Ingredients
-
150 gram Parelcouscous
-
1 courgette
-
1 Aubergine
-
1 Rode paprika
-
8 tomaatjes zon gedroogde tomaten
-
2 blikjes Tonijn in olijfolie
-
Tijm, oregano, en rozemarijn Verse kruidenGedroogde kruiden mag ook
-
Dressing
-
50 ml Olijfolie
-
2 eetlepels Citroensap
-
1 theelepel Dyon mosterd
-
naar smaak zout en peper
Directions
Parelcouscous met geroosterde groenten en tonijn!
Het nieuwe jaar is weer begonnen, en wij als echte lekkerbekken willen jullie de allerlekkerste gerechten laten zien. Een parelcouscous met geroosterde groenten en tonijn smaakt fantastisch. Wij houden enorm van comfort food, en dat betekend eten dat er prachtig uit ziet en vooral verrukkelijk smaakt. Het hoeft niet altijd super gezond te zijn maar op één of andere manier vinden we gezonde hap vaak toch lekkerder.
Wat er altijd mooi uitziet op je bord is deze parelcouscous. Wanneer ik parels hoor, dan denkt ik aan ongeveer 15 jaar geleden dat Mariëlla groot fan was van K3 en de haar Favoriete nummer Parels was. Of nee.. Mario vond dat nummer het leukst hahah
Deze parels zijn wat dikker en ronder dan zijn kleine broer de gewone couscous. Veelal gegeten in het Midden-Oosten. Een heerlijk toevoeging bij je vis of vlees.
Wij hebben er een heerlijke salade van gemaakt, met gegrilde groenten en tonijn. Geweldig als warme maaltijd , maar ook als koude salade een topper.
Ga jij deze ook een keer maken?
Wij vinden de tonijn van Riomare het lekkerste.
Zin in een andere lekker salade met tonijn probeer eens de Italiaanse tonijn salade. Deze salade staat supersnel op tafel en is altijd een groot succes. Zeker met een mooie zonnige zomerdag geserveerd met wat stokbrood. O ja vergeet een mooi glas witte wijn niet!
Steps
1
Done
5 minuten
|
GroentenWas de groenten en snijd de courgette en aubergine in plakken, snijd de plakken in tweeën. |
2
Done
|
Oven verwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
3
Done
2 minuten
|
KruidenMeng olijfolie samen met verse tijm, rozemarijn ( fijngesneden) en oregano. Je kunt ook gedroogd gebruiken. |
4
Done
|
Oven1Doe de groenten ongeveer 30 minuten in de oven, roer de groenten halverwege om. |
5
Done
10 minuten
|
CouscousKook de couscous met ietsje zout in 500 ml water. |
6
Done
1 minuut
|
DressingMix de olijfolie samen met de mosterd, citroensap, zout en paper. |
7
Done
2 minuten
|
MengenMeng de geroosterde groenten samen met afgegoten couscous. |
8
Done
|
ServerenServeer met partje citroen en draai even de pepermolen over de salade. |