Ingredients
-
1 x recept basis recept - Pastadeeg
-
paar takjes Platte peterselie
-
kleine blaadjes verse basilicum
-
Pasta saus
Directions
Pastadeeg met kruiden!
Als ware pasta liefhebbers ontdekken we elke keer weer iets nieuws. Dit pastadeeg met kruiden is eigenlijk voor ons geen nieuwtje. We hebben we het alleen nog nooit laten zien hoe je dit maakt, dus tijd voor een kleine demonstratie. Je noemt dit ook gelamineerd deeg. Het lamineren van pasta deeg doe je al van nature door je deeg steeds dunner te maken met behulp van een opzetstuk op je pasta machine. Wanneer je je perfecte dunne deeglap hebt leg je daar de verse kruiden op. Een tweede deeglap leg je hier bovenop, druk deze een beetje aan en vervolgens gaan deze twee deeglappen met kruiden nog een keer door de machine. De kruiden worden als het ware in het deeg geperst. Een fantastisch deeg ligt voor klaar waarmee je alle kanten op kunt.
Wij hebben er mooie tagliatelle van gemaakt, maar hoe leuk is dit om te gebruiken voor prachtige ravioli of een heerlijke lasagne. Het effect is net weer iets leuker en een verrassing op je bord. Voor dit recept gebruiken we ons basis recept – Pastadeeg.
Welke kruiden kun je gebruiken?
Vandaag zijn we aan de slag gegaan met peterselie. We hadden nog een mooie frisse peterselie in de tuin die de winter had overleefd. Ook de basilicum blaadjes waren aan de beurt omdat we onze basis tomatensaus hadden gebruikt voor het serveren van de pasta. Basilicum moet je wel heel goed aandrukken in het deeg omdat het geen plat kruid is, het gevaar dat het anders gaat glijden wanneer je het gaat lamineren. Verschillende kruiden zijn leuk om tegelijk te gebruiken. Dille, tijmblaadjes en oregano. In de gevulde ravioli met lava explosie hebben we verse salie gebruikt. Probeer de kleinste blaadjes te gebruiken, want dat zie je het beste terug in het deeg!
De volgende keer gaan we eetbare bloemen gebruiken, deze groeien op dit moment nog niet, dus nog even geduld.
Steps
1
Done
|
PastadeegMaak 1 deeg het basis recept - Pastadeeg. |
2
Done
|
Pastadeeg bewerkenZorg dat de kleine blaadjes platte peterselie, basilicum of andere kruiden klaar liggen. |
3
Done
|
KruidenLeg 1 pastavel op het werkblad. |