Ingredients
-
350 gram Penne pasta
-
1 klein uitje Uien
-
100 gram Gekookte hamBv yorkham
-
2 eetlepel Tomaatpuree
-
250 ml Slagroom
-
Naar smaak zout en peper
-
5 takjes Platte peterselieFijngesneden
-
Scheutje Olijfolie
-
50 gram Parmezaanse kaasGeraspt
Directions
Pasta al baffo!
Pasta Friday met weer een heerlijke snelle pasta. We zijn dol op koken, maar dat betekent niet dat we altijd uren in de keuken staan. We zitten liever iets langer aan tafel.
Deze penne al baffo, betekent pasta met een snor. Daar bedoelen ze zoiets mee dat je je snor erbij aflikt. Nou ook zonder snor lik je je bordje echt leeg. Deze romige saus van tomatenpuree, room en ham is goddelijk lekker. Wanneer je vegetarisch wil eten, dan laat je de ham achterwege, en vervang je dat door bijvoorbeeld doperwten, courgette blokjes of champignons.
Handig hè, zo’n makkelijk en veelzijdig gerecht.
Buon Appetito
Steps
1
Done
2 minuten
|
Peterselie en uitjeSnij je peterselie en uitje fijn. |
2
Done
5 minuten
|
HamFruit je uitje in de olijfolie |
3
Done
15 minuten
|
Saus makenRoer de slagroom erdoor heen samen met je peterselie. |
4
Done
8 minuten
|
Pasta kokenKook je pasta in gezouten water, wanneer deze al dente zijn gekookt giet je de pasta af en doe dit samen bij je saus. Goed door roeren. |
5
Done
1 minuut
|
ServerenServeer met Parmezaanse kaas en wat extra peterselie er overheen. Buon Appetito! |