Ingredients
-
200 ml Volle melk
-
200 ml Slagroom30 % vet
-
1 stokje Vanille stokjeOok te vervangen door wat vanillesuiker of 1 theelepel vanille extract
-
2,5 blaadje gelatine
-
20 gr/ 3 eetlepel Fijne kristalsuiker
Directions
Panna cotta met aardbei en pistache!
Enige tijd geleden kreeg ik bij mijn Italiaanse schoonzus een verrukkelijk toetje namelijk panna cotta.
Panna cotta maken wij niet zo heel erg vaak. En dat is eigenlijk jammer want het is een verrukkelijk lekker dessert en heel erg makkelijk om te maken. Je kunt heerlijk afwisselen met verschillende toppings zodat je elke keer een leuk dessert op tafel.
Panna cotta betekent letterlijk gekookte room, en komt natuurlijk uit het noorden van Italië, regio Piemonte. Gelukkig staat het tegenwoordig overal op de kaart in diverse creaties.
Wij geven je vandaag een prima basis recept waarmee je lekker aan de slag kan gaan. In Italië is dit prachtige toetje vaak uit de vorm gekieperd maar vind je dat een te veel te groot risico serveer je het gewoon in een glaasje.
De topping van vandaag is verse aardbei met gehakte pistachenootjes.
Steps
1
Done
10 minuten
|
GelatineDompel de gelatineblaadjes in koud water. |
2
Done
2 minuten
|
Room mengselMeng room, melk, merg van het vanille stokje, suiker samen. |
3
Done
2 minuten
|
KokenBreng dit tot aan bijna het kookpunt. Roer goed door elkaar. |
4
Done
15 minuten
|
GelatineHaal de gelatine blaadjes uit het water en roer deze door het mengsel. |
5
Done
2 minuten
|
VormpjesGiet het roommengsel in mooie glaasjes of andere vormen. |
6
Done
1 nachtje
|
Koud zettenZet je glaasjes in de koelkast. Een nachtje is prima zodat het goed kan opstijven. |
7
Done
3 minuten
|
ServerenJe kunt ervoor kiezen om de glaasjes om te keren zodat je echt alleen een soort drilpudding ik je op een bordje hebt. |
8
Done
2 minuten
|
ToppingWij hebben dit de dessert geserveerd met verse aardbeien en gehakte pistache nootjes. |