0 0
Pasta aubergine courgette wortel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Aubergine
1 courgette
5 kleine Wortel
300 ml Lichte olijfolie Of zonnebloemolie
100 gram geraspte parmezaanse kaas
200 gram Spaghetti
1 eetlepel Zout

Pasta aubergine courgette wortel

Een snelle makkelijke en gezonde pasta

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pasta aubergine courgette wortel!

Bij het schrijven van het recept vragen we ons af hoe we deze pasta moeten noemen. We kunnen er niks anders van maken dan pasta aubergine courgette wortel. Niks meer niks minder!. Omdat we laatst de  heerlijke Siciliaanse zoet zure caponata hadden gemaakt met gefrituurde groenten bedachten we dat op deze manier de groente bereiden extreem lekker is. Helemaal geschikt voor een pasta. Ook natuurlijk omdat we heel veel courgette in de tuin hebben en deze toch ergens in verwerkt moeten worden.
We hopen dat dit heerlijke snelle en makkelijke bordje pasta je gaat aanspreken. Een mooie foto is altijd het begin en wij vinden dat dit helemaal geslaagd is. Het leuke pannetje hebben we meegenomen uit Sicilië.

De courgette, aubergine en de wortel in kleine blokjes gesneden. Die door de spaghetti geroerd met lekker veel kaas en een klein beetje kookvocht.  Het toevoegen van het kookvocht van de pasta maakt de saus ietsje romiger door de zetmeel van de pasta. Een perfecte manier om de spaghetti iets romiger te maken.

Een extra tip is wanneer je de aubergine na het snijden even met ietsje bedekt. Dit laat je een half uurtje staan en het bittere vocht zal verdwijnen. Vergeet daarna de aubergine niet af te spoelen en goed te drogen.

Nu de aubergine en courgette  spot goedkoop zijn hebben we nog wat andere lekkere recepten voor je op onze website. De laatste courgette topper zijn de Courgette pakketjes met feta. Een  heerlijke ovenschaal waarbij je de courgette schaaft, gevuld met feta en pesto. Samen met een tomatensaus en mozzarella on top. Smullen maar. De Courgette alla Parmigiana is ook waanzinnig!
Liever aubergine dan is de Melanzane alla Parmigiana het allerlekkerste wat je ooit gegeten hebt!

Psst, er staan nog heel veel andere recepten online met aubergine, snel kijken.

Steps

1
Done

Groenten

Snijd de courgette en aubergine in dobbelsteentjes.
De wortel mag in plakjes.
Wil je het kleine bittertje uit de aubergine laat dan de aubergine met wat zout een half uurtje staan. Spoel ze daarna af en droog goed. (Optioneel)

2
Done

Frituren

Bak de groenten in een klein laagje olijf olie of zonnebloem olie. Schep ze er uit en laat deze even uitlekken op wat keukenpapier.

3
Done

Pasta

Kook de pasta met een eetlepel zout in ruim water.
Giet af en roer door de groenten. Voeg ietsje kookvocht toe en een handje geraspte kaas.

4
Done

Serveren

Serveer de pasta met nog wat extra kaas erop.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kip caprese
previous
Kip caprese
Shakerato
next
Shakerato
Kip caprese
previous
Kip caprese
Shakerato
next
Shakerato

Add Your Comment