0 0
Pastaschelpen uit de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Saus
2 Uien
2 Wortel Middel
3 blikjes Gepelde tomaten
2 stengel Bleek selderij
Scheutje Olijfolie
Naar smaak zout en peper
Extra
250 gram Schelpenpasta/ conchiglioni
2 bol burrata Of buffel mozzarella
100 gram Gekookte ham
200 ml bechamelsaus
Hand geraspte parmezaanse kaas

Pastaschelpen uit de oven

Een feestelijk gerecht!

Cuisine:

Ingredients

  • Saus

  • Extra

Directions

Share

Pastaschelpen uit de oven!

Scroll niet verder want dit is één van onze laatste aanwinsten uit de oven. Het perfecte ovengerecht die zeker bij iedereen in de smaak valt. Jong en oud zal hier blij van worden. Tja nu worden jullie nieuwsgierig toch?? Je kunt heel snel naar dit filmpje kijken of doorlezen.

Allereerst iets over deze prachtige pastaschelpen. In Italië noemen ze deze conchiglione. Wanneer je precies weet hoe je dit uitspreekt dan ben je geslaagd voor de Italiaanse les haha. Deze schelpen hebben werkelijk iets bijzonders. De vorm vinden wij prachtig en gerechten hiermee hebben iets feestelijks. Daarom zijn gerechten hiermee erg leuk om te serveren wanneer gasten hebt.

Vandaag hebben we een hele eenvoudige saus gebruikt voor de pastaschelpen uit de oven. Je maakt eerst een basis recept Italiaanse soffritto. Dit is de basis van vele ragu sauzen. Ui, bleekselderij en wortel snijd je in kleine stukjes. Vervolgens zachtjes laten aanbakken en twee blikken gezeefde tomaten toevoegen. Zout en peper erbij en je simpele toch smaakvolle pastasaus staat te pruttelen.

Gebruik een mooie ovenschaal die je bekleed met een laagje saus. Hierop de prachtige ongekookte schelpen.
Tussen de schelpjes mogen twee bollen burrata en wat gekookte ham. Om de schelpjes niet te laten uitdrogen voegen wat bechamelsaus toe. Je kunt er zelfgemaakte bechamelsaus bij gebruiken wat overigens heel makkelijk is om te maken. Maar je kunt ook natuurlijk een kant en klare kopen. Wij gebruiken meestal die van Grand d’Italia. (no spon) Deze maakt je aan met wat melk. Aftoppen met de rest van de tomatensaus en een laagje parmezaanse kaas.
Een half uurtje in oven waardoor de schelpen vanzelf garen. Eigenlijk een perfect voorgerecht. Het leuke van dit gerecht is dat je de ham kan weglaten en dan een prima vegetarische versie hebt!

De ovenschaal is heel geschikt om van tevoren klaar te maken.

 

We hebben nog veel meer fijne recepten bijvoorbeeld jumbo pasta schelpen met kruiden ricotta in tomatensaus, of gevulde pasta schelpen met spinazie, ricotta en zalm.

Steps

1
Done

Saus

Snijd de uien, wortel en bleekselderij een fijne stukjes.
Fruit dit 10 minuten in een scheutje olijfolie.
Vervolgens zeef je drie blikken gepelde tomaten en voeg die toe samen met zout en peper.
Je kunt ook voor een fles passata kiezen.
Dit is vaak nogal dik dus voor extra water toe. ( snelle versie)
Laat de saus 20 minuten zachtjes indikken.

2
Done

Bechamelsaus

Maak bechamelsaus. (Zie link in het verhaal.) je hebt dan wel teveel.
Voor een snelle versie koop je een zakje bechamelsaus. Hier gebruik je 1/4 van.

3
Done

Ovenschaal

Doe de helft van de saus in een ovenschaal.
Hier op de ongekookte schelpen met de opening naar boven.
Scheur de twee bollen burrata of buffelmozzarella in stukjes en verdeel hier over samen met gekookte ham.
Een laagje bechamelsaus, en aftoppen met de rest van de tomatensaus.
Als laatste een handje geraspte Parmezaanse kaas.

4
Done

Oven

De schaal mag 35 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 185°.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pompoen tempura
previous
Pompoen tempura
Pittige bloemkoolroosjes uit airfryer
next
Pittige bloemkoolroosjes uit airfryer
Pompoen tempura
previous
Pompoen tempura
Pittige bloemkoolroosjes uit airfryer
next
Pittige bloemkoolroosjes uit airfryer

Add Your Comment