0 0
Pasta pesto met gegrilde groenten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gram Pasta
1x Pesto recept
1 Aubergine
3 kleuren Paprika
1 courgette
Pakje Asperge tips
naar smaak zout en peper
Flinke scheut Olijfolie
100 gram Parmezaanse kaas

Pasta pesto met gegrilde groenten

Een overheerlijke versie van pasta pesto

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pasta pesto met gegrilde groenten!

Pasta pesto wordt vaak door Mario gemaakt wanneer José niet thuis is om te koken. Het perfecte recept voor diegene die geen zin/tijd heeft om te koken. Natuurlijk met verse pesto is dit het allerlekkerste alleen voor voor mij zelf vind ik er eigenlijk niet zoveel aan. Wat ik dan lekker vind is bijvoorbeeld onze trofiepasta met pesto, aardappeltjes en boontjes.

Vandaag een nieuwe versie gemaakt met pesto en pasta. Natuurlijk zelfgemaakte pesto en de heerlijkste gegrilde groenten. Met een goede parmezaan er over valt dit toch wel een categorie yummy!

Hier nog wat feitjes over Basilicum.

Basilicum is een klassiek kruid uit de mediterranen keuken. De temperatuur en vochtigheid is daar prima voor dit plantje om goed te groeien. In Nederland is het lastig en is het soms verstandiger om een plantje uit de supermarkt te kopen. Natuurlijk  de echte fans proberen het in een zaaibak. Hier heb je minder invloed van de weer omstandigheden en kun je dit tere plantje beter beschermen.

Basilicum smaakt een beetje peperig, met een tikje anijs en kruidnagel. Je kunt het beste de blaadjes, vers of gebruiken. Er zijn wel naar schatting 150 soorten en oorspronkelijk komt het uit Zuid Oost Azië. De huidige naam stamt waarschijnlijk af van het Griekse woord bij ‘basileus’ dat koning betekent. Men noemt het ook daarom wel koningskruid. Van oudsher wordt basilicum gebruikt voor medicinale toepassingen. De antivirale en antibacteriële stoffen in basilicum  hebben een ontstekingsremmende en helende werking op wonden.

Heb je heel veel basilicum gekweekt dan plukje het en verwerk je het direct. Invriezen kan ook, maar pureer de blaadjes dan wel eerst even van tevoren. Wij gebruiken de blaadjes het liefst vers omdat deze veel meer smaak hebben dan de gedroogde variant. Een super basis en smaakmaker voor menige recht.

Steps

1
Done
5 minuten

Pesto

Maak 1 keer het recept van verse pesto. Link staat in het verhaal. Natuurlijk kun je ook een kant en klaar kopen en gebruiken.

2
Done
200°

Oven voorverwarmen.

Verwarm de oven voor op 200°.

3
Done
30 minuten

Groenten

Was de groentes en snijd deze in stukjes.
Bepaal zelf hoe groot je de stukken wilt. Vergeet niet dat ze iets slinken in de oven.
Doe de gesneden groenten in een bakblik/ovenschaal en doe er een royaal zout en peper over. Heb je nog verse kruiden dan mogen die er ook bij.
Schenk er royaal olijfolie over en hussel dit even door elkaar. Zet de schaal 25 minuten in de oven. Tussentijds even met een lepel doorroeren.

4
Done
2 minuten

Pasta

Kook de pasta in gezouten water. Giet af en doe terug in de pan. Roer er de pesto doorheen en de gegrilde groenten.

5
Done

Serveren

Serveer de pasta met Parmezaanse kaas.

6
Done

Tip

En afgekoelde versie is ook heerlijk als pasta salade bij een barbecue.
Ik adviseer dan wel als voor het serveren pas de gegrilde groenten erdoor doen, want deze gegevens soms kleur af aan de pasta.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Rozemarijn aardappeltjes
previous
Toscaanse rozemarijn aardappeltjes
kip Marsala - pollo al Marsala
next
Kip marsala – pollo al marsala
Rozemarijn aardappeltjes
previous
Toscaanse rozemarijn aardappeltjes
kip Marsala - pollo al Marsala
next
Kip marsala – pollo al marsala

Add Your Comment