Ingredients
-
panna cotta
-
200 ml Slagroom
-
200 ml volle melk
-
1 Vanille stokjeof vanille suiker @ eetl
-
2,5 blaadje gelatine
-
3 eetlepel Kokosbloem suiker
-
amaretto stoofpeertjes
-
extra
-
8 cranberrie
-
8 bosbessen
Directions
Panna cotta met Amaretto stoofpeertjes
Een Italiaanse panna cotta hoort gewoon bij de kerst en vandaag maken we er natuurlijk een feestelijke editie van. Dat kan heel gemakkelijk want het mooie witte van Panna cotta steekt altijd geweldig af met een mooi stukje fruit erop. Ook de smaak van panna cotta is vrij neutraal daardoor zijn er combinaties te over met deze topper.
Het is er eentje met Amaretto stoofpeertjes geworden, en niet zomaar peertjes. Het peertje van vandaag is door een Italiaanse molen gegaan. Lekker gekookt met Amaretto, prosecco, kaneel en steranijs. Dit kan alleen maar lekker zijn toch?
Voor een extra feestelijk kerst tintje deden de gesuikerde cranberries en bosbesssen ook gezellig mee!
PANNA COTTA
Panna cotta komt zoals iedereen weet uit Italië, geen twijfel mogelijk. Het betekent letterlijk gekookte room, en zijn oorsprong is uit de Noordelijke regio Piëmonte. Wij maken het regelmatig omdat ons recept niet kan mislukken. met room, melk, vanille, gelatine en ietsje suiker krijg je een perfecte basis waarmee je heel goed een frisse twist kan toevoegen. Kijk maar eens naar onze panna cotta met aardbei en pistache, passievrucht panna cotta en chocolade koffie panna cotta.
GIESER WILDEMAN
De echte stoofpeertjes kunnen alleen maar de Gieser Wildeman zijn, bestaat er eigenlijk een ander ras? Het is zeker geen handpeer, die je kapot zal koken. Dit ras is gemaakt om te stoven en vaak iets kleiner dat de gewone handpeer. Een ongekookte stoofpeer smaakt echt niet lekker
Wist je dat je het steeltje ook kan meekoken? Deze geeft zelfs nog veel smaak af. Het staat ook leuk wanneer je het steeltje er aan laat zitten. Wel schillen hoor!
Dit verrukkelijke peertje past super bij feestelijke gerechten. Jo eet ze voornamelijk bij een stoofpotje en puree. Een gekleurd peertje is heerlijk fris en kleurt lekker bij je gerecht.
Wil je liever wat rode peertjes, voeg wat port, bessensap of rode wijn toe. Succes verzekerd! Wanneer ga jij deze panna cotta met Amaretto stoofpeertjes maken ?
We zagen laatst bij Kokende zussen een fantastische piña colada panna cotta. Zo lekker!!!
Steps
1
Done
|
Amaretto stoofpeertjesMaak het recept voor de stoofpeertjes. Het recept staat bij de ingrediënten. |
2
Done
10 minuten
|
GelatineDompel de gelatineblaadjes in koud water. |
3
Done
2 minuten
|
Room mengselMeng room, melk, merg van het vanille stokje, suiker samen. |
4
Done
4 minuten
|
KokenBreng het mengsel tot bijna aan het kookpunt. |
5
Done
1 minuut
|
GelatineHaal de gelatine blaadjes uit het water en roer deze door het mengsel. |
6
Done
|
glazenGiet de afgekoelde panna cotta in en mooi wijnglas. |
7
Done
|
ServerenZet een peertjes gedompeld door de siroop op de panna cotta samen met cranberrie, bosbes of ander mooi fruit. |