• Home
  • BBQ
  • Panzanella; Italiaanse broodsalade
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Net hoeveel je over hebt Brood Oud brood, stokbrood, focaccia etc
3 Paprika
1 struikje Rood lof
halve komkommer
10 Tomaat
handje Olijven
1 bol Buffalo mozzarella
handje rucola
Olijfolie
naar smaak zout en peper
klein scheutje Wijn azijn ( balsamico )
Panzanella; Italiaanse broodsalade

Panzanella; Italiaanse broodsalade

Een echte klassieker deze perfecte salade

Ingredients

Directions

Share

De Queens houden van salades,  vooral moeder Queen heeft eigenlijk het allerliefste een salade voor de lunch. Ik  (José) vond  nog een stuk focaccia van gisteren en bedacht dat het wel weer eens tijd was voor een heerlijk panzanella.

Panzanella is een Toscaanse salade die heel makkelijk in elkaar geflanst kan worden. Tomaat mag niet ontbreken. De Italiaanse moeder gebruikt haar oude brood en laat het vocht vd tomaten hier intrekken. Dit gemengd met verschillende groenten maakt het tot een verrukkelijke salade!

Vandaag doe ik er wat geroosterde paprika en een heerlijke bol Buffelo mozzarella bij.

Het is toevallig ook nog maandag, dus direct een heerlijk recept voor Meatless Monday!

 

Steps

1
Done
10 minuten

Paprika

Rooster/ gril je paprika’s in de oven op 225° totdat ze zwart zien.
Haal ze uit de oven en doe ze in een plastic zakje.
Laat ze 10 minuten hier in zitten en haal ze er uit, nu kun je het vel er makkelijk af trekken.
Snij ze in grove stukken.

2
Done
20 min

Brood

Scheur het oude brood in stukjes strooi er rijkelijk olijfolie over met zout en peper.
Hussel dit door elkaar en leg dit in een bakblik in een hete oven (225 graden), voor ongeveer 15 minuten totdat ze goudbruin zijn.

3
Done
2 minuten

Tomaat

Snij de tomaatjes in partjes, doe deze in een vergiet en laat deze uitlekken.
Vang het tomaten vocht op.

4
Done
2 minuten

Dressing

Maak alvast je dressing.
Neem het tomaten vocht, voeg hierbij klein scheutje balsamico, zout, peper en olijfolie.
Meng dit heel erg goed zodat er een mooie dressing ontstaat.

5
Done
2 minuten

Komkommer

Schil een halve komkommer, haal de zaadlijsten er uit en snij in stukjes.
Snij je gewassen rode lof in stukjes.

6
Done
2 minuten

Mengen

Meng al de gesneden groenten, het brood en eventueel olijven roer dit samen met de dressing door elkaar.

7
Done
1 minuut

Serveren

Doe de salade in je mooiste schaal en leg hier je stukgescheurde mozzarella overheen. Buon appetito

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zelfgemaakte kaneelbroodjes
previous
Amerikaanse cinnamon buns
next
Pasta alla norma
Zelfgemaakte kaneelbroodjes
previous
Amerikaanse cinnamon buns
next
Pasta alla norma

Add Your Comment