Ingredients
-
De gehaktballetjes
-
250 gr kipgehakt
-
50 gr paneermeel
-
1 theelepel tomatenpuree
-
Een handje Peterselie
-
Een snufje zout
-
50 gram Parmezaanse kaas
-
Naar smaak peper
-
De saus
-
300 gr Pasta
-
1x ons recept zelfgemaakte tomatensausUse our own recipe
-
10 zwarte olijven
-
150 gr champignon
-
Een handje Peterselie
-
1 sjalot
-
125 gr mozzarella
-
peper
Directions
Deze pasta met kipgehakt balletjes zijn altijd een succes! Wij eten vrij regelmatig pasta met gehakballetjes. Vroeger zeker 1 keer per week! We waren er gek op. José verstopte er dan altijd eentje onder onze pasta als verrassing.. Wat zijn kinderen toch makkelijk te pleasen.
Deze balletjes zijn een tikkie anders dan ons klassieke gehaktballetjes recept. Ze zijn gemaakt met kipgehakt. Iets heel anders maar erg lekker in combinatie met veel kruiden!
Wat voor soort gehaktballetjes eet jij graag?
Steps
1
Done
15 minuten
|
De sausZorg dat je 1x ons recept voor zelfgemaakte tomaten saus klaar hebt. |
2
Done
15 minuten
|
De gehakballetjesDoe alle ingredienten van de gehaktballetjes in een bak en kneed goed. Laat vast water koken met wat zout en kook de pasta 8 minuten tot ze 'al dente' zijn. |
3
Done
3 minuten
|
ServeerWanneer de pasta klaar is kun je deze bij de saus voegen. |
2 Comments Hide Comments
Hey lieve meiden, dit recept is denk ik de absolute topper voor mijn dochter! Ik had echter het idee dat in de kipgehaktballetjes ook parmezaansekaas ging maar zie dat nu niet meer terug in het recept! Ben ik nu in de war of staat het per ongeluk verkeerd in het recept? Liefs x
Hoi Annemarie, wat heerlijk dat je allemaal ideetjes bij ons opdoet.
Wat betreft de gehaktballetjes, je hebt helemaal gelijk… Wij doen bijna overal parmezaanse kaas in ( niet voor niks Italianen) ????
Juist deze balletjes hebben wat extra’s nodig, want kip gehakt is vrij saai. Dus lekker met die peper en zout molen aan de gang!
Laat ons weten hoe ze smaken , en foto voor repost mag altijd!????
Ik heb inmiddels het recept aangepast.????