Ingredients
-
200 gram Pasta
-
grote stronk broccoli
-
1 eetlepel harissa
-
200 ml slagroomof kookroom
-
1 kleine uien
-
2 tenen knoflook
-
100 gram geraspte parmezaanse kaas
-
100 gram Gorgonzola kaas
-
14 walnoten
-
2 eetlepel roomboter
-
extra
-
100 gram spekjes
Directions
Pasta met broccoli en gorgonzola!
Lekker veel veggies met deze pasta met broccoli en gorgonzola. Iedereen heeft wel van die momentjes dat je gewoon snakt naar extra vitaminen en die naar binnen wilt harken. Dat hadden wij laatst ook, twee weken voor de gezamelijke ski vakantie kregen de Queens om beurten corona. Bleeehhh. Gelukkig kon Mariëlla met een beetje paracetamol haar verhuizing door, Jo voelde zich iets langer niet fit. Gelukkig niks ernstig maar je lijf schreeuwt dan om gezond.
Tijdens die periode zagen we de post van onze Italiaanse nicht @bypumba die een bordje pasta op haar feed liet zien. Heerlijk met heel veel broccoli, pasta en gorgonzola. Die moesten we maken, alhoewel Mariëlla geen fan is van blauwe kaas ging ze voor de parmezaanse kaas. We hebben haar receptje een beetje aangepast, een lepel harissa erdoor en uitje erbij. Een beetje pit kan geen kwaad, want van nature vinden wij broccoli is een beetje lafjes.
We kozen voor deze mooie kleine pasta schelpjes, maar ook vlinders of wokkeltjes zijn leuk erbij! Het was smullen geblazen, een bordje vol groene vitamines is super gezond. Of al de toegevoegde kazen nu zo gezond zijn is een tweede, maar ach wel lekker haha! Wil je liever geen vegetarische versie, voeg dan wat uitgebakken spekjes erbij! Wij snappen dat niet iedereen hier voor vegetarisch gaat. Welke versie ga jij kiezen?
Het heerlijke van deze bordjes pasta dat ze razend snel op tafel staat. Terwijl de pasta staat te koken snijd je de broccoli en borrelt de saus in de pan. Heel fijn na een drukke dag werken.
Zin in meerdere snelle, gezonde, lekkere pasta’s, maak eens de oreccchiete pasta cime di rapa. Cavatoni pasta met courgette en aubergine. Onze verrukkelijke pasta pomodorino en ricotta salata. Pasta pesto met gegrilde groenten.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Ui en knoflookFruit een fijngesneden uitje en knoflook in de roomboter. |
2
Done
10 minuten
|
PastaKook de pasta in gezouten water. |
3
Done
1 minuut
|
ServerenServeer met gehakte walnoten. |
4
Done
|
TipWil je liever geen gehele vegetarische maaltijd, bak dan 100 gram spekjes uit in een pan. Laat deze even uitlekken op keukenpapier en strooi over de pasta. Lekker een extra zoutje en wat pit. |