0 0
Pasta alla gricia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
180 gram Spaghetti
Zwarte peper
Pannetje heet water
1 eetlepel Zout
Pecorino kaas

Pasta alla gricia

Een super snelle smakelijke pasta!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pasta alla gricia!

Tijd voor weer een snelle pasta en deze was weer lekker. Eentje die we vaak maken wanneer we zelf heel weinig tijd hebben. Gelukkig hadden we dit keer wel tijd om snel een filmpje te maken. Het is echt de tijd van reels filmpjes op Tiktok en Instagram. Zien is maken toch?

Pasta alla gricia is een traditioneel pastagerecht uit de regio Lazio in Italië, met name Rome. Het gerecht bestaat uit pasta, meestal spaghetti of rigatoni, gecombineerd met guanciale (gezouten varkenswang), Pecorino Romano kaas, zwarte peper en een beetje olijfolie of pastakookwater. Laten we twee van deze ingrediënten nu toch altijd in huis hebben. Guanciale hebben we helaas niet altijd in huis. Dit is in Nederland alleen te vinden bij speciaal zaken. Een perfecte vervanger zijn spekjes. Eerlijk gezegd vinden we dit bijna nog lekkerder want guanciale is vrij zout. Mocht je wel guanciale gebruiken dan kun je wel iets minder zout in het kookwater van de pasta doen.

Het gerecht lijkt op de klassieke pasta carbonara, een ander Romeins pastagerecht, maar bevat geen eieren in de saus. In plaats daarvan komt de romige textuur van de gesmolten kaas en het zetmeelrijke pastawater. Het is een eenvoudig en heerlijk gerecht dat de smaken van de gebruikte ingrediënten benadrukt. Lekker peperig en toch en romige pasta.
Wij zeggen snel uitproberen een keer.

Wist je dat de allerlekkerste pasta’s uitstromen komen? Probeer eens onze pasta all’amatriciana. Deze pasta eten we ook regelmatig omdat het een supersnelle saus is met spekjes, een lekker pittig pepertje en tomatensaus.
Wij kregen vaak de vraag welke gedroogde pasta we gebruiken. Je begrijpt dat we niet altijd elke dag onze verse pasta maken. Nee wij gebruiken meestal DeCecco omdat deze altijd perfect is en nooit te slap is anders krijgen we ruzie met de Italiaanse papa.

Steps

1
Done

Pasta

Kook de pasta in gezouten water.

2
Done

Spekjes

Bak de spekjes aan en schep ze daarna uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.

3
Done

Peper

Plet peperkorrels fijn en bak deze aan in het vet van de spekjes.
Blus af met een flinke schep pastawater.

4
Done

Pasta

Giet de pasta in het vergiet en doe direct daarna de pasta bij de saus.( vang altijd iets kookvocht op)
Er mag nog wel wat vocht tussen de pasta zitten.
Roer direct geraspte Pecorino kaas erdoor. Is de pasta nog niet romig genoeg dan mag er wat extra kookvocht bij.

5
Done

Serveren

Serveer met extra Pecorino kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
mango cheesecake
previous
Mango cheesecake
gevulde airfryer kip
next
Gevulde airfryer kip
mango cheesecake
previous
Mango cheesecake
gevulde airfryer kip
next
Gevulde airfryer kip

Add Your Comment