Ingredients
-
10 cherrytomaten
-
1 teen knoflook
-
Paar takjes verse basilicum
-
Halve theelepel gedroogdOf verse stukjes verse rode peper
-
Naar smaak zout
-
Flinke scheut Olijfolie, zoals de extra vierge olijfolie voor Bread Dipping van Oil & Vinegar
-
200 gram
-
Geraspte Ricotta salataPecorino of Parmezaanse kaas mag ook
Directions
Pasta pomodorino met ricotta salata!
Vandaag de simpele pasta pomodorino met ricotta salata. De temperatuur stijgt weer en nog met een paar dagen te gaan in het prachtige Sicilië blijven we lekker rondom het heerlijke huisje. We hebben drukke dagen achter de rug met het bezoeken van vele prachtige plekjes, tijd met de familie en nu tijd om te chillen.
Eten van heerlijke hapjes gaat gewoon door en deze weken in Sicilië smaakt ons een bordje pasta als lunch het allerlekkerste. De uitnodigende tuin vraagt erom om wat te oogsten. De tomaatjes moeten geplukt worden en dit komt goed uit voor deze zalige saus. Ook de twee kilo bak met tomaatjes moet echt op. Eentje die super simpel is met een paar ingrediënten. Tomaat, knoflook, peperoncini. basilicum en olijfolie. Afgetopt met ricotta salata een topper.
Nu we deze al zoveel keer gemaakt hebben is het idee al heel lang om hier een filmpje van te maken. Waarom zoiets simpels elke keer uitstellen? Geen idee haha. Vandaag is het gelukt om jullie dan eindelijk te kunnen overtuigen van deze smakelijke en simpel saus!
De ricotta salata is een typisch Siciliaanse kaas. Geloof me deze kun je nergens anders kopen. We hebben heel wat stukjes kaas besteld door de jaren heen maar het heeft gewoon niet dezelfde smaak. Deze ricotta is gezouten en stevig genoeg om te raspen. Een stukje uit het vuistje is geen succes maar op deze pasta een waar genot. Natuurlijk kun je ook een percorino of parmezaanse kaas gebruiken.
Vorig jaar hebben we dus extra veel meegenomen en ingevroren en na het ontdooien nog heel lekker. We hebben gisteren al een nieuwe lading ingekocht. So komen we de rest van de zomer wel door!
Deze kaas is vooral bekend bij de Pasta alla Norma, een pasta saus die waanzinnig lekker is en net zo simpel om te maken. Geserveerd met gebakken aubergine!
Steps
1
Done
|
KnoflookPel een knoflook teen en laat die een in flink veel olijfolie zachtjes pruttelen |
2
Done
15 minuten
|
Tomaat basilicum rode peper zout |
3
Done
|
PastaKook de spaghetti in gezouten water. Scheur nog wat extra basilicum en zet apart. Kook de pasta al dente en giet af doe dit bij de saus in de hapjespan samen met het extra basilicum. Verwijder wel de knoflook teen. |
4
Done
|
ServerenServeer met ricotta salata, maar mocht je dit niet hebben dan pecorino of parmezaan mag ook. Buon Appetito! |