0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Pasta
grote stronk Broccoli
1 eetlepel Harissa
200 ml Slagroom of kookroom
1 kleine Uien
2 tenen knoflook
100 gram geraspte parmezaanse kaas
100 gram Gorgonzola kaas
14 Walnoten
2 eetlepel Roomboter
extra
100 gram Spekjes

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasta met broccoli en gorgonzola

Pasta met broccoli en gorgonzola

Een beetje pit kan de broccoli wel gebruiken!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • extra

Directions

Share

Pasta met broccoli en gorgonzola!

Lekker veel veggies met deze pasta met broccoli en gorgonzola. Iedereen heeft wel van die momentjes dat je gewoon snakt naar extra vitaminen en die naar binnen wilt harken. Dat hadden wij laatst ook, twee weken voor de gezamelijke ski vakantie kregen de Queens om beurten corona. Bleeehhh. Gelukkig kon Mariëlla met een beetje paracetamol haar verhuizing door, Jo voelde zich iets langer niet fit. Gelukkig niks ernstig maar je lijf schreeuwt dan om gezond.

Tijdens die periode zagen we de post van onze Italiaanse nicht @bypumba die een bordje pasta op haar feed liet zien. Heerlijk met heel veel broccoli, pasta en gorgonzola. Die moesten we maken, alhoewel Mariëlla geen fan is van blauwe kaas ging ze voor de parmezaanse kaas. We hebben haar receptje een beetje aangepast, een lepel harissa erdoor en uitje erbij. Een beetje pit kan geen kwaad, want van nature vinden wij broccoli is een beetje lafjes.

We kozen voor deze mooie kleine pasta schelpjes, maar ook vlinders of wokkeltjes zijn leuk erbij! Het was smullen geblazen, een bordje vol groene vitamines is super gezond. Of al de toegevoegde kazen nu zo gezond zijn is een tweede, maar ach wel lekker haha! Wil je liever geen vegetarische versie, voeg dan wat uitgebakken spekjes erbij! Wij snappen dat niet iedereen hier voor vegetarisch gaat. Welke versie ga jij kiezen?

Het heerlijke van deze bordjes pasta dat ze razend snel op tafel staat.  Terwijl de pasta staat te koken snijd je de broccoli en borrelt de saus in de pan. Heel fijn na een drukke dag werken.

Zin in meerdere snelle,  gezonde, lekkere pasta’s, maak eens de oreccchiete pasta cime di rapa. Cavatoni pasta met courgette en aubergine. Onze verrukkelijke pasta pomodorino en ricotta salata. Pasta pesto met gegrilde groenten.

Steps

1
Done
5 minuten

Ui en knoflook

Fruit een fijngesneden uitje en knoflook in de roomboter.
Roer er een eetlepel harissa door.
Heb je geen harissa gebruik dan een stukje heel fijn gesneden rode peper of een theelepel chillipoeder.
Voeg de slagroom toe en 100 gram geraspte parmezaanse kaas.
Laat heel zachtjes pruttelen.

2
Done
10 minuten

Pasta

Kook de pasta in gezouten water.
Snijd de broccoli in kleine stronkjes.
Ook de harde stukken snijd je grof.
Voeg de broccoli na 7 minuten toe en laat 3 minuten meekoken.
Giet de pasta met broccoli af, en voeg bij de roomsaus.
Snijd de gorgonzola in stukjes en roer dit erdoor.

3
Done
1 minuut

Serveren

Serveer met gehakte walnoten.

4
Done

Tip

Wil je liever geen gehele vegetarische maaltijd, bak dan 100 gram spekjes uit in een pan. Laat deze even uitlekken op keukenpapier en strooi over de pasta. Lekker een extra zoutje en wat pit.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Flammkuchen van bladerdeeg
next
Schotse eieren
previous
Flammkuchen van bladerdeeg
next
Schotse eieren

Add Your Comment