0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Basis recept voor pasta deeg

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasta alla chitarra

Pasta alla chitarra

Prachtige ‘gitaar’ pasta

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pasta alla chitarra

Een van de leukste dingen om te doen is toch zelf je eigen pasta maken. We hebben al best veel leuke soorten voor jullie gemaakt en vandaag was het de beurt aan pasta alla chitarra. In onze Story op Instagram hebben we jullie al het apparaat laten zien waarmee je deze pasta maakt en niet iedereen wist wat het was. Sommige dachten aan een soort weefgetouw, en onze zoon Giacomo dacht dat je er muziek mee kan maken. Chitarra  betekent dan ook gitaar, maar helaas er kwam niet echt mooi geluid uit.

WAT IS EEN CHITARRA?

Dit apparaat is een houten frame waarop metalen draden zijn gespannen, met een millimeter afstand van elkaar. Daaronder zit een opvangbakje. Door een pasta vel door de snaren te drukken krijg je een spaghetti. Deze spaghetti mist de ronde vorm maar komt er als het ware een beetje vierkant uit. Je bepaalt zelf de dikte van de deeglapen zo kun je verschillende diktes spaghetti maken.

In het midden van Italië wordt deze chitarra veel gebruikt om spaghetti mee te maken. Vooral in de regio Abruzzo. In deze regio kom je dit prachtige apparaat veel tegen in de winkel, maar ook in de rest van Italië ontbreekt deze niet in de betere kookwinkel. Wij hadden deze gitaar al jaren geleden gespot maar omdat we met het vliegtuig waren konden we het niet meenemen. Gelukkig kun je tegenwoordig dit speeltje online bestellen. En dat hebben wij ook gedaan.

MAKKELIJK

Wij waren heel erg nieuwsgierig of dit een gemakkelijke  manier was om zelf je spaghetti te maken, en we zijn dik tevreden. Wanneer je het basis recept – pastadeeg  gebruikt moet het gewoon lukken. Met mooie vellen pastadeeg op de snaren, en met behulp van de deegroller duw je de pasta er makkelijk doorheen. Soms blijven ze een beetje plakken aan de snaren maar door de snaren een beetje te bewegen rollen de slierten er prachtig uit.

Het leuke van deze chitarra is dat je het op twee manieren kunt gebruiken. Één kant is voor spaghetti en wanneer je het apparaat omdraait heb je de snaren op iets bredere staan voor mooie tagliatelle.  Conclusie: absoluut geen miskoop en we gaan deze zeker vaker gebruiken.

We hebben er ook een Reels filmpje van gemaakt dus twijfel je nog kijk eens naar het filmpje op ons instagram account.

 

 

 

 

 

 

Steps

1
Done
30 minuten

Pastadeeg

Maak een keer het basis recept voor pastadeeg
Na het maken laat je dit minimaal een half uur op kamertemperatuur rusten voordat je de vellen gaat draaien.

2
Done
5 minuten

Vellen

Draai pastavellen van je deeg.
Dit gaat het makkelijkste met een pastamaker.
Heb je dit niet dan kun je het deeg met een deegroller uitrollen tot een mooie platte lap. Maak hier wel een rechthoekige lap van.

3
Done
5 minuten

Pasta maken

Leg de deeglap op de snaren. Bestuif met ietsje semola, dit voorkomt dat de spaghetti blijft plakken aan de snaren. Duw met een deegroller in rollende beweging over de snaren. De spaghetti valt onder in het bakje. Waarschijnlijk blijven er nog wat slierten plakken maar door met je vinger over de snaren te strijken vallen die er uit.

4
Done

Bewaren

Leg de spaghetti op een plaat met nog wat extra semola erover.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Groenten tempura
previous
Groenten tempura
Bosvruchten cobbler
next
Bosvruchten cobbler
Groenten tempura
previous
Groenten tempura
Bosvruchten cobbler
next
Bosvruchten cobbler

Add Your Comment