Ingredients
-
2 aubergine
-
3 eetlepel zout
-
400 ml Olijfolie
-
1x ons recept Tomaten sausLink hierboven
Directions
Pasta alla Norma.
Als er iets een familie recept is is het deze pasta alla Norma. Dit gerechtje wordt de hele zomer door geserveerd. Een heerlijk recept wat ontstaan is op Sicilië in de stad Catania. De plek waar onze man/vader is geboren.
Geen wonder dat dit bij ons zo vaak wordt gegeten, en wij al jaren het authentieke recept maken. Deze super makkelijke pasta is zo klaar. De heerlijke basis tomatensaus gebruiken wij met heel veel gerechten. Het heeft weinig ingrediënten, gepelde tomaten uit blik die we even zeven. Twee tenen knoflook,Die we na afloop er ook weer uithalen. Verse basilicum en een scheutje olijf olie. Een klein beetje zout en wanneer de tomaten ietsje zuur zijn doen we er een klontje suiker bij.
Deze pasta alla Norma wordt altijd geserveerd met gebakken aubergine. Een aubergine heeft van nature een bittertje in zich. Dit voorkom je door ze van tevoren even te zouten, een half uurtje te laten liggen in een vergiet en daarna wel even afspoelen.
Er zijn twee verhalen over de herkomst van de naam Norma. Het is een eerbetoon aan de Opera Norma uit 1831 van de in Catania geboren componist Vincenzo Bellini. Ook vindt men het gerecht lijken op de vulkaan Etna, de rode saus is de lava, de aubergine zijn de lavarotsen en de witte ricotta salata er boven op zijn de besneeuwde toppen in de winter.
Het gerecht is simpel. De makkelijke saus bestaat uit tomaat basilicum knoflook en olijfolie. Daarbij de gebakken aubergine en de ricotta salata die alleen op Sicilië te koop is!
De kunst van het weglaten, daarom zijn wij zo dol op de Siciliaanse keuken. Ze noemen het ook wel cuisina povere. Dit betekent armeluis keuken. Tja wanneer je weinig te besteden hebt maar wel een groenten tuin maak je smaakvolle doch simpele gerechten!
Neem dan eens een kijkje bij ander recepten met aubergine. plaatpizza met aubergine en courgette, aubergine rolletjes uit de oven, bloemkool aubergine curry,
Steps
1
Done
40 min
|
Saus makenMaak onze rode basissaus volgens het recept. Link in het tekstje hierboven |
2
Done
40 min
|
Aubergine bereidenSchil de aubergine en snij deze in dunne plakken. |
3
Done
10 minuten
|
Aubergine bakkenSchenk royaal olijfolie in een bakpan en bak daar de aubergine aan beide kanten tot ze goudbruin zien. |
4
Done
2 minuten
|
ServerenKook de penne pasta of spaghetti in zout water al dente. |