Ingredients
-
400 gram Pasta
-
1x Pesto recept
-
1 Aubergine
-
3 kleuren Paprika
-
1 courgette
-
Pakje Asperge tips
-
naar smaak zout en peper
-
Flinke scheut Olijfolie
-
100 gram Parmezaanse kaas
Directions
Pasta pesto met gegrilde groenten!
Pasta pesto wordt vaak door Mario gemaakt wanneer José niet thuis is om te koken. Het perfecte recept voor diegene die geen zin/tijd heeft om te koken. Natuurlijk met verse pesto is dit het allerlekkerste alleen voor voor mij zelf vind ik er eigenlijk niet zoveel aan. Wat ik dan lekker vind is bijvoorbeeld onze trofiepasta met pesto, aardappeltjes en boontjes.
Vandaag een nieuwe versie gemaakt met pesto en pasta. Natuurlijk zelfgemaakte pesto en de heerlijkste gegrilde groenten. Met een goede parmezaan er over valt dit toch wel een categorie yummy!
Hier nog wat feitjes over Basilicum.
Basilicum is een klassiek kruid uit de mediterranen keuken. De temperatuur en vochtigheid is daar prima voor dit plantje om goed te groeien. In Nederland is het lastig en is het soms verstandiger om een plantje uit de supermarkt te kopen. Natuurlijk de echte fans proberen het in een zaaibak. Hier heb je minder invloed van de weer omstandigheden en kun je dit tere plantje beter beschermen.
Basilicum smaakt een beetje peperig, met een tikje anijs en kruidnagel. Je kunt het beste de blaadjes, vers of gebruiken. Er zijn wel naar schatting 150 soorten en oorspronkelijk komt het uit Zuid Oost Azië. De huidige naam stamt waarschijnlijk af van het Griekse woord bij ‘basileus’ dat koning betekent. Men noemt het ook daarom wel koningskruid. Van oudsher wordt basilicum gebruikt voor medicinale toepassingen. De antivirale en antibacteriële stoffen in basilicum hebben een ontstekingsremmende en helende werking op wonden.
Heb je heel veel basilicum gekweekt dan plukje het en verwerk je het direct. Invriezen kan ook, maar pureer de blaadjes dan wel eerst even van tevoren. Wij gebruiken de blaadjes het liefst vers omdat deze veel meer smaak hebben dan de gedroogde variant. Een super basis en smaakmaker voor menige recht.
Steps
1
Done
5 minuten
|
PestoMaak 1 keer het recept van verse pesto. Link staat in het verhaal. Natuurlijk kun je ook een kant en klaar kopen en gebruiken. |
2
Done
200°
|
Oven voorverwarmen.Verwarm de oven voor op 200°. |
3
Done
30 minuten
|
GroentenWas de groentes en snijd deze in stukjes. |
4
Done
2 minuten
|
PastaKook de pasta in gezouten water. Giet af en doe terug in de pan. Roer er de pesto doorheen en de gegrilde groenten. |
5
Done
|
ServerenServeer de pasta met Parmezaanse kaas. |
6
Done
|
TipEn afgekoelde versie is ook heerlijk als pasta salade bij een barbecue. |