0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gram Zalm zonder vel
250 gram Farfalle/ vlinder pasta
400 gram Cherry tomaten
halve Romanesco of broccoli
3 el Kappertjes
1/4 bos Dille
1 Citroen
50 gram Olijven
naar smaak zout en peper
75 ml Olijfolie
Pasta salade met zalm

Pasta salade met zalm

Deze salade is super gezond en smaakvol!

Ingredients

Directions

Share

Pasta salade met zalm!

Dat wij pasta fans zijn dat hoeven jullie niet te vertellen. Vandaag een pasta salade met zalm, romanesco en geroosterde tomaatjes.  Inmiddels staan er al heel veel heerlijke pasta gerechten online. Wanneer het wat kouder is dan gaan we voor romig en sauzen met vlees. Nu het zonnetje vaker schijnt kiezen we liever voor wat lichtere versies en pasta salades zijn dan helemaal favoriet.

Voor @keukenspecialisten.nl mochten we weer iets heerlijks maken en dit keer met ons favoriete ingrediënt. Pasta! Voor deze leuke samenwerking met @mielenederland koken we maandelijks een gerecht in het Miele Experience Center in Vianen. Hier ontdekken wij elke keer weer nieuwe manieren om gerechten te bereiden. De zalm hebben we gegaard in de stoomoven en wanneer je dit een keer hebt gedaan wil je nooit meer iets anders. Door te stomen op 70 graden gaart de zalm namelijk op een perfecte manier met als resultaat een boterzacht en mals stukje zalm. Naast het stomen van vis is het stomen van groenten helemaal ideaal. Met de handige instellingen kun je al je groenten perfect garen zonder dat je de groenten kapot kookt. Ideaal voor de romanesco die we gebruikt hebben. Naast dat dit heel smaakvol is, is het een super gezonde manier van koken omdat alle vitamines bewaard blijven.

ORIËNTEREN?

In het recept hieronder zullen we de stappen beschrijven. Wil je een keer zelf deze apparaten zien en testen kom langs in het Miele Experience Center, of ga eens kijken bij Keukenspecialisten.nl Hier vind je de allernieuwste keukentrends. Lekker thuis oriënteren?  Vraag snel de belevingsgids aan online, inclusief  een leuk interview met de CookingQueens!

Steps

1
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bakoven H 7860 BP.

2
Done
30 minuten

Cherry tomaatjes

Besprenkel de tomaatjes royaal met olijfolie, een beetje zout en peper.
Zet de schaal een half uur in de oven.
Voor het roosteren van de tomaatjes gebruiken we de bakoven (H 7860 BP), met zijn extra bak, stoom, braad functies. Als extra functie voegen we de Crisp functie toe voor ietsje krokante tomaatjes.

3
Done
10 minuten

Pasta

Kook de farfalle in gezouten water.
Wij koken op de fijne inductiekookplaat (KM 7564 FL) met werkbladafzuiging (CSDA 7001 FL)
Giet de pasta af en spoel heel even na met wat water, dit voorkomt dat de pasta vlinders aan elkaar gaan plakken.

4
Done
2 minuten

Romanesco

Heb je geen romanesco gebruik dan broccoli.
Snijd dit in kleine roosjes.
Zet klaar in een stoom pan.

5
Done
8 minuten

Zalm

Rasp een halve citroen over de zalmmoot samen met wat fijngesneden dille.
De combi stoomoven DGC 7845 heeft een stoom programma voor zalm.
Zet de zalm in een licht ingevette stoomovenpan met gaatjes.

We stomen de romanesco op automatisch programma (100 graden voor 5 minuten)
Daarna plaatsen we de zalm erin en stellen we de oven op stomen op 70 graden voor 8 minuten.
Zo is de vis en de romanesco tegelijk klaar!

6
Done
2 minuten

Olijven en kappertjes

Snijd de olijven in kleine stukjes en spoel de kappertjes even af met koud water.
Roer dit door de pasta met wat extra citroenrasp, zout en peper.
De romanesco mag erdoor en de geroosterde tomaatjes. De olijfolie van de tomaten zorgt voor een heerlijke saus.

7
Done

Serveren

Als laatste breek je de zalm in kleine stukjes over de salade.
Wat extra dille erover.
Je kunt de salade lauwwarm maar ook koud eten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tiramisu tompouce
Tomaten galette met burrata
next
Tomaten burrata galette
previous
Tiramisu tompouce
Tomaten galette met burrata
next
Tomaten burrata galette

Add Your Comment