy chili oil
4 eetlepel pinda ongezouten
1 limoen
2 eieren
2 lente ui

Pad Thai met garnalen

Lekker snel op tafel!

Features:
  • Pittig
Cuisine:

Ingredients

  • Pad Thai woksaaus

  • Extra

Directions

Share

Pad Thai met garnalen – een wereldgerecht met herinneringen aan Bangkok

Toen Mariella drie weken in Thailand was, stuurde ze de ene na de andere jaloersmakende foto van dampende bordjes pad Thai. Je raadt het al: José kreeg meteen zin om weer eens haar versie te maken – eentje met lekker pittige garnalen, precies zoals ze het vroeger at tijdens haar stewardessentijd bij KLM. Destijds vloog ze regelmatig naar Bangkok, en pad Thai werd al snel haar favoriete gerecht.

Pad Thai: snel, smaakvol en eindeloos te variëren

Wat pad Thai zo’n fijn gerecht maakt? Het is zó klaar, en je kunt eindeloos variëren. José wokt het liefst met groenten die op dat moment in huis zijn – van knapperige paprika tot verse taugé – elke keer net even anders. Het geheim zit ‘m in de balans tussen zoet, zuur, zout en een beetje pit. Vandaag kiest ze voor een spicy variant met grote garnalen, even gebakken in crispy chili olie voor die extra kick.

Zo maak je pad Thai in no-time

De basis is simpel: terwijl de rijstnoedels garen in heet water, bak je de groenten kort aan in een hete wok. Dan gaat er een geklutst eitje bij – even roeren – en vervolgens de garnalen. Alles bij elkaar? Tijd om de saus toe te voegen. Wij maken die meestal zelf, met ingrediënten die standaard in onze keuken staan. Maar eerlijk is eerlijk: geen tijd? Dan is een kant-en-klare pad Thai woksaus uit de supermarkt ook prima. Snel koken hoeft echt niet saai te zijn.

Van Bangkok naar je eigen keuken

Deze pad Thai met garnalen brengt José even helemaal terug naar die gezellige avondjes eten op plastic stoeltjes langs de straten van Bangkok. Voor wie benieuwd is naar wat ze daar nog meer heeft gegeten tijdens haar wereldreizen: op onze website vind je onder “Crew Favorites” een verzameling van José’s favoriete internationale keuken.

Pad Thai met een persoonlijke twist

Deze Thaise klassieker is alles wat je zoekt in een doordeweekse maaltijd: snel, vers, vullend én boordevol smaak.

De lekkerste Thaise gerechten

Meer uit Thailand zijn de Thaise rode curry met zalm, Thaise mango sticky rice, Thaise vis koekjes – Tod man pla en khao pad met garnalen.

 

Steps

1
Done

Woksaus

Je kunt een kant-en-klare Pad Thai woksaus gebruiken, maar maak je dit liever zelf kijk hieronder.
Meng alle ingrediënten in een kommetje.
Roer tot de suiker helemaal is opgelost.
Eventueel een klein scheutje water als je ‘m iets dunner wilt.
Zet klaar.

2
Done

Garnalen

Bak de garnalen samen met een crispy chili oil.
Heb je dit niet in huis gebruikt, dan een beetje olie met chiliflakes en fijngehakte knoflook.
Zet klaar.

3
Done

Groenten

Snijd alle groenten fijn. Behalve de de taugé.
Kluts twee eitjes met ietsjes zout.
Leg de rijstnoedels in een bakje met kokend water.

4
Done

Wokken

Wok de groenten een paar minuten met een klein beetje ‘sesam’ olie.
Schuif deze aan één kant van de pan en schenk het geklutst aan de andere kant zodat dit kan garen.
Roer het gegaard ei door de groenten.
Vervolgens roer je de uitgelekte rijstnoedels erdoor.
Wanneer deze ook warm zijn, schenk je de woksaus erbij en bakt dit allemaal even aan zodat de saus ietsje kan karameliseren.
Als laatste mogen de garnalen erbij.

5
Done

Serveren

Serveer met fijngehakte pinda’s, fijngesneden lente-ui, en een paar partjes limoen.

6
Done

Tip

Natuurlijk kan je vele andere groenten gebruiken voor deze Pad Thai.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pinsa caprese met Burrata
previous
Pinsa caprese met burrata
caprese matzes
next
Caprese matzes
pinsa caprese met Burrata
previous
Pinsa caprese met burrata
caprese matzes
next
Caprese matzes

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here