0 0
Pasta tomaat burrata saus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram kleine tomaatjes
10 blaadjes verse basilicum
2 tenen knoflook
1 Rode pepertjes Of 1/2 theelepel chili flakes
1/2 theelepel Zout
1 bol burrata
50 gram geraspte parmezaanse kaas
200 gram Rigatoni pasta

Pasta tomaat burrata saus

Wedden dat je je bord schoon likt!!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pasta tomaat burrata saus!

Opletten!! Want deze pastasaus valt in de categorie overheerlijk. Niet alleen de smaak is fantastisch maar ook het romige van de saus is waanzinnig. Geloof ons of niet maar bij dit gerecht lik je je bord gewoon af. Althans dat deden wij wel.

Deze pasta met tomaat burrata saus is ontstaan naar aanleiding van onze pasta pomodorino met ricotta salata. Eentje die wanneer het zonnetje gaat schijnen hier vaak op tafel staat. Een ongelooflijke simpele en makkelijk te maken saus met maar een paar ingrediënten. Wanneer we dit eten dan schuift de Italiaanse man altijd de tomaten schilletjes aan de rand van het bord. Die krijgt Jo dan want het is prima te eten. Deze saus hebben we inclusief schillen gepureerd met onze lievelings bol de burrata. Geloof ons romiger wordt het niet.

Zeker weten dat wanneer je dit geprobeerd hebt wil je nooit meer iets anders wilt. Hoe je dit maakt? Zorg dat je voortaan standaard tomaatjes, basilicum, rode peper, knoflook en burrata in huis hebt. De gehalveerde tomaatjes laat je samen met 2 tenen hele knoflook, wat chiliflakes of rood pepertje 15 minuten pruttelen in een flinke scheut olijfolie. Hierbij voeg je nog ongeveer 10 blaadjes gescheurde basilicum. Door basilicum blaadjes te scheuren geeft het nog meer smaak. Een beetje zout mag niet ontbreken.
Wij halen na het pruttelen altijd de knoflook eruit, anders gaat die overheersen.
Vervolgens pureer je alles samen met een staafmixer alles in een beker fijn. Nu voeg je de burrata bol toe en pureert even na.
Het enige wat je nog mag doen is de pasta koken, en die erdoor roeren. Niet vergeten altijd de pasta op de saus en niet de saus door de pasta. Tja we moeten streng zijn. Haha

Ben jij dol op zulke Italiaanse romige pasta’s dan hebben we nog veel meer lekkers voor je . Maak eens de romige pasta met garnalen, of de penne alla Vodka met parmaham.

Steps

1
Done

Tomaat pepertje knoflook olijfolie zout

Schenk een flinke scheut olijfolie in een hapjespan.
Voeg hier de gehalveerde tomaatjes toe en snijd een rood pepertje fijn of gebruik wat chiliflakes.
Voeg twee hele tenen knoflook toe en een klein beetje zout.
Laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.

2
Done

Saus Burrata

Verwijder de knoflook uit de saus.
Giet de saus in een pureer beker en pureer samen met een bol burrata.

3
Done

Pasta

Kook de pasta in gezouten water.
Roer de pasta door de saus.

4
Done

Serveren

Serveer met extra parmezaanse kaas.

5
Done

Tip

Maak je dit recept voor 4 personen dan hoef je er geen 2 bollen burrata door te doen. Misschien iets meer tomaatjes gebruiken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Groenten caprese uit de oven
previous
Groenten caprese uit de oven
Witlof salade
next
Witlof salade
Groenten caprese uit de oven
previous
Groenten caprese uit de oven
Witlof salade
next
Witlof salade

Add Your Comment