Ingredients
-
1 Aubergine
-
1 Sjalot
-
1 takje Peterselie
-
2 Augurk
-
15 gram Pijnboompitten
-
3 eetlepels Witte wijn azijn
-
10 Zwarte olijven
-
250 ml SlagroomWijmgebruiken houdbare slagroom
-
Naar smaak zout en peper
-
Om in te bakken Olijf olie
-
200 gram Pasta
-
100 gram Parmezaanse kaas
Directions
Wat is een aubergine toch een geweldige groente! Je maakt er bijvoorbeeld deze heerlijke pasta met aubergine in roomsaus van! Het is een onmisbare groente in de Italiaanse keuken, maar ook in de rest van de wereld, in vele soorten en varianten.
Aubergine heeft een vrij neutrale smaak , dus goed te combineren met een tal van kruiden en andere smaken. Door zijn stevige structuur is het een prima vleesvervanger. De hoeveelheid vitamines valt eigenlijk wel tegen vergeleken met bv spinazie, gelukkig is het geen dikmaker.
Pasta al la Norma is onze favoriet met aubergine. Dit receptje met roomsaus is eigenlijk ook een winnaar…
Snel proberen, we horen graag wat jullie ervan vinden!
Buon appetito!
Steps
1
Done
5
|
AubergineSnijd de aubergine in plakjes van 5 mm dik. Blancheer de aubergine 2 minuten in kokend water met zout. |
2
Done
20
|
Saus makenSnij je augurkjes, blad peterselie, olijven en sjalotje fijn. |
3
Done
15
|
Aubergines bakkenBak je aubergine in de olijfolie aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. |
4
Done
8
|
Pasta kokenKook je pasta al dente (8min), en roer deze door je saus. Serveer met Parmezaanse kaas. |