0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Aubergine
1 Sjalot
1 takje Peterselie
2 Augurk
15 gram Pijnboompitten
3 eetlepels Witte wijn azijn
10 Zwarte olijven
250 ml Slagroom Wijmgebruiken houdbare slagroom
Naar smaak zout en peper
Om in te bakken Olijf olie
200 gram Pasta
100 gram Parmezaanse kaas

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasta met aubergine in roomsaus

Pasta met aubergine in roomsaus

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Wat maken jullie van deze mooie paars glimmende beauty.

  • 30
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Wat is een aubergine toch een geweldige groente! Je maakt er bijvoorbeeld deze heerlijke pasta met aubergine in roomsaus van! Het is een onmisbare groente in de Italiaanse keuken, maar ook in de rest van de wereld, in vele soorten en varianten.

Aubergine heeft een vrij neutrale smaak , dus goed te combineren met een tal van kruiden en andere smaken. Door zijn stevige structuur is het een prima vleesvervanger. De hoeveelheid vitamines valt eigenlijk wel tegen vergeleken met bv spinazie, gelukkig is het geen dikmaker.

Pasta al la Norma is onze favoriet met aubergine. Dit receptje met roomsaus is eigenlijk ook een winnaar…

Snel proberen, we horen graag wat jullie ervan vinden!
Buon appetito!

 

 

 

Steps

1
Done
5

Aubergine

Snijd de aubergine in plakjes van 5 mm dik. Blancheer de aubergine 2 minuten in kokend water met zout.
Laat deze goed uitlekken.

2
Done
20

Saus maken

Snij je augurkjes, blad peterselie, olijven en sjalotje fijn.
Fruitje uitje in de olijfolie op laag vuur. Voeg de peterselie augurken en pijnboompitten toe. Goed roeren. Sprenkel de azijn er over en kook tot dat die is verdampt. Giet de room erbij breng alles op smaak met zout en peper en laat het 15 minuten op laag vuur. Voeg als laatste 50 g Parmezaanse kaas erdoor.

3
Done
15

Aubergines bakken

Bak je aubergine in de olijfolie aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
Schep ze bij je roomsaus en laat nog 10 minuten pruttelen.

4
Done
8

Pasta koken

Kook je pasta al dente (8min), en roer deze door je saus. Serveer met Parmezaanse kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Scones
previous
Traditionele Scones
Pasta met gehaktballetjes
next
Spaghetti met gehaktballetjes
Scones
previous
Traditionele Scones
Pasta met gehaktballetjes
next
Spaghetti met gehaktballetjes

Add Your Comment