• Home
  • Kerst
  • Panna cotta met Amaretto stoofpeertjes
0 0
Panna cotta met Amaretto stoofpeertjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
panna cotta
200 ml Slagroom
200 ml Volle melk
1 Vanille stokje of vanille suiker @ eetl
2,5 blaadje gelatine
3 eetlepel Kokosbloem suiker
amaretto stoofpeertjes
extra
8 cranberrie
8 Bosbessen

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Panna cotta met Amaretto stoofpeertjes

Een fantastisch feestelijke dessert

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • panna cotta

  • amaretto stoofpeertjes

  • extra

Directions

Share

Panna cotta met Amaretto stoofpeertjes

Een Italiaanse panna cotta hoort gewoon bij de kerst en vandaag maken we er natuurlijk een feestelijke editie van. Dat kan heel gemakkelijk want het mooie witte van Panna cotta steekt altijd geweldig af met een mooi stukje fruit erop. Ook de smaak van panna cotta is vrij neutraal daardoor zijn er  combinaties te over met deze topper.

Het is er eentje met Amaretto stoofpeertjes geworden, en niet zomaar peertjes. Het peertje van vandaag is door een Italiaanse molen gegaan. Lekker gekookt met Amaretto, prosecco, kaneel en steranijs. Dit kan alleen maar lekker zijn toch?

Voor een extra feestelijk kerst tintje deden de gesuikerde cranberries en bosbesssen ook  gezellig mee!

PANNA COTTA

Panna cotta komt zoals iedereen weet uit Italië, geen twijfel mogelijk. Het betekent letterlijk gekookte room, en zijn oorsprong is uit de Noordelijke regio Piëmonte. Wij maken het regelmatig omdat ons recept niet kan mislukken. met room, melk, vanille, gelatine en ietsje suiker krijg je een perfecte basis waarmee je heel goed een frisse twist kan toevoegen. Kijk maar eens naar onze panna cotta met aardbei en pistache, passievrucht panna cotta en chocolade koffie panna cotta.

 

GIESER WILDEMAN

De echte stoofpeertjes kunnen alleen maar de Gieser Wildeman zijn,  bestaat er eigenlijk een ander ras? Het is zeker geen handpeer, die je kapot zal koken. Dit ras is gemaakt om te stoven en vaak iets kleiner dat de gewone handpeer. Een ongekookte stoofpeer smaakt echt niet lekker

Wist je dat je het steeltje ook kan meekoken?  Deze geeft zelfs nog veel smaak af.  Het staat ook leuk wanneer je het steeltje er aan laat zitten. Wel schillen hoor!

Dit verrukkelijke peertje past super bij feestelijke gerechten. Jo eet ze voornamelijk bij een stoofpotje en puree. Een gekleurd peertje is  heerlijk fris en kleurt lekker bij je gerecht.

Wil je liever wat rode peertjes, voeg wat port, bessensap of rode wijn toe. Succes verzekerd! Wanneer ga jij deze panna cotta met Amaretto stoofpeertjes maken ?

 

Steps

1
Done

Amaretto stoofpeertjes

Maak het recept voor de stoofpeertjes. Het recept staat bij de ingrediënten.

2
Done
10 minuten

Gelatine

Dompel de gelatineblaadjes in koud water.

3
Done
2 minuten

Room mengsel

Meng room, melk, merg van het vanille stokje, suiker samen.
Doe ook het vanille stokje in geheel erbij.
Heb je geen vanille stokje, vervang dan door 2 eetlepel vanille suiker of 1 theelepel vanille extract.

4
Done
4 minuten

Koken

Breng het mengsel tot bijna aan het kookpunt.
Roer goed door elkaar.
Haal de pan van het vuur en verwijder de vanille peul

5
Done
1 minuut

Gelatine

Haal de gelatine blaadjes uit het water en roer deze door het mengsel.
Laat afkoelen.

6
Done

glazen

Giet de afgekoelde panna cotta in en mooi wijnglas.
neem een glas die je wel terug kan zetten in de koelkast. Ik had een heel groot glas die dus buiten moest laten afkoelen:)

7
Done

Serveren

Zet een peertjes gedompeld door de siroop op de panna cotta samen met cranberrie, bosbes of ander mooi fruit.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Geitenkaas bonbons
previous
Geitenkaas bonbons
Romige Amarula Dom Pedro
next
Romige Amarula Dom Pedro
Geitenkaas bonbons
previous
Geitenkaas bonbons
Romige Amarula Dom Pedro
next
Romige Amarula Dom Pedro

Add Your Comment