0 0
Passievrucht panna cotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 ml Volle melk
200 ml Slagroom
2,5 blaadje gelatine
2 eetlepel Suiker
3 eetlepel Limoensap
4 blaadjes Limoenblad (kaffir)
Topping
2 mango Mango Of diepvries blokjes
4 Passievrucht

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Passievrucht panna cotta

Wat een smaakexplosie

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Passievrucht panna cotta!

Gezellig met vrienden eten doen we graag. Ondanks dat we graag koken schuiven we toch ook echt graag aan. Een poosje geleden hadden José en Mario een etentje met vrienden. Het thema van deze avond was de Indonesische keuken. Met als start een verrukkelijke soto soep, gevolgd met een tafel met meest heerlijke schaaltjes.

Het toetje was panna cotta, en ohhhh wat was die lekker. Dit moesten we zelf maken, en natuurlijk stiekem dat recept gemaakt. We hebben het wel ietsje veranderd, het citroengras hebben we gewisseld met kaffir limoenblad voor extra aroma! De mango en passievrucht smaken zijn echte indonesische smaakjes en sloten dit etentje helemaal in stijl af!

Een traditionele panna cotta is natuurlijk een klassiek Italiaans toetje. Het betekend gekookte room en komt uit de regio Piemonte. De basis ingrediënten zijn suiker, melk en natuurlijk gelatine. Maar met de smaakjes kun je natuurlijk eindeloos variëren. We hebben bijvoorbeeld ook deze lekkere panna cotta met aardbeien en pistache online staan. Maar hoe leuk is het om dit Italiaanse toetje een Indonesische twist te geven!

De basis van panna cotta is eigenlijk niet eens zo heel lastig. Toch zie je dat het bij vele ook mis kan gaan. De hoeveelheid gelatine is namelijk wel erg belangrijk. Te weinig gelatine zorgt ervoor dat het niet goed opstijft en daardoor krijg je geen pudding structuur maar een soort custard. Teveel gelatine maakt de panna cotta juist wat taai. Vaak zie je dat een panna cotta uit de vormpjes gehaald worden en op een mooi bordje geserveerd worden. Maar durf je dit niet aan? Serveer ze dan gewoon in een mooi glaasje!

Heb jij wel eens dit lekkere toetje gemaakt? Gebruik snel ons heerlijke recept voor de passievrucht panna cotta om je gasten enorm blij te maken!

 

Steps

1
Done
10 minuten

Gelatine

Dompel de gelatineblaadjes in koud water.
(10 minuten)

2
Done
5 minuten

Room mengsel

Meng de room,melk, limoenblaadjes en suiker samen.

3
Done
2 minuten

Koken

Breng het mengsel tot aan bijna het kookpunt.
Roer goed door elkaar.
Haal de pan van het vuur.
Verwijder de limoenblaadjes.

4
Done
1 minuut

Gelatine

Haal de gelatineblaadjes uit het water en roer deze door het mengsel.
Laat afkoelen.

5
Done
2 uur

Glaasjes

Verdeel het afgekoeldemengsel over de glaasjes.
Zet het koud. Het liefst een paar uur.

6
Done
5 minuten

Topping

Doe blokjes mango in een steelpannetje.
Hierbij mag de inhoud van drie passievruchten.,Inclusief twee eetlepels limoensap.
Laat dit even zachtjes koken.
Duw de mango mangopuree door een zeef zodat de pitjes van de passievrucht achterblijven.
Je kunt natuurlijk ook de pitjes erin laten zitten maar wij vinden die pitjes vrij hard.

7
Done
2 minuten

Glaasje afmaken

Schenk de puree op de reeds stijf geworden panna cotta.

8
Done

Serveren

Serveer de glaasjes met een klein stukje passievrucht en eventueel blaadje munt.
Wij maken het glaasje altijd een dag van tevoren zodat je zeker weet dat het goed stevig is.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Aubergine schnitzel met pistache
previous
Aubergine schnitzel met pistache
Groenten tempura
next
Groenten tempura
Aubergine schnitzel met pistache
previous
Aubergine schnitzel met pistache
Groenten tempura
next
Groenten tempura

One Comment Hide Comments

Het is een heerlijk recept! Nog een idee als afsluiter van een indische maaltijd: in plaats van de citroen deed ik er een flinke scheut Sayah ( spekkoeklikeur) door. Ook een lekker plakje spekkoek naast. Jummie!

Add Your Comment