0 0
Pasticciotto uit Puglia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
500 gram pattiserie bloem
250 gram roomboter
200 gram fijne kristalsuiker
2 eieren
1 eidooier
3,5 gram droge gist
Vulling
1 liter volle melk
6 eidooier
6 eetlepel fijne kristalsuiker
6 eetlepel bloem type ‘OO‘ Of gewone bloem
1 eetlepel citroenrasp
1 vanillestokje
Extra
1 eidooier

Pasticciotto uit Puglia

Het lekkerste gebakje uit Puglia!

Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Vulling

  • Extra

Directions

Share

Vandaag laten we de meest heerlijke pasticciotto uit Puglia zien! Deze stonden al heel lang op ons verlanglijstje en wat hebben we ervan gesmuld!

Wat zijn pasticciotti?

Laten we iets meer over deze Italiaanse lekkernij vertellen. Pasticciotti zijn een traditioneel gebak uit de prachtige regio Puglia, met name de stad Lecce. Deze heerlijke taartjes hebben een knapperige buitenkant van pasta frolla (zoet zanddeeg) en zijn gevuld met een romige custardvulling, meestal met een vleugje citroen of vanille. Ze worden vaak gebakken in ovale of ronde vormpjes en zijn razend populair als ontbijt of als tussendoortje bij de koffie.

Vorig jaar waren de Queens in Puglia, waar we voor het eerst pasticciotti proefden. Sindsdien willen we ze ook thuis maken. Tijdens onze vakantie hebben we ons rot gezocht naar de speciale bakvormpjes, maar we konden ze nergens vinden. Eenmaal thuis hebben we A Taste of Puglia benaderd en wat denk je? Ze stuurden ons direct een heerlijk bakpakket met de gewenste vormpjes op!

Het heeft even geduurd, maar we hebben ze eindelijk gemaakt en het was een groot succes. Er zijn talloze recepten, maar wij hebben het recept van Joëlle van de Little Dolce gebruikt. Dit recept komt van haar schoonmoeder, en aangezien zij Italiaans is, kunnen we verzekeren dat het perfect is.

Hoe maak je pasticciotto uit Puglia?

Bakken wordt een feestje wanneer je de tijd neemt voor deze heerlijke cakejes. Vooraf het deeg en de vulling klaarmaken helpt enorm. Daarna kun je alle vormpjes vullen. Wij hadden maar 6 vormpjes, dus we bakten in meerdere keren, maar uiteindelijk hadden we 18 stuks heerlijke pasticciotti!

Wil je zelf ook deze heerlijke pasticciotti maken? Met het recept van Joëlle en de juiste bakvormpjes van A Taste of Puglia, heb je de smaak van Puglia zo bij jou thuis

Nog een tip:

Mocht je niet de vormpjes kunnen vinden gebruik dan ronde kleine bakvormen of een muffinvorm. Ga je ook binnenkort naar op vakantie in Puglia lees dan ons reisblog Puglia 23!

 

Steps

1
Done
10 minuten

Deeg

Meng alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
Maak een bal, omwikkel deze met plastic folie en laat een paar uur rusten in de koeling.

2
Done
15 minuten

Vulling

Doe de melk, zaadjes van het vanille stokje in een pannetje en laat warm worden. (niet laten koken)

Doe de eieren en suiker in een ander pannetje en roer dit tot een glad mengsel.
Zeef het meel en roer dit erdoor.
Schenk daarna de melk met de zaadjes door een zeef en voeg beetje bij beetje toe aan het eimengsel.
Zet het pannetje op laag vuur en roer regelmatig. De saus dikt langzaam in.

Giet de crème over in en kom en laat afkoelen. Zet vervolgens in de koeling met een stukje plastic folie op de crème. De folie moet de crème aanraken anders ontstaat er een vel.

3
Done
10 minuten

Vormpjes vullen

Beboter de vormpjes en strooi er ietsje bloem over.
Halveer het deeg (de andere helft doe je terug in de koelkast)
Rol dit goed uit tot een dunne lap op een met bloem bestrooid werkblad. Poeder de deegroller ook regelmatig in met bloem.
Vul alle vormpjes met een laagje deeg. Schep hier 2 eetlepels crème en dek af met een lapje deeg.
Smeer de bovenkant in met geklutst eidooier.

4
Done

Bakken

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bak de pasticciotti af in ongeveer 30 minuten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lemon meringue cheesecake
previous
Lemon meringue cheesecake
pistache chocolade ijs
next
Pistache chocolade ijs
Lemon meringue cheesecake
previous
Lemon meringue cheesecake
pistache chocolade ijs
next
Pistache chocolade ijs

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here