Ingredients
-
400 gr broccoli
-
120 gr orecchiette
-
2 venkelworstjesDeze haal je bij de slager
-
Een halve rode peper
-
2 teentjes knoflook
-
Een scheut olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
Naar smaak Parmezaanse kaas
-
1 citroenSap en rasp
Directions
Pasta met broccoli, venkelworst en citroen!
Dit lekkere pastaatje zit vol met veggies en smaak. Wij kregen dit idee als tip van vrienden en het deed mij denken aan de orecchiette con broccoli die wij al een tijdje op onze website hebben staan. Dit keer dus een versie met venkelworst. Deze heerlijke worstjes kun je halen bij de slager voor een prikkie. Trek de vulling uit de worstjes en pak dit lekker aan met chili pepers en knoflook. De worstjes geven zoveel smaak af en dat is heerlijk in dit simpele pastaatje met broccoli!
Ga jij dit ook maken voor de #pastafriday?
Enjoy!
Steps
1
Done
5 minuten
|
BroccoliHak de broccoli in kleine stukjes en kook dit voor ongeveer 3 minuten in licht gezouten water |
2
Done
5 minuten
|
BakkenVerwarm olijfolie in een pan. Hak de chili peper in kleine stukjes en bak dit samen met de knoflook aan voor 2 minuten. Daarna haal je de knoflook eruit. |
3
Done
8 minuten
|
Pasta kokenHaal de broccoli uit het water met een schuimspaan en giet de pasta in het water van de broccoli. Laat nu de pasta koken voor ongeveer 8 minuten. |
4
Done
5 minuten
|
Saus makenGiet 100 ml van het kookvocht bij de worstjes. Voeg de stukjes broccoli toe aan deze pan en laat dit een beetje trekken tot een saus. Voeg hier wat zout en peper, de rasp van een citroen en de sap van een halve citroen aan toe. |
5
Done
2 minuten
|
AfmakenGiet de pasta af en voeg dit toe aan de saus pan. Strooi er wat parmezaanse kaas overheen en eventueel wat extra citroenrasp en peper. |