0 0
Pasta alla vodka met burrata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Scheutje olijfolie
1 klontje roomboter
1 teen knoflook
1 Sjalot
1 theelepel chilipoeder
1 scheut Wodka
2 eetlepel Tomaten puree
1 blikje gepelde tomaten
100 ml Slagroom
Handje geraspte parmezaanse kaas
15 blaadjes verse basilicum
1 bol burrata
200 gram Rigatoni pasta

Pasta alla vodka met burrata

De romigste pasta ever!

Features:
  • Pittig
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Op zoek naar een verrukkelijke romige pasta? Dan is pasta alla vodka met burrata echt een must-try! Deze smaakvolle pasta met tomatensaus is een ware traktatie, vooral wanneer je er een bol burrata bij serveert. Het is de ultieme comfortmaaltijd, perfect om te genieten na een lange werkdag.

Eerder hebben we pasta alla vodka met parmaham gemaakt, maar deze keer gaan we voor een vegetarische variant. Zonder ham, maar nog steeds net zo verrukkelijk en romig dankzij die heerlijke burrata.

Wat is burrata?

Burrata is echt onze favoriet. Het is een soort mozzarella, maar dan nóg romiger. Als je een bol opensnijdt, komt er heerlijke room uit. Vooral nu het zonnetje schijnt, hebben we altijd wel een bol burrata in de koelkast liggen.

Een makkelijke romige pasta!

Het recept voor pasta alla vodka met burrata is super eenvoudig, zelfs als je niet vaak kookt. Fruit een teentje knoflook en een uitje, voeg wat chilipoeder en tomatenpuree toe en blus af met vodka. Voeg een tomaat en wat basilicum toe voor een frisse smaak. Maak de saus lekker romig met room en extra Parmezaanse kaas. Terwijl de saus pruttelt, kook je de penne of rigatoni en binnen no-time staat je pasta op tafel.

Serveer dit heerlijke gerecht voor 2 personen met een bol burrata erbij. Bestrooi met extra chiliflakes en verse basilicum voor wat extra pit. En ja, we kunnen zelfs in ons eentje een hele bol burrata op, haha!

Inmiddels hebben de meest lekkere romige pasta’s gemaakt. Allemaal even lekker en simpel dus reden genoeg om ze allemaal uit te proberen!

Romige pasta met worst 

Pasta zozzona

Tagliatelle in tomaten roomsaus 

Pasta puttanesca met aubergine 

Romige citroenpasta met asperges

Steps

1
Done
5 minuten

Knoflook sjalotje

Snijd een knoflook teen en sjalotje fijn.
Fruit deze in olijfolie met ietsje roomboter.
Voeg chilipoeder en tomatenpuree toe en blus af met wodka.

2
Done

Tomaten

Zeef of hak een blik gepelde tomaten fijn. Voeg toe samen met gehakte basilicum blaadjes, room en geraspte Parmezaanse kaas.
Laat het geheel 15 minuten zachtjes inkoken.
Kook de pasta in gezouten water en roer na het koken door de saus.

3
Done

Serveren

Serveer met een bol burrata, extra Parmezaanse kaas, basilicumblaadjes een scheutje olijfolie en chilipoeder.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
citroencake met pistache
previous
Citroencake met pistache
lemon posset
next
Lemon posset
citroencake met pistache
previous
Citroencake met pistache
lemon posset
next
Lemon posset

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here