Ingredients
-
2 lepels Olijf olie
-
1,5 kilo Sukade lappen
-
Ui
-
3 tenen knoflook
-
250 ml Rode wijn
-
500 ml Runder bouillon
-
500 ml Lauwwarm water
-
750 ml Tomaten sausGebruik ons recept. Link hierboven
-
6 Laurierblaadje
-
zout en peper
Directions
Deze heerlijke pasta met langzaam gegaard vlees is echte comfort food!
Ik (Mariëlla) had dit pastaatje laastst in het weekend gemaakt. Dan hebben wij meer tijd voor stoofpotjes en langzaam gegaarde gerechten. Ook het regenachtige weer vroeg naar dit soort maaltijden.
Dit vlees maak je op smaak met onder andere tomaten saus en hierdoor krijgt het vlees een mooi diepe smaak. Vroeger maakte José dit vlees wel vaker. Ze maakte dan een pan vol zodat we dit én met pasta én de dag erna met rijst konden eten. Echt top!
Ikzelf had niet genoeg voor 2 maaltjes maar heb wel genoten van een super lekker pastaatje.
Ben jij ook gek op stoofvlees ?
Gebruik voor dit recept onze basis tomatensaus.
Steps
1
Done
180 gr
|
OvenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
5 minuten
|
Vlees bakkenSnijd de sukade lappen in stukken van ongeveer 2cm bij 2 cm. |
3
Done
5 minuten
|
Ui bakkenSnijd de ui en knoflook in kleine stukjes en bak aan in de andere helft van de olijfolie. |
4
Done
3 uur
|
AfmakenVoeg nu de wijn toe en kook dit een klein beetje in voor ongeveer 4 minuten. Voeg daarna het water, bouillon, tomatensaus en laurierblaadjes toe. Roer goed en voeg nog wat peper toe. Doe het vlees nu ook terug in de pan. |
5
Done
8 minuten
|
Pasta kokenVlak voor het vlees klaar is kun je de pasta koken voor 8 minuten tot het al dente is. |
2 Comments Hide Comments
Hoeveel bouillon moet erbij ,er staan geen aantallen
Hoi!
De aantallen staan erbij bij de ingrediënten lijst. Die kun je vinden als je op het plusje klikt boven in het recept.
Voor bouillon is het 500 ml!
Geniet ervan!