Ingredients
-
400 gram Zalm zonder vel
-
250 gram Farfalle/ vlinder pasta
-
400 gram Cherry tomaten
-
halve Romanescoof broccoli
-
3 el Kappertjes
-
1/4 bos Dille
-
1 Citroen
-
50 gram Olijven
-
naar smaak zout en peper
-
75 ml Olijfolie
Directions
Pasta salade met zalm!
Dat wij pasta fans zijn dat hoeven jullie niet te vertellen. Vandaag een pasta salade met zalm, romanesco en geroosterde tomaatjes. Inmiddels staan er al heel veel heerlijke pasta gerechten online. Wanneer het wat kouder is dan gaan we voor romig en sauzen met vlees. Nu het zonnetje vaker schijnt kiezen we liever voor wat lichtere versies en pasta salades zijn dan helemaal favoriet.
Voor @keukenspecialisten.nl mochten we weer iets heerlijks maken en dit keer met ons favoriete ingrediënt. Pasta! Voor deze leuke samenwerking met @mielenederland koken we maandelijks een gerecht in het Miele Experience Center in Vianen. Hier ontdekken wij elke keer weer nieuwe manieren om gerechten te bereiden. De zalm hebben we gegaard in de stoomoven en wanneer je dit een keer hebt gedaan wil je nooit meer iets anders. Door te stomen op 70 graden gaart de zalm namelijk op een perfecte manier met als resultaat een boterzacht en mals stukje zalm. Naast het stomen van vis is het stomen van groenten helemaal ideaal. Met de handige instellingen kun je al je groenten perfect garen zonder dat je de groenten kapot kookt. Ideaal voor de romanesco die we gebruikt hebben. Naast dat dit heel smaakvol is, is het een super gezonde manier van koken omdat alle vitamines bewaard blijven.
ORIËNTEREN?
In het recept hieronder zullen we de stappen beschrijven. Wil je een keer zelf deze apparaten zien en testen kom langs in het Miele Experience Center, of ga eens kijken bij Keukenspecialisten.nl Hier vind je de allernieuwste keukentrends. Lekker thuis oriënteren? Vraag snel de belevingsgids aan online, inclusief een leuk interview met de CookingQueens!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 170 graden. Bakoven H 7860 BP. |
2
Done
30 minuten
|
Cherry tomaatjesBesprenkel de tomaatjes royaal met olijfolie, een beetje zout en peper. |
3
Done
10 minuten
|
PastaKook de farfalle in gezouten water. |
4
Done
2 minuten
|
RomanescoHeb je geen romanesco gebruik dan broccoli. |
5
Done
8 minuten
|
ZalmRasp een halve citroen over de zalmmoot samen met wat fijngesneden dille. We stomen de romanesco op automatisch programma (100 graden voor 5 minuten) |
6
Done
2 minuten
|
Olijven en kappertjesSnijd de olijven in kleine stukjes en spoel de kappertjes even af met koud water. |
7
Done
|
Serveren |