0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 ml Volle melk
200 ml Slagroom 30 % vet
1 stokje Vanille stokje Ook te vervangen door wat vanillesuiker of 1 theelepel vanille extract
2,5 blaadje gelatine
20 gr/ 3 eetlepel Fijne kristalsuiker
Panna cotta met aardbei en pistache

Panna cotta met aardbei en pistache

Zo makkelijk te maken.

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Panna cotta met aardbei en pistache!

Enige tijd geleden kreeg ik bij mijn Italiaanse schoonzus een verrukkelijk toetje namelijk panna cotta.

Panna cotta maken wij niet zo heel erg vaak. En dat is eigenlijk jammer want het is een verrukkelijk lekker dessert en heel erg makkelijk om te maken. Je kunt heerlijk afwisselen met verschillende toppings zodat je elke keer een leuk dessert op tafel.
Panna cotta betekent letterlijk gekookte room, en komt natuurlijk uit het noorden van Italië, regio Piemonte. Gelukkig staat het tegenwoordig overal op de kaart in diverse creaties.

Wij geven je vandaag een prima basis recept waarmee je lekker aan de slag kan gaan. In Italië is dit prachtige toetje vaak uit de vorm gekieperd maar vind je dat een te veel te groot risico serveer je het gewoon in een glaasje.
De topping van vandaag is verse aardbei met gehakte pistachenootjes.

Steps

1
Done
10 minuten

Gelatine

Dompel de gelatineblaadjes in koud water.

2
Done
2 minuten

Room mengsel

Meng room, melk, merg van het vanille stokje, suiker samen.
Doe ook het vanille stokje in geheel erbij.
Heb je geen vanille stokje, vervang dan door 2eetlepel vanille suiker of 1 theelepel vanillextract.

3
Done
2 minuten

Koken

Breng dit tot aan bijna het kookpunt. Roer goed door elkaar.
Haal de pan van het vuur.
Verwijder de vanillepeul.

4
Done
15 minuten

Gelatine

Haal de gelatine blaadjes uit het water en roer deze door het mengsel.
Laat afkoelen.

5
Done
2 minuten

Vormpjes

Giet het roommengsel in mooie glaasjes of andere vormen.

6
Done
1 nachtje

Koud zetten

Zet je glaasjes in de koelkast. Een nachtje is prima zodat het goed kan opstijven.

7
Done
3 minuten

Serveren

Je kunt ervoor kiezen om de glaasjes om te keren zodat je echt alleen een soort drilpudding ik je op een bordje hebt.
(Dit gaat makkelijker wanneer je het glaasje even in warm water dompelt voor het omkeren)
Serveren in een glaasje is ook prima en ziet er ook mooi uit.

8
Done
2 minuten

Topping

Wij hebben dit de dessert geserveerd met verse aardbeien en gehakte pistache nootjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zelfgemaakte poffertjes
previous
Zelfgemaakte poffertjes
Gepofte kappertjes
next
Gepofte kappertjes
Zelfgemaakte poffertjes
previous
Zelfgemaakte poffertjes
Gepofte kappertjes
next
Gepofte kappertjes

Add Your Comment