Ingredients
-
4 takjes verse munt
-
200 gram doperwtenDiepvries
-
50 gram pijnboompitten
-
Naar smaak zout en peper
-
100 tot 150 ml olijfolie
-
50 gram Parmezaanse kaasJe kunt ook pecorino gebruiken
-
1 theelepel citroenrasp
Directions
PASTA FRIDAY
Wat is een bordje pasta toch heerlijk, zo lekker dat we elke week wel meerdere keren pasta eten. ?Een beetje variatie op zijn tijd is ook lekker, en daarom verzinnen we de verrukkelijkste sauzen. Soms hebben we niet altijd tijd om uitgebreid te koken. Een makkelijke saus is dan wel handig.
Dit is één van die makkelijke sausjes. Het is een soort van pesto maar ook eigenlijk weer niet. Gemaakt van diepvries erwtjes, verse munt, pijnboompitten, olijfolie en parmezaanse kaas.
José had nog een prachtige volkoren lint pasta meegenomen uit Italië en die paste prima hierbij..
Buon Appetito!
Steps
1
Done
|
Munt en doperwtjesBlancheer de erwtjes met beetje kokend water. |
2
Done
|
MixenMeng de blaadjes, erwtjes, pijnboompitten, zout en peper, citroenrasp en olijfolie in een blender/mixer. |