Ingredients
-
250 gram kleine tomaatjes
-
1 theelepel grof zeezout
-
2 paprika
-
4 plakken boerenbrood
-
4 ansjovisfilet
-
1 eetlepel Kappertjes
-
6 abrikozen
-
1 bol burrata
-
Paar takjes verse basilicum
-
Dressing
-
1 kleine Sjalot
-
2 eetlepel Rode wijn azijn
-
Lekvocht van de tomaten
-
10 eetlepel Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Panzanella met abrikoos en burrata!
Het is weer de laatste vrijdag van de maand dus tijd voor een heerlijk recept uit de keuken van Miele in samenwerking met Keukenspecialisten.nl. Vandaag kiezen we voor een verrukkelijke zomerse salade. De panzanella met abrikoos en burrata. Deze Italiaanse klassieker hebben we iets aangepast om het nog lekkerder te maken! Of dat gelukt is…absoluut.
Een Panzanella heeft altijd een basis van tomaatjes met stukken geroosterd brood. Met het vocht van de uitgelekte tomaten maak je een heerlijke dressing. Het vocht wordt opgezogen door het brood. Naast de gegrilde paprika hebben we er zacht gegrilde abrikozen bij gedaan. Onze lieveling, de burrata bol, mocht ook niet ontbreken.
Ben jij opzoek naar een upgrade of nieuwe keuken. Laat je eens rondleiden bij Keukenspecialisten.nl. Met hun vakkennis en jarenlange ervaring de aangewezen persoon om met jouw samen een droomkeuken te realiseren. In het Miele Experience Center te Vianen mochten we weer een dagje koken met de prachtige Miele apparatuur. Elke keer leren we weer iets nieuws. De slogan “Miele, Immer besser” klopt helemaal!
KEUKENAPPARATEN
De paprika hebben geroosterd in de bakoven (H 7860 BP). Met zijn extra bak, stoom, braad functies. Als extra functie voegen we de Crisp functie toe voor krokante stukjes.
De croutons zijn in Combi stoomoven afgebakken. (DGC 7845) Ook hier hebben we de Crisp functie gebruikt. Deze oven haalt wat stoom weg waardoor het brood krokanter wordt.
Voor perfect gegrilde abrikozen hebben we een handige GGRP Goutmet grillplaat gebruikt. Deze past optimaal bij de inductie kookplaat (KM 7564 FL). Je krijgt hier een mooie grillaroma van door het gegolfde oppervlak en de goede antiaanbaklaag. Koken op inductie is een fijne manier om te koken. Super snel en makkelijk in gebruik met de intuïtieve keuze toetsen. Alle geuren worden weggezogen door de geïntegreerde werkblad afzuiging, type CSDA 7001 FL.
Steps
1
Done
|
TomaatSnijd de tomaten door de helft en bestrooi met grof zeezout. Laat dit 5 minuten staan in een zeefje zodat het lekvocht in een bakje overblijft. |
2
Done
20 minuten
|
PaprikaSnijd de punt paprika in stukjes. |
3
Done
15 minuten
|
BroodSnijd de korsten van het brood en scheur of snijd het brood in stukken. (Niet te klein) |
4
Done
10 minuten
|
SjalotSnijd de sjalot in hele dunne sliertjes. Meng dit met de rode wijn azijn en laat het 10 minuten staan. |
5
Done
5 minuten
|
Abrikoos |
6
Done
5 minuten
|
DressingMeng het overgebleven lekvocht van de tomaat met sjalot in wijnazijn, olijfolie, zout en peper. |
7
Done
1 minuut
|
ServerenAlle ingrediënten staan nu klaar voor de salade. Doe dit samen in een mooie schaal legt hierop de abrikozen en scheur de burrata in stukjes. |