Ingredients
-
Net hoeveel je over hebt BroodOud brood, stokbrood, focaccia etc
-
3 Paprika
-
1 struikje Rood lof
-
halve komkommer
-
10 Tomaat
-
handje Olijven
-
1 bol Buffalo mozzarella
-
handje rucola
-
Olijfolie
-
naar smaak zout en peper
-
klein scheutje Wijn azijn ( balsamico )
-
Directions
De Queens houden van salades, vooral moeder Queen heeft eigenlijk het allerliefste een salade voor de lunch. Ik (José) vond nog een stuk focaccia van gisteren en bedacht dat het wel weer eens tijd was voor een heerlijk panzanella.
Panzanella is een Toscaanse salade die heel makkelijk in elkaar geflanst kan worden. Tomaat mag niet ontbreken. De Italiaanse moeder gebruikt haar oude brood en laat het vocht vd tomaten hier intrekken. Dit gemengd met verschillende groenten maakt het tot een verrukkelijke salade!
Vandaag doe ik er wat geroosterde paprika en een heerlijke bol Buffelo mozzarella bij.
Het is toevallig ook nog maandag, dus direct een heerlijk recept voor Meatless Monday!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Paprika |
2
Done
20 min
|
Brood |
3
Done
2 minuten
|
Tomaat |
4
Done
2 minuten
|
DressingMaak alvast je dressing. |
5
Done
2 minuten
|
KomkommerSchil een halve komkommer, haal de zaadlijsten er uit en snij in stukjes. |
6
Done
2 minuten
|
MengenMeng al je gesneden groenten, je brood en eventueel olijven roer dit samen met de dressing door elkaar. |
7
Done
1 minuut
|
ServerenDoe je salade in je mooiste schaal en leg hier je stukgescheurde mozzarella overheen. Buon appetito |