Ingredients
-
250 gram Cherry tomaten
-
1 klein bolletje of 3 tenen knoflook
-
Paar takjes verse tijm
-
1 grote Sjalot
-
2 kopjes doperwten
-
Flinke scheut Olijfolie
-
Royaal zout en peper
-
2 blikjes Tonijn in olijfolie
-
200 gram Farfalle/ vlinder pasta
Directions
Pasta met tonijn en geroosterde tomaatjes
Als er iets lekker is dan is het pasta met tonijn. We hebben al heel lang een verrukkelijke recept online met een sausje die in 5 minuten staat te pruttelen. Omdat we blijven vernieuwen vinden wij het leuk om bekende recepten in een nieuw Italiaans jasje te steken. Het is bijzonder goed gelukt. In plaats van een blik gepelde tomaten te gebruiken zijn we voor geroosterde cherry tomaatjes gegaan. Heerlijk gegaard in de oven samen met verse tijm en knoflook. Als laatste de pasta en doperwtjes voor de nodige groentjes.
Oef een goddelijke combinatie. Waarom wij altijd voor vlinderpasta kiezen? Geen idee hahaha. Het is natuurlijk een pastasaus die gaat met alle soorten pasta, maar van deze vlinders worden we gewoon blij.
Vind je het leuk om een keer farfalle vlinderpasta te maken. Kijk dan eens op het farfalle vlinderpasta recept. Het is erg leuk om te doen en helemaal niet moeilijk. Zeker weten dat kinderen dit erg graag maken. We hebben ook een Reels filmpje op ons Instagram account Cookingqueensnl om het helemaal makkelijk te maken.
Waarom rooster je groenten?
Veel van onze groenten roosteren we in de oven. José is opgegroeid met de Hollandse keuken. Dat betekent het bekende AVGtje, aardappel groente en vlees. Lekker kapot koken van de gezonde veggies heeft haar nooit geboeid. In de Italiaanse keuken die ze helemaal heeft over genomen zie je weinig gekookte groenten, wel meegekookt in een saus maar veelal kort verhit of lekker uit de oven.
In de oven gaan de smaken van de olijfolie, verse kruiden en bv knoflook heerlijk door de groenten en zijn ze veel smaakvoller. Hier een paar tips waar ze nog lekkerder van worden.
*rooster de groenten bij voorkeur in een oven schaal van blik. De stenen geleiden wat minder goed de hitte. Een bakblik werkt het beste, de warmte komt door het roosteren vrij en bij een hoge bak valt dit in vloeibare vorm terug. Resultaat minder krokante veggies.
* liever de temperatuur wat hoger dan langere baktijd. Wij roosteren op 225 graden en meestal ruim een half uur.
*af en toe de groenten draaien zodat alle kanten lekker garen.
*voor het recept van vandaag hebben we lekker veel olijfolie gebruikt zodat we hiermee tegelijk een saus creëren. Normaal een klein beetje olijfolie, zout en peper en je favoriete kruiden is genoeg. Zie je halverwege de baktijd dat ze ietsje te droog worden dan kun je altijd wat olijfolie toevoegen.
*geef de groenten wat ruimte, heb je veel veggies te roosteren dan misschien twee bakplaten gebruiken.
Ook lekker om om recept pasta met tonijn te maken, deze heeft geen geroosterde tomaatjes maar gepelde tomaten.
Wanneer maak jij deze pasta met tonijn en geroosterde tomaatjes?
Steps
1
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 225 minuten |
2
Done
5 minuten
|
TomatensausDe tomaatjes mogen heel in een pan of blik die in de oven mag. |
3
Done
30 minuten
|
OvenZet de pan in de oven en laat dit een half uur roosteren |
4
Done
9 minuten
|
PastaKook de pasta met eetlepel zout. |
5
Done
1 minuut
|
TonijnGiet de tonijn uit blik af. Tenzij je olie erbij wilt. Prima! |
6
Done
|
KnoflookHaal de tomaatjes uit de oven en verwijder de knoflook. |
7
Done
1 minuut
|
MengenGiet de pasta af, doe dit bij de tomaatjes uit de oven. |
8
Done
|
TipDit gerecht kun je ook eerder maken en later opbakken / verwarmen. |