• Home
  • Pastadeeg met kruiden
0 0
Pastadeeg met kruiden

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x recept basis recept - Pastadeeg
paar takjes Platte peterselie
kleine blaadjes verse basilicum
Pasta saus

Pastadeeg met kruiden

Net weer een ander pastadeegje!

Ingredients

  • 1 x recept basis recept - Pastadeeg

  • Pasta saus

Directions

Share

Pastadeeg met kruiden!

Als ware pasta liefhebbers ontdekken we elke keer weer iets nieuws. Dit pastadeeg met kruiden is eigenlijk voor ons geen nieuwtje. We hebben we het alleen nog nooit laten zien hoe je dit maakt, dus tijd voor een kleine demonstratie. Je noemt dit ook gelamineerd deeg. Het lamineren van pasta deeg doe je al van nature door je deeg steeds dunner te maken met behulp van een opzetstuk op je pasta machine. Wanneer je je perfecte dunne deeglap hebt leg je daar de verse kruiden op. Een tweede deeglap leg je hier bovenop, druk deze een beetje aan en vervolgens gaan deze twee deeglappen met kruiden nog een keer door de machine. De kruiden worden als het ware in het deeg geperst. Een fantastisch deeg ligt voor klaar waarmee je alle kanten op kunt.

Wij hebben er mooie tagliatelle van gemaakt, maar hoe leuk is dit om te gebruiken voor prachtige ravioli of een heerlijke lasagne. Het effect is net weer iets leuker en een verrassing op je bord. Voor dit recept gebruiken we ons basis recept – Pastadeeg.

Welke kruiden kun je gebruiken?

Vandaag zijn we aan de slag gegaan met peterselie. We hadden nog een mooie frisse peterselie in de tuin die de winter had overleefd. Ook de basilicum blaadjes waren aan de beurt omdat we onze basis tomatensaus hadden gebruikt voor het serveren van de pasta. Basilicum moet je wel heel goed aandrukken in het deeg omdat het geen plat kruid is, het gevaar dat het anders gaat glijden wanneer je het gaat lamineren. Verschillende kruiden zijn leuk om tegelijk te gebruiken. Dille, tijmblaadjes en oregano. In de gevulde ravioli met lava explosie hebben we verse salie gebruikt. Probeer de kleinste blaadjes te gebruiken, want dat zie je het beste terug in het deeg!

De volgende keer gaan we eetbare bloemen gebruiken, deze groeien op dit moment nog niet, dus nog even geduld.

Steps

1
Done

Pastadeeg

Maak 1 deeg het basis recept - Pastadeeg.

2
Done

Pastadeeg bewerken

Zorg dat de kleine blaadjes platte peterselie, basilicum of andere kruiden klaar liggen.
Halveer het pastadeeg, en ga vellen draaien met behulp van een pastaroller.
Werk van stand 8, naar stand 6, stand 4 en je eindigt op stand 2.
Heel soms wil het deeg een beetje gaan scheuren of gaat bubbelen. Haal dan de lap even door de semola meel en rol opnieuw door de stand waar deze uitkwam.

3
Done

Kruiden

Leg 1 pastavel op het werkblad.
Verdeel hier de kruiden over, en leg een ander pastavel hierboven op.
Druk met je handen of deegroller deze twee vellen even aan, dit voorkomt dat wanneer je de dubbele lap oppakt de kruiden er tussen uit glijden.
Rol de dubbele lap nog 1 keer door de pastaroller, op de stand waar je was geëindigd.
Je kunt het deeg bv door de tagliatelle roller draaien, met een scherp mes papperdelle snijden. Ook leuk om hier voor gevulde pasta mee te maken zoals ravioli . Of niet verwerken maar gebruiken voor lasagne.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tiramonchou taart met aardbeien
previous
Tiramonchou taart met aardbeien
Vitello tonnato
next
Vitello tonnato
tiramonchou taart met aardbeien
previous
Tiramonchou taart met aardbeien
Vitello tonnato
next
Vitello tonnato

Add Your Comment