Ingredients
-
250 gram kleine tomaatjes
-
10 blaadjes verse basilicum
-
2 tenen knoflook
-
1 rode pepertjesOf 1/2 theelepel chili flakes
-
1/2 theelepel zout
-
1 bol burrata
-
50 gram geraspte parmezaanse kaas
-
200 gram Rigatoni pasta
Directions
Pasta tomaat burrata saus!
Opletten!! Want deze pastasaus valt in de categorie overheerlijk. Niet alleen de smaak is fantastisch maar ook het romige van de saus is waanzinnig. Geloof ons of niet maar bij dit gerecht lik je je bord gewoon af. Althans dat deden wij wel.
Deze pasta met tomaat burrata saus is ontstaan naar aanleiding van onze pasta pomodorino met ricotta salata. Eentje die wanneer het zonnetje gaat schijnen hier vaak op tafel staat. Een ongelooflijke simpele en makkelijk te maken saus met maar een paar ingrediënten. Wanneer we dit eten dan schuift de Italiaanse man altijd de tomaten schilletjes aan de rand van het bord. Die krijgt Jo dan want het is prima te eten. Deze saus hebben we inclusief schillen gepureerd met onze lievelings bol de burrata. Geloof ons romiger wordt het niet.
Zeker weten dat wanneer je dit geprobeerd hebt wil je nooit meer iets anders wilt. Hoe je dit maakt? Zorg dat je voortaan standaard tomaatjes, basilicum, rode peper, knoflook en burrata in huis hebt. De gehalveerde tomaatjes laat je samen met 2 tenen hele knoflook, wat chiliflakes of rood pepertje 15 minuten pruttelen in een flinke scheut olijfolie. Hierbij voeg je nog ongeveer 10 blaadjes gescheurde basilicum. Door basilicum blaadjes te scheuren geeft het nog meer smaak. Een beetje zout mag niet ontbreken.
Wij halen na het pruttelen altijd de knoflook eruit, anders gaat die overheersen.
Vervolgens pureer je alles samen met een staafmixer alles in een beker fijn. Nu voeg je de burrata bol toe en pureert even na.
Het enige wat je nog mag doen is de pasta koken, en die erdoor roeren. Niet vergeten altijd de pasta op de saus en niet de saus door de pasta. Tja we moeten streng zijn. Haha
Ben jij dol op zulke Italiaanse romige pasta’s dan hebben we nog veel meer lekkers voor je . Maak eens de romige pasta met garnalen, of de penne alla Vodka met parmaham.
Steps
1
Done
|
Tomaat pepertje knoflook olijfolie zoutSchenk een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. |
2
Done
|
Saus BurrataVerwijder de knoflook uit de saus. |
3
Done
|
PastaKook de pasta in gezouten water. |
4
Done
|
Serveren |
5
Done
|
TipMaak je dit recept voor 4 personen dan hoef je er geen 2 bollen burrata door te doen. Misschien iets meer tomaatjes gebruiken. |