0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
350 gram Tapiocameel Cassavemeel mag ook
120 ml Melk
60 ml Zonnebloem olie
3 Eieren
Snuf Zout
175 gram Parmezaanse kaas
175 gram Cheddar kaas Je kunt eigenlijk alle kaas die smelt gebruiken

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pão de queijo, kaasballetjes uit Brazilië

Pão de queijo, kaasballetjes uit Brazilië

Reisje naar Brazilië

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Pão de queijo, kaasballetjes uit Brazilië!

Jaaaa, daar zijn ze , op veler verzoek, die verschrikkelijk lekkere kaasballetjes uit Brazilië.

Tjonge jonge die moet je echt een keer gegeten hebben, en voor ons Queens een keer gemaakt hebben. Tijdens mijn (José) reizen naar Brasil heb ik ze vaak gegeten, niet als borrelhap, maar gewoon bij het ontbijt.  Jo die altijd ontbijt met een bakje yoghurt ontbijt gaat hier altijd los… tja je moet toch alles proeven..

Dit receptje had nog wat voeten in aarde, want ze worden met cassavemeel gemaakt en dat is niet overal te koop. Tegenwoordig ben ik vaste klant bij de toko en  dacht ik het daar wel te vinden. Helaas is hier nauwelijks aan te komen en heb ik tapiocameel gebruikt. Dit is is ook van de cassave, en een prima alternatief.

Je kunt alle soorten kaas hiervoor gebruiken, ik heb cheddar en parmezaanse kaas gebruikt, we zijn tenslotte niet voor niks Italianen.
Ik dacht altijd dat deze balletjes uit de frituur kwamen maar  ze worden in de oven gebakken.

Voor iedereen en zeker de KLM crew, geniet er lekker van. Een tip..  meteen aanvallen zodra ze klaar zijn, want dat zijn ze op z’n best!

Steps

1
Done
180 graden

Oven

Verwarm de oven voor op 180°.

2
Done
10 minuten

Melk en olie

Meng je melk met de olie en laat dit warm worden op het vuur tot het bijna kookt.
Zet het vuur uit en roer tapiocameel en je zout er doorheen laat het even afkoelen.
Je zal merken dat er klonten ontstaan maar als je goed roert en je klontjes een beetje plet, het weer fijn word.
Roer een voor een je ei doorheen zodat dit is helemaal opgenomen door het deeg.
Er ontstaat nu een mooi glad beslag.
Roer hier je kaas doorheen en draai er balletjes van.
Leg deze op een bakplaat met bakpapier.

3
Done
20 minuten

Oven

Je balletjes zullen ietsje groeien in de oven maar niet heel veel. Laat je balletjes 20 minuten bakken. Hou ze wel in de gaten.
Ze smaken het lekkerste wanneer ze net uit de oven komen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Limoncello spritz
previous
Italiaanse Limoncello spritz
Gember shots
next
Zelfgemaakte gember shots
Limoncello spritz
previous
Italiaanse Limoncello spritz
Gember shots
next
Zelfgemaakte gember shots

Add Your Comment