Ingredients
-
500 gr aardappelenVastkokend
-
2 Wortel
-
2 stengel bleekselderij
-
2 Sjalot
-
1klein blikje Tomaatpuree
-
1 blokje groentenbouillon
-
Naar smaak zout
-
Naar smaak Peper
-
Scheutje Olijf olie
-
50 gr Parmezaanse kaasGeraspt
-
350 PastaPenne
-
1liter waterVoor je bouillon
Directions
Pasta con patate is een pasta met aardappelen! Koolhydraten met koolhydraten? Waarom niet! Het is een heerlijk en makkelijk eenpansgerecht, en vult lekker je maag. Typisch comfort food toch?
José maakt dit vaak op de maandag omdat ze na een gezellig weekend een alcohol free day wil. Je kunt hier natuurlijk best een wijntje bij drinken maar wij doen dat niet.
Pasta gerecht uit Napels
Deze pasta con patate is een typisch Italiaans gerecht dat vooral in Napoli wordt gegeten tijdens koude winters in Napoli. Wij snappen dat volledig omdat je helemaal warm wordt van dit pastaatje. Nieuwsgierig? Kijk dan snel naar het filmpje!
Zijn pasta en aardappelen dikmakers?
Gezonde maaltijd
Het is een wijd verspreid misverstand dat pasta of aardappelen dik makers zouden zijn. Hetzelfde geldt ook voor brood deze voedingsmiddelen leveren veel voedingsstoffen en bevatten in verhouding tot hun volume en gewicht weinig calorieën. Ze zijn een essentieel basis onderdeel van een gezonde en evenwichtige voeding en geven de juiste energie. Sport je heel intens of verricht je fysiek zware arbeid dan heb je deze koolhydraten gewoon nodig omdat ze als glycogeen in de spieren en de lever worden opgeslagen en onmiddellijk beschikbare energie leveren. Ook de vezels en vitamine en mineralen en heb je nodig. Natuurlijk is volkoren pasta gezonder dan de witte pasta omdat daar de vezels zijn uitgezeefd als het ware.
Wij eten vaak de volkorenversie en qua smaak maakt het eigenlijk niet zoveel uit. Waarom zou je dit dan niet proberen een keer. Aan de slag met deze vegetarische pasta.
De manier waarop je aardappelen en pasta eet daar is natuurlijk wel wat over te zeggen. Bak je elke keer de aardappeltjes in frituur, of neem je heel veel romige saus over de pasta? Het is wel verstandig om bij aardappelen en pasta verse groente te eten. Ons recept met pasta en aardappeltjes is dan een prima gerechtje met de extra worteltjes en bleekselderij.
Ben jij dol op zulke Italiaanse pasta’s dan hebben we nog veel meer lekkers voor je . Maak eens de romige pasta met garnalen, of de penne alla Vodka met parmaham.
Steps
1
Done
10 min
|
Snijden van groenten |
2
Done
45 min
|
Zachtjes laten kokenLaat dit alles 30 minuten op middelhoog vuur koken met deksel op de pan. Voeg de pasta erbij en kook dit de laatste Goed omroeren en serveer in diep bord met veel Parmezaanse kaas. |
3
Done
|
Tip |