0 0
Penne alla vodka met parmaham

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gram Penne pasta
1 Sjalot
1 teen knoflook
100 gram parmaham
2 eetlepel Tomaten puree
1 blik Gepelde tomaten
50 ml Wodka
125 ml Slagroom
1/2 theelepel Chili poeder
10 takjes Platte peterselie
20 blaadjes verse basilicum
100 gram geraspte parmezaanse kaas
1 eetlepel Roomboter
Scheutje Olijfolie

Penne alla vodka met parmaham

Romige pasta, categorie comfort food

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Penne alla vodka met parmaham!

Bij het maken van deze saus weet je al één ding. Dit wordt zalig! Tenminste dat hadden wij in ieder geval. Jo maakt de penne alla vodka met parmaham voor de eerste keer, Mariëlla weet al jaren dat dit verrukkelijk is. Om niet zomaar een recept klakkeloos over te nemen maken we er weer net iets anders van. Dit keer hebben we er prosciutto bij gedaan. En of dat lekker was… overheerlijk!

Snel maken dus! Dit recept is ook nog eens super snel. Wij schatten in dat je met een half uurtje aan tafel zit. Snel genoeg? Kijk maar eens naar dit filmpje!

Waarom Jo het nog nooit gemaakt heeft is waarschijnlijk dat ze nog geen wodka in huis had. Toevallig zat er laatst een flesje bij een pakketje en voila direct gebruikt. Deze pasta saus is zo heerlijk romig. Met de parmaham heeft het net weer iets meer smaak. Natuurlijk laat je dit dit achterwege wanneer je vegetarisch eet. Het halve theelepeltje chilli poeder  kan deze saus wel gebruiken want een beetje pit past prima. Vervolgens wat verse kruiden. Het groentje erin is peterselie uit de tuin, samen met lekker veel verse basilicum. Slagroom is in dit recept een must en een hand vol parmezaanse kaas maakt de saus perfecto!

Vanwaar de Wodka?

Russen zeggen vodka. Het zorgt ervoor dat je het romige versterkt van de tomaat met de room. Wat ons betreft helemaal gelukt!

Nog meer snelle pastasauzen.

Dol op snelle sauzen probeer eens onze Pasta all’amatriciana. Heerlijk met tomaat, een pittig  pepertje en spek of de super snelle Pasta pomodorino met ricotta salata. Je kunt deze ook met parmezaanse kaas maken. Pasta’s met lekker veel groenten zijn Pasta pesto met gegrilde groenten, Pasta aubergine courgette wortel of de Pasta  broccoli en gorgonzola. De keuze is reuze.

Steps

1
Done
15 minuten

Sjalot en knoflook

Snijd de knoflook en sjalot fijn.
Bak zachtjes aan in 1 el roomboter en scheutje olijfolie.
Voeg direct chillipoeder toe.
Na 5 minuten roer je de tomaten puree erdoor en blus je het geheel af met wodka.
Pureer of zeef een blik gepelde tomaat (kant en klare passata kan ook)
Voeg toe samen met fijngesneden basilicum blaadjes, peterselie en de room.
(wij gebruiken vaak houdbare slagroom met 35% vet)
Laat het geheel zachtjes koken.

2
Done
8 minuten

Pasta

Kook de penne met een eetlepel zout.
Terwijl de pasta staat te koken voeg je de geraspte parmezaan bij de saus.
Laat zachtjes meekoken.
Giet de gekookte penne bij de saus en roer goed door.

3
Done

Serveren

Serveer met extra parmezaanse kaas en wat fijngesneden peterselie.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pasta salade met feta
aubergine feta pakketje
next
Aubergine feta pakketje
previous
Pasta salade met feta
aubergine feta pakketje
next
Aubergine feta pakketje

Add Your Comment