0 0
Pasta met langzaam gegaard vlees

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 lepels Olijf olie
1,5 kilo Sukade lappen
Ui
3 tenen knoflook
250 ml Rode wijn
500 ml Runder bouillon
500 ml Lauwwarm water
750 ml Tomaten saus Gebruik ons recept. Link hierboven
6 Laurierblaadje
zout en peper

Pasta met langzaam gegaard vlees

Een echt comfort food pastaatje!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Deze heerlijke pasta met langzaam gegaard vlees is echte comfort food!

Ik (Mariëlla) had dit pastaatje laastst in het weekend gemaakt. Dan hebben wij meer tijd voor stoofpotjes en langzaam gegaarde gerechten. Ook het regenachtige weer vroeg naar dit soort maaltijden.

Dit vlees maak je op smaak met onder andere tomaten saus en hierdoor krijgt het vlees een mooi diepe smaak. Vroeger maakte José dit vlees wel vaker. Ze maakte dan een pan vol zodat we dit én met pasta én de dag erna met rijst konden eten. Echt top!

Ikzelf had niet genoeg voor 2 maaltjes maar heb wel genoten van een super lekker pastaatje.

Ben jij ook gek op stoofvlees ?

Gebruik voor dit recept onze basis tomatensaus.

Steps

1
Done
180 gr

Oven

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2
Done
5 minuten

Vlees bakken

Snijd de sukade lappen in stukken van ongeveer 2cm bij 2 cm.
Verwarm de helft van de olie in een grote ovenvaste pan met dikke bodem. Doe er wat zout en peper op en bak 4-5 minuten aan elke kant. Haal daarna uit de pan en zet weg.

3
Done
5 minuten

Ui bakken

Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en bak aan in de andere helft van de olijfolie.

4
Done
3 uur

Afmaken

Voeg nu de wijn toe en kook dit een klein beetje in voor ongeveer 4 minuten. Voeg daarna het water, bouillon, tomatensaus en laurierblaadjes toe. Roer goed en voeg nog wat peper toe. Doe het vlees nu ook terug in de pan.
Doe de deksel op de pan en stop de pan in de oven. Laat dit staan voor 3 uur. Roer af en toe door de pan.

5
Done
8 minuten

Pasta koken

Vlak voor het vlees klaar is kun je de pasta koken voor 8 minuten tot het al dente is.
Voeg de pasta toe aan het vlees en serveer eventueel met wat parmezaanse kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Dahl Makhani
previous
Dahl Makhani
next
Indiase viscurry – Boerschappen
Dahl Makhani
previous
Dahl Makhani
next
Indiase viscurry – Boerschappen

2 Comments Hide Comments

Hoi!
De aantallen staan erbij bij de ingrediënten lijst. Die kun je vinden als je op het plusje klikt boven in het recept.
Voor bouillon is het 500 ml!
Geniet ervan!

Add Your Comment