0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 gram Parelcouscous
1 courgette
1 Aubergine
1 Rode paprika
8 tomaatjes zon gedroogde tomaten
2 blikjes Tonijn in olijfolie
Tijm, oregano, en rozemarijn Verse kruiden Gedroogde kruiden mag ook
Dressing
50 ml Olijfolie
2 eetlepels Citroensap
1 theelepel Dyon mosterd
naar smaak zout en peper
Parelcouscous met geroosterde groenten en tonijn

Parelcouscous met geroosterde groenten en tonijn

Zo veelzijdig deze prachtige parel.

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Parelcouscous met geroosterde groenten en tonijn!

Het nieuwe jaar is weer begonnen, en wij als echte lekkerbekken willen jullie de allerlekkerste gerechten laten zien.  Een parelcouscous met geroosterde groenten en tonijn smaakt fantastisch. Wij houden enorm van comfort food, en dat betekend eten dat er prachtig uit ziet en vooral verrukkelijk smaakt. Het hoeft niet altijd super gezond te zijn maar op één of andere manier vinden we gezonde hap vaak toch lekkerder.

Wat er altijd mooi uitziet op je bord is deze parelcouscous. Wanneer ik parels hoor, dan denkt ik aan ongeveer 15 jaar geleden dat Mariëlla groot fan was van K3 en de haar Favoriete nummer Parels was. Of nee.. Mario vond dat nummer het leukst hahah

Deze parels zijn wat dikker en ronder dan zijn kleine broer de gewone couscous. Veelal gegeten in het Midden-Oosten. Een heerlijk toevoeging bij je vis of vlees.
Wij hebben er een heerlijke salade van gemaakt, met gegrilde groenten en tonijn. Geweldig als warme maaltijd , maar ook als koude salade een topper.

Ga jij deze ook een keer maken?

Wij vinden de tonijn van Riomare het lekkerste.

Zin in een andere lekker salade met tonijn probeer eens de Italiaanse tonijn salade. Deze salade staat supersnel op tafel en is altijd een groot succes. Zeker met een mooie zonnige zomerdag geserveerd met wat stokbrood. O ja vergeet een mooi glas witte wijn niet!

Steps

1
Done
5 minuten

Groenten

Was de groenten en snijd de courgette en aubergine in plakken, snijd de plakken in tweeën.
Snijd de paprika in gelijke stukken

2
Done

Oven verwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3
Done
2 minuten

Kruiden

Meng olijfolie samen met verse tijm, rozemarijn ( fijngesneden) en oregano. Je kunt ook gedroogd gebruiken.
Voeg wat zout en peper toe en meng .
Roer de groenten hierdoor en leg dit op een bakblik op bakpapier.

4
Done

Oven1

Doe de groenten ongeveer 30 minuten in de oven, roer de groenten halverwege om.

5
Done
10 minuten

Couscous

Kook de couscous met ietsje zout in 500 ml water.
10 minuten op laag vuur.

6
Done
1 minuut

Dressing

Mix de olijfolie samen met de mosterd, citroensap, zout en paper.

7
Done
2 minuten

Mengen

Meng de geroosterde groenten samen met afgegoten couscous.
Laat de tonijn uitlekken en drapeer over de couscous.
Eventueel versieren met veldsla.

8
Done

Serveren

Serveer met partje citroen en draai even de pepermolen over de salade.
Je kunt de salade warm eten, maar koud ook heel smakelijk.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Featured Image
previous
Frisse taco met witvis
Mandarijn ontbijttaartje
next
Ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn
Featured Image
previous
Frisse taco met witvis
Mandarijn ontbijttaartje
next
Ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn

Add Your Comment