Ingredients
-
1 blikje ansjovisfilet
-
1 bakje 250 gr cherrytomaten
-
2 blikken gepelde tomatenWij hebben een fles gele passata gebruikt
-
1 rode peper
-
1 sjalot
-
2 tenen knoflook
-
15 zwarte olijven
-
3 eetlepel kappertjes
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheutje olijfolie
-
Paar takjes platte peterselie
-
400 gram spaghetti
Directions
Pasta puttanesca!
Pasta Puttanesca, oftewel ‘ hoerenpasta’ is ontstaan in Napels. De naam puttane betekent hoer en Italianen gebruiken dit als een soort scheldwoord, net zoals wij bevoordeeld shit zeggen. Een kok in Napels begon te schelden toen nog laat op de avond een groep gasten een maaltijd eiste. Eigenlijk had de kok weinig meer in huis, maar de gasten zeiden dat ie maar wat rotzooi bij elkaar moest gooien. Met een paar tomaten, olijven kappertjes en ansjovis maakte hij zijn wereldberoemde pasta die nu overal op de kaart staat.
Dit vonden wij vroeger al een leuk verhaal omdat de naam toch wel opmerkelijk is.
Normaal gesproken heeft deze saus een rode kleur, maar wij vinden het wel leuk om een gele tomaten passata te gebruiken.
Buon appetito!
Zin in nog een paar lekkere makkelijke pasta’s? Probeer eens de pasta pomodorino met ricotta salata of pasta All’amatriciana.
Steps
1
Done
4 minuten
|
Tomaten,knoflook,sjalot en ansjovisSnijd de sjalot en knoflook fijn. Zo ook de rode peper. |
2
Done
|
Doe de passata erbij, of wanneer je gepelde tomaten gebruik, zeef of pureer die eerst |
3
Done
|
Kook je spaghetti in gezouten water, en doe dit bij je saus. |
4
Done
|
ServerenServeer met wat fijngesneden peterselie. |
2 Comments Hide Comments
Hoeveel ben je van alles nodig?
Hoi Annelies,
Wanneer je naast ingredients op het plusje klikt dan verschijnt de ingrediënten lijst!