0 0
Panzanella met abrikoos en burrata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram kleine tomaatjes
1 theelepel Grof zeezout
2 Paprika
4 plakken Boerenbrood
4 Ansjovis filets
1 eetlepel Kappertjes
6 abrikozen
1 bol burrata
Paar takjes verse basilicum
Dressing
1 kleine Sjalot
2 eetlepel Rode wijn azijn
Lekvocht van de tomaten
10 eetlepel Olijfolie
Naar smaak zout en peper

Panzanella met abrikoos en burrata

De perfecte zomerse maaltijd salade

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Panzanella met abrikoos en burrata!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand dus tijd voor een heerlijk recept uit de keuken van Miele in samenwerking met Keukenspecialisten.nl. Vandaag kiezen we voor een verrukkelijke zomerse salade.  De panzanella met abrikoos en burrata. Deze Italiaanse klassieker hebben we iets aangepast om het nog lekkerder te maken! Of dat gelukt is…absoluut.

Een Panzanella heeft altijd een basis van tomaatjes met stukken geroosterd brood. Met het vocht van de uitgelekte tomaten maak je een heerlijke dressing. Het vocht wordt opgezogen door het brood. Naast de gegrilde paprika hebben we er zacht gegrilde abrikozen bij gedaan. Onze lieveling, de burrata bol, mocht ook niet ontbreken.

Ben jij opzoek naar een upgrade of nieuwe keuken. Laat je eens rondleiden bij Keukenspecialisten.nl. Met hun vakkennis en jarenlange ervaring de aangewezen persoon om met jouw samen een droomkeuken te realiseren. In het Miele Experience Center te Vianen mochten we weer een dagje koken met de prachtige Miele apparatuur. Elke keer leren we weer iets nieuws. De slogan “Miele, Immer besser” klopt helemaal!

KEUKENAPPARATEN

De paprika hebben geroosterd in de bakoven (H 7860 BP). Met zijn extra bak, stoom, braad functies. Als extra functie voegen we de Crisp functie toe voor krokante stukjes.

De croutons zijn in Combi stoomoven afgebakken. (DGC 7845) Ook hier hebben we de Crisp functie gebruikt. Deze oven haalt wat stoom weg waardoor het brood krokanter wordt.

Voor perfect gegrilde abrikozen hebben we een handige GGRP Goutmet grillplaat gebruikt. Deze past optimaal bij de inductie kookplaat (KM 7564 FL). Je krijgt hier een mooie grillaroma van door het gegolfde oppervlak en de goede antiaanbaklaag. Koken op inductie is een fijne manier om te koken. Super snel en makkelijk in gebruik met de intuïtieve keuze toetsen. Alle geuren worden weggezogen door de geïntegreerde werkblad afzuiging, type CSDA 7001 FL.

Steps

1
Done

Tomaat

Snijd de tomaten door de helft en bestrooi met grof zeezout. Laat dit 5 minuten staan in een zeefje zodat het lekvocht in een bakje overblijft.

2
Done
20 minuten

Paprika

Snijd de punt paprika in stukjes.
Deze gaan we roosteren in de bakoven (H 7860 BP) met zijn extra bak, stoom, braad functies. Wij gebruiken de functie 'professional'.
Met deze functie realiseer je gemakkelijk de lekkerste maaltijden. Vlees wordt bijvoorbeeld extra mals met een krokant laagje aan de buitenkant.
Ook perfect bij afbakbroodjes en zoals vandaag voor onze paprika's.

3
Done
15 minuten

Brood

Snijd de korsten van het brood en scheur of snijd het brood in stukken. (Niet te klein)
Meng het brood met een scheut olijfolie en laat dit roosteren in de oven. (DGC 7845)
Wil je nog een extra smaakje toevoegen doe dan een half teentje knoflook bij het brood.
Zet ze in de oven op 200 graden voor 10 tot 15 minuten.

4
Done
10 minuten

Sjalot

Snijd de sjalot in hele dunne sliertjes. Meng dit met de rode wijn azijn en laat het 10 minuten staan.

5
Done
5 minuten

Abrikoos

Snijd de abrikozen in tweeën en verwijder de pit.
Smeer de binnenkant in met een likje olijfolie en grill deze zachtjes op de grill plaat. (GGRP Gourmet)
*inductiekookplaat type KM 7564 FL.

6
Done
5 minuten

Dressing

Meng het overgebleven lekvocht van de tomaat met sjalot in wijnazijn, olijfolie, zout en peper.
Voorzichtig met het zout want er zit namelijk al zout in het lek vocht.

7
Done
1 minuut

Serveren

Alle ingrediënten staan nu klaar voor de salade. Doe dit samen in een mooie schaal legt hierop de abrikozen en scheur de burrata in stukjes.
Schenk de dressing er overheen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Shakerato
previous
Shakerato
Sangria
next
3x Sangria
Shakerato
previous
Shakerato
Sangria
next
3x Sangria

Add Your Comment