Ingredients
-
1 Aubergine
-
1 courgette
-
5 kleine Wortel
-
300 ml Lichte olijfolieOf zonnebloemolie
-
100 gram geraspte parmezaanse kaas
-
200 gram Spaghetti
-
1 eetlepel Zout
Directions
Pasta aubergine courgette wortel!
Bij het schrijven van het recept vragen we ons af hoe we deze pasta moeten noemen. We kunnen er niks anders van maken dan pasta aubergine courgette wortel. Niks meer niks minder!. Omdat we laatst de heerlijke Siciliaanse zoet zure caponata hadden gemaakt met gefrituurde groenten bedachten we dat op deze manier de groente bereiden extreem lekker is. Helemaal geschikt voor een pasta. Ook natuurlijk omdat we heel veel courgette in de tuin hebben en deze toch ergens in verwerkt moeten worden.
We hopen dat dit heerlijke snelle en makkelijke bordje pasta je gaat aanspreken. Een mooie foto is altijd het begin en wij vinden dat dit helemaal geslaagd is. Het leuke pannetje hebben we meegenomen uit Sicilië.
De courgette, aubergine en de wortel in kleine blokjes gesneden. Die door de spaghetti geroerd met lekker veel kaas en een klein beetje kookvocht. Het toevoegen van het kookvocht van de pasta maakt de saus ietsje romiger door de zetmeel van de pasta. Een perfecte manier om de spaghetti iets romiger te maken.
Een extra tip is wanneer je de aubergine na het snijden even met ietsje bedekt. Dit laat je een half uurtje staan en het bittere vocht zal verdwijnen. Vergeet daarna de aubergine niet af te spoelen en goed te drogen.
Nu de aubergine en courgette spot goedkoop zijn hebben we nog wat andere lekkere recepten voor je op onze website. De laatste courgette topper zijn de Courgette pakketjes met feta. Een heerlijke ovenschaal waarbij je de courgette schaaft, gevuld met feta en pesto. Samen met een tomatensaus en mozzarella on top. Smullen maar. De Courgette alla Parmigiana is ook waanzinnig!
Liever aubergine dan is de Melanzane alla Parmigiana het allerlekkerste wat je ooit gegeten hebt!
Psst, er staan nog heel veel andere recepten online met aubergine, snel kijken.
Steps
1
Done
|
GroentenSnijd de courgette en aubergine in dobbelsteentjes. |
2
Done
|
FriturenBak de groenten in een klein laagje olijf olie of zonnebloem olie. Schep ze er uit en laat deze even uitlekken op wat keukenpapier. |
3
Done
|
PastaKook de pasta met een eetlepel zout in ruim water. |
4
Done
|
ServerenServeer de pasta met nog wat extra kaas erop. |