Ingredients
-
Saus
-
2 Uien
-
2 WortelMiddel
-
3 blikjes Gepelde tomaten
-
2 stengel Bleek selderij
-
Scheutje Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
Extra
-
250 gram Schelpenpasta/ conchiglioni
-
2 bol burrataOf buffel mozzarella
-
100 gram Gekookte ham
-
200 ml bechamelsaus
-
Hand geraspte parmezaanse kaas
Directions
Pastaschelpen uit de oven!
Scroll niet verder want dit is één van onze laatste aanwinsten uit de oven. Het perfecte ovengerecht die zeker bij iedereen in de smaak valt. Jong en oud zal hier blij van worden. Tja nu worden jullie nieuwsgierig toch?? Je kunt heel snel naar dit filmpje kijken of doorlezen.
Allereerst iets over deze prachtige pastaschelpen. In Italië noemen ze deze conchiglione. Wanneer je precies weet hoe je dit uitspreekt dan ben je geslaagd voor de Italiaanse les haha. Deze schelpen hebben werkelijk iets bijzonders. De vorm vinden wij prachtig en gerechten hiermee hebben iets feestelijks. Daarom zijn gerechten hiermee erg leuk om te serveren wanneer gasten hebt.
Vandaag hebben we een hele eenvoudige saus gebruikt voor de pastaschelpen uit de oven. Je maakt eerst een basis recept Italiaanse soffritto. Dit is de basis van vele ragu sauzen. Ui, bleekselderij en wortel snijd je in kleine stukjes. Vervolgens zachtjes laten aanbakken en twee blikken gezeefde tomaten toevoegen. Zout en peper erbij en je simpele toch smaakvolle pastasaus staat te pruttelen.
Gebruik een mooie ovenschaal die je bekleed met een laagje saus. Hierop de prachtige ongekookte schelpen.
Tussen de schelpjes mogen twee bollen burrata en wat gekookte ham. Om de schelpjes niet te laten uitdrogen voegen wat bechamelsaus toe. Je kunt er zelfgemaakte bechamelsaus bij gebruiken wat overigens heel makkelijk is om te maken. Maar je kunt ook natuurlijk een kant en klare kopen. Wij gebruiken meestal die van Grand d’Italia. (no spon) Deze maakt je aan met wat melk. Aftoppen met de rest van de tomatensaus en een laagje parmezaanse kaas.
Een half uurtje in oven waardoor de schelpen vanzelf garen. Eigenlijk een perfect voorgerecht. Het leuke van dit gerecht is dat je de ham kan weglaten en dan een prima vegetarische versie hebt!
De ovenschaal is heel geschikt om van tevoren klaar te maken.
We hebben nog veel meer fijne recepten bijvoorbeeld jumbo pasta schelpen met kruiden ricotta in tomatensaus, of gevulde pasta schelpen met spinazie, ricotta en zalm.
Steps
1
Done
|
Saus Snijd de uien, wortel en bleekselderij een fijne stukjes. |
2
Done
|
BechamelsausMaak bechamelsaus. (Zie link in het verhaal.) je hebt dan wel teveel. |
3
Done
|
OvenschaalDoe de helft van de saus in een ovenschaal. |
4
Done
|
Oven |