0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 blikje Ansjovis filets
1 bakje 250 gr Cherry tomaten
2 blikken Gepelde tomaten Wij hebben een fles gele passata gebruikt
1 rode peper
1 Sjalot
2 tenen knoflook
15 Zwarte olijven
3 eetlepel Kappertjes
Naar smaak zout en peper
Scheutje Olijfolie
Paar takjes Platte peterselie
400 gram Spaghetti

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Snel, makkelijk en overheerlijk

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

 

Pasta Puttanesca, oftewel ‘ hoerenpasta’ is ontstaan in Napels. De naam puttane betekent hoer en Italianen gebruiken dit als een soort scheldwoord, net zoals wij bevoordeeld shit zeggen. Een kok in Napels begon te schelden toen nog laat op de avond een groep gasten een maaltijd eiste. Eigenlijk had de kok weinig meer in huis, maar de gasten zeiden dat ie maar wat rotzooi bij elkaar moest gooien. Met een paar tomaten, olijven kappertjes en ansjovis maakte hij zijn wereldberoemde pasta die nu overal op de kaart staat.

Dit vonden wij vroeger al een leuk verhaal omdat de naam toch wel opmerkelijk is.

Normaal gesproken heeft deze saus een rode kleur, maar wij vinden het wel leuk om een gele tomaten passata te gebruiken.

Buon appetito!

 

 

Steps

1
Done
4 minuten

Tomaten,knoflook,sjalot en ansjovis

Snij je sjalot en knoflook fijn. Zo ook je rode peper, houd je van heel spicy laat de zaadjes erin , maar die kun je ook weglaten.
Druk je ansjovis plat, totdat het een soort pasta word.
Doe dit alles samen in een hapjes pan met wat olijfolie.
Bak ook je cherry tomaten mee, ongeveer 4 minuten.

2
Done

Doe je passata erbij, of wanneer je gepelde tomaten gebruik, zeef of pureer die eerst
Voeg je kappertjes en olijven toe.
Snij je peterselie fijn en doe dit erbij, laat ietsje over voor garnering.
Laat je saus langzaam een half uur pruttelen.
Wat zout en peper naar smaak toevoegen.

3
Done

Kook je spaghetti in gezouten water, en doe dit bij je saus.
Schep alles goed door elkaar.

4
Done

Serveren

Serveer met wat fijngesneden peterselie.
Buon Appetito!??

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kokosmakronen
previous
Kokos cantuccini makronen
Millionaire's shortbread
next
Millionaires Shortbread met Dulce de Leche
Kokosmakronen
previous
Kokos cantuccini makronen
Millionaire's shortbread
next
Millionaires Shortbread met Dulce de Leche

Add Your Comment