Ingredients
-
Scheutje olijfolie
-
1 klontje roomboter
-
1 teen knoflook
-
1 Sjalot
-
1 theelepel chilipoeder
-
1 scheut Wodka
-
2 eetlepel Tomaten puree
-
1 blikje gepelde tomaten
-
100 ml Slagroom
-
Handje geraspte parmezaanse kaas
-
15 blaadjes verse basilicum
-
1 bol burrata
-
200 gram Rigatoni pasta
Directions
Op zoek naar een verrukkelijke romige pasta? Dan is pasta alla vodka met burrata echt een must-try! Deze smaakvolle pasta met tomatensaus is een ware traktatie, vooral wanneer je er een bol burrata bij serveert. Het is de ultieme comfortmaaltijd, perfect om te genieten na een lange werkdag.
Eerder hebben we pasta alla vodka met parmaham gemaakt, maar deze keer gaan we voor een vegetarische variant. Zonder ham, maar nog steeds net zo verrukkelijk en romig dankzij die heerlijke burrata.
Wat is burrata?
Burrata is echt onze favoriet. Het is een soort mozzarella, maar dan nóg romiger. Als je een bol opensnijdt, komt er heerlijke room uit. Vooral nu het zonnetje schijnt, hebben we altijd wel een bol burrata in de koelkast liggen.
Een makkelijke romige pasta!
Het recept voor pasta alla vodka met burrata is super eenvoudig, zelfs als je niet vaak kookt. Fruit een teentje knoflook en een uitje, voeg wat chilipoeder en tomatenpuree toe en blus af met vodka. Voeg een tomaat en wat basilicum toe voor een frisse smaak. Maak de saus lekker romig met room en extra Parmezaanse kaas. Terwijl de saus pruttelt, kook je de penne of rigatoni en binnen no-time staat je pasta op tafel.
Serveer dit heerlijke gerecht voor 2 personen met een bol burrata erbij. Bestrooi met extra chiliflakes en verse basilicum voor wat extra pit. En ja, we kunnen zelfs in ons eentje een hele bol burrata op, haha!
Inmiddels hebben de meest lekkere romige pasta’s gemaakt. Allemaal even lekker en simpel dus reden genoeg om ze allemaal uit te proberen!
Tagliatelle in tomaten roomsaus
Steps
1
Done
5 minuten
|
Knoflook sjalotjeSnijd een knoflook teen en sjalotje fijn. |
2
Done
|
TomatenZeef of hak een blik gepelde tomaten fijn. Voeg toe samen met gehakte basilicum blaadjes, room en geraspte Parmezaanse kaas. |
3
Done
|
Serveren |