Ingredients
-
200 ml melk
-
200 gram bloem
-
2 eieren
-
Snufje zout
-
1 theelepel bakpoeder
-
1 eetlepel roomboter ongezoutenZachte
-
Scheutje zonnebloemolie
Directions
Pancake spaghetti: hét leukste ontbijt van het moment
Sinds we pancake spaghetti hebben ontdekt, is ons zondagochtendritueel compleet veranderd. Deze vrolijke pannenkoekenslierten maak je supersnel van pancakebeslag, en geloof ons: dit wil echt iedereen proeven. Het is luchtig, zoet, ziet er hilarisch uit en smaakt alsof je ontbijt én toetje tegelijk eet.
Zoals altijd is Mariëlla onze Queen Pannenkoek. Haar pancake recepten zijn legendarisch, en met deze nieuwe creatie een heerlijke aanvulling. Toen ik José een foto stuurde van het bord vol pancake spaghetti, kreeg ik direct een bericht terug: “Wááát is dit? Dit wil ik ook!” En terecht. Dit gerecht is niet alleen verrukkelijk, het maken ervan is ook een feestje. Ik zie mezelf dit later met kleinkinderen doen, samen beslag spuiten, draaien, lachen.
Het principe is simpel. Je maakt een klassiek pancake beslag, het liefst met een beetje roomboter voor die volle smaak. In plaats van hoopjes beslag bak je slierten, met een knijpfles of een stevig zakje met een puntje eraf. Zodra het beslag droog is, draai je het om en voilà: pannenkoekspaghetti.
Welke toppings?
Wij gaan het liefst voor een simpele combi van poedersuiker, rood fruit en een likje room. Maar als je een keer écht wilt uitpakken, probeer dan eens maple syrup met roomboter en een beetje kaneel. Of een bolletje ijs erop. Of Nutella. Alles mag, zolang het maar gezellig en een beetje zoet is. Want dat is precies wat pancake spaghetti is: een feestje op je bord dat uitnodigt tot delen.
Of je nu houdt van zoet ontbijt, speelse recepten voor kinderen of gewoon iets nieuws wilt proberen: pancake spaghetti is altijd een goed idee. Het is snel klaar, ziet er fantastisch uit en zorgt meteen voor blije gezichten aan tafel. Wat ons betreft: elke zondag pancake spaghetti!
Liever gewone ronde pannenkoeken dan is dit beslag ook heel geschikt.
De lekkerste pancakes!
Wil je lekker variëren op de zondagochtend dan hebben we nog meer lekkers. De Italiaanse apfelstrudel is top maar ga je liever voor pannenkoeken dan hebben we gezonde pompoen pancakes en de gezonde frambozen pancakes.
Minder gezond maar wel heerlijk zijn de Nutella crêpes van Mariëlla. Probeer de Citroen maanzaad pancakes of de Oreo pancakes. En natuurlijk de American Pancakes.
Steps
|
1
Done
|
BeslagMix melk met bloem, bakpoeder, snufje zout en een klontje gesmolten roomboter tot een vloeibaar beslag. |
|
2
Done
|
Spaghetti makenSchenk het beslag in een spuitfles. |
|
3
Done
|
Serveren |











