0 0
Pasta con patate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr Aardappelen Vastkokend
2 Wortel
2 stengel Bleekselderij
2 Sjalot
1klein blikje Tomaatpuree
1 blokje groenten bouillon
Naar smaak Zout
Naar smaak Peper
Scheutje Olijf olie
50 gr Parmezaanse kaas Geraspt
350 Pasta Penne
1liter Water Voor je bouillon

Pasta con patate

Pasta met aardappelen, een echte comfort food maaltijd!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pasta con patate is een pasta met aardappelen! Koolhydraten met koolhydraten? Waarom niet! Het is een heerlijk en makkelijk eenpansgerecht, en vult lekker je maag. Typisch comfort food toch?

José maakt dit vaak op de maandag omdat ze na een gezellig weekend een alcohol free day wil. Je kunt hier natuurlijk best een wijntje bij drinken maar wij doen dat niet.

Pasta gerecht uit Napels

Deze pasta con patate is een typisch Italiaans gerecht dat vooral in Napoli wordt gegeten tijdens koude winters in Napoli. Wij snappen dat volledig omdat je helemaal warm wordt van dit pastaatje. Nieuwsgierig? Kijk dan snel naar het filmpje!

 

Zijn pasta en aardappelen dikmakers?

Gezonde maaltijd

Het is een wijd verspreid misverstand dat pasta of aardappelen dik makers zouden zijn. Hetzelfde geldt ook voor brood deze voedingsmiddelen leveren veel voedingsstoffen en bevatten in verhouding tot hun volume en gewicht weinig calorieën. Ze zijn een essentieel basis onderdeel van een gezonde en evenwichtige voeding en geven de juiste energie. Sport je heel intens of verricht je fysiek zware arbeid dan heb je deze koolhydraten gewoon nodig omdat ze als glycogeen in de spieren en de lever worden opgeslagen en onmiddellijk beschikbare energie leveren. Ook de vezels en vitamine en mineralen en heb je nodig. Natuurlijk is volkoren pasta gezonder dan de witte pasta omdat daar de vezels zijn  uitgezeefd als het ware.

Wij eten vaak de volkorenversie en qua smaak maakt het eigenlijk niet zoveel uit. Waarom zou je dit dan niet proberen een keer. Aan de slag met deze vegetarische pasta.

De manier waarop je aardappelen en pasta eet daar is natuurlijk wel wat over te zeggen. Bak je  elke keer de aardappeltjes in frituur, of neem je heel veel romige saus over de pasta? Het is wel verstandig om bij aardappelen en pasta verse groente te eten. Ons recept met pasta en aardappeltjes is dan een prima gerechtje met de extra worteltjes en bleekselderij.

Ben jij dol op zulke Italiaanse pasta’s dan hebben we nog veel meer lekkers voor je . Maak eens de romige pasta met garnalen, of de penne alla Vodka met parmaham.

 

 

Steps

1
Done
10 min

Snijden van groenten

Snijd al de groenten in fijne stukjes.
Fruit de uitjes aan met olijfolie in hapjespan.
Doe de groenten en aardappelen erbij en bak even aan.
Roer tomatenpuree erdoor samen met de bouillon zodat de groenten net onder water staan.
Voeg peper en zout toe naar smaak.

2
Done
45 min

Zachtjes laten koken

Laat dit alles 30 minuten op middelhoog vuur koken met deksel op de pan. Voeg de pasta erbij en kook dit de laatste
10 minuten mee.

Goed omroeren en serveer in diep bord met veel Parmezaanse kaas.

3
Done

Tip

Wanneer je de saus eerder maakt voeg dan nog niet de pasta toe. Dit zal dan te gaat worden.
Wij gebruikte laatst doperwtjes i.p.v. bleekselderij. Verrukkelijk

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nonnas vleessie
previous
Nonna’s vleessie
Stamppot spruitjes
next
Stamppot spruitjes
Nonnas vleessie
previous
Nonna’s vleessie
Stamppot spruitjes
next
Stamppot spruitjes

Add Your Comment