0 0
Pasta met romige paprikasaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 paprika
2 eetlepel ricotta kaas
50 gram feta
10 takjes Platte peterselie
1/2 theelepel chilipoeder
Naar smaak zout en peper
Extra
10 tomaatjes Trostomaten
1/2 courgettebloemen

Pasta met romige paprikasaus

Romige pastasaus met feta is net even lekkerder

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Extra

Directions

Share

Pasta met romige paprikasaus!

Je hebt pastasaus en pastasaus en de saus van vandaag valt in categorie verrukkelijk! Tenminste het is dan wel handig wanneer je dol bent op paprika. Wij weten zeker dat iedereen van romig houdt. Daar valt geen spelt tussen te krijgen. Deze pasta met romige paprikasaus heeft waanzinnig veel smaak. Naast de geroosterde paprika hebben we ricotta en feta kaas toegevoegd. Een zalige combinatie waar natuurlijk verse kruiden niet mogen ontbreken. Hoe je die paprika makkelijk uit zijn jasje krijgt lees je in het recept. Deze saus is eenvoudig maar daardoor des te lekker! Omdat we ook nog wat extra veggies bij de pasta wilden roosterden we er tomaatjes en courgettes bij. Wel lekker maar niet perse nodig!:)

Paprika roosteren

Dat wij dol op geroosterde groenten zijn kun je wel zien aan de vele recepten die we ermee maken. Het roosteren van veggies geeft ze net altijd een heerlijke boost. Juist omdat we lekkere verse kruiden gebruiken en een olijfolie maakt alles extra smaakvol. Bij paprika wil je altijd na het roosteren de  paprika zonder de schillen. Wij kennen menigeen die hier heel chagrijnig van werd. Haha die wist onze tip nog niet. Doe na het roosteren de hete paprika in een plastic zak of wikkel in bakpapier in folie. Laat dit 15 minuten afkoelen. Daarna zal je zien dat de schil er heel makkelijk afglijd. Nu werkt dit geweldig bij de gewone paprika. Bij de punt paprika, die altijd een tikje zoeter is is het iets lastiger omdat deze want dunner is. Ga je veel roosteren gebruiken dan de gewone paprika!

Nog een paar recepten met geroosterde groenten zijn bijvoorbeeld Geroosterde groenten met fagioli bonen. Iets heel anders is de zalige Geroosterde knolselderij steak of de Parelcouscous met geroosterde groenten en tonijn. Ohhh vergeet de Geroosterde paprika salade niet!

 

Hier lees je meer over de gezonde paprika.

Steps

1
Done

Paprika roosteren

Zet de oven op 200 graden.
Leg de paprika op een bakplaat en laat deze 35 minuten roosteren.
Draai ze halverwege om.
Na het roosteren, (de paprika mag zwart geblakerd eruit zien) stop de paprika in een plastic zak die je sluit.
Laat dit 15 minuten afkoelen, vervolgens haal je de paprika uit de zak. Je kunt de zaden er nu makkelijk uit trekken en de schil verwijderen.

2
Done

Tomaat courgette

Wil je extra veggies rooster dan gelijk wat tomaatjes en plakjes courgette op een bakplaat in de oven. Hier mag wat zout en peper en een klein scheutje olijfolie overheen. Blijf dit tijdens het roosteren wel in de gaten houden. Soms zijn ze niet allemaal tegelijk geroosterd.

3
Done

Mengen

De paprika mag in een mixer samen met ricotta en feta.
+ fijn gesneden peterselie, zout en peper en extra chili poeder voor wat pit.
Mix dit samen tot een romige saus.

4
Done

Pasta

Kook de pasta met zout.
Na het koken roer je de pasta door de saus, een paar lepels kookwater erbij voor iets meer vocht en binding met de pasta.

5
Done

Serveren

Serveer met extra geroosterde veggies of wat feta kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Magnum ijskoffie
next
Wrap Griekse gehaktballetjes en tzatziki
previous
Magnum ijskoffie
next
Wrap Griekse gehaktballetjes en tzatziki

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here