Ingredients
-
400 gram Penne pasta
-
1 Sjalot
-
1 teen knoflook
-
100 gram parmaham
-
2 eetlepel Tomaten puree
-
1 blik Gepelde tomaten
-
50 ml Wodka
-
125 ml Slagroom
-
1/2 theelepel Chili poeder
-
10 takjes Platte peterselie
-
20 blaadjes verse basilicum
-
100 gram geraspte parmezaanse kaas
-
1 eetlepel Roomboter
-
Scheutje Olijfolie
Directions
Penne alla vodka met parmaham!
Bij het maken van deze saus weet je al één ding. Dit wordt zalig! Tenminste dat hadden wij in ieder geval. Jo maakt de penne alla vodka met parmaham voor de eerste keer, Mariëlla weet al jaren dat dit verrukkelijk is. Om niet zomaar een recept klakkeloos over te nemen maken we er weer net iets anders van. Dit keer hebben we er prosciutto bij gedaan. En of dat lekker was… overheerlijk!
Snel maken dus! Dit recept is ook nog eens super snel. Wij schatten in dat je met een half uurtje aan tafel zit. Snel genoeg? Kijk maar eens naar dit filmpje!
Waarom Jo het nog nooit gemaakt heeft is waarschijnlijk dat ze nog geen wodka in huis had. Toevallig zat er laatst een flesje bij een pakketje en voila direct gebruikt. Deze pasta saus is zo heerlijk romig. Met de parmaham heeft het net weer iets meer smaak. Natuurlijk laat je dit dit achterwege wanneer je vegetarisch eet. Het halve theelepeltje chilli poeder kan deze saus wel gebruiken want een beetje pit past prima. Vervolgens wat verse kruiden. Het groentje erin is peterselie uit de tuin, samen met lekker veel verse basilicum. Slagroom is in dit recept een must en een hand vol parmezaanse kaas maakt de saus perfecto!
Vanwaar de Wodka?
Russen zeggen vodka. Het zorgt ervoor dat je het romige versterkt van de tomaat met de room. Wat ons betreft helemaal gelukt!
Nog meer snelle pastasauzen.
Dol op snelle sauzen probeer eens onze Pasta all’amatriciana. Heerlijk met tomaat, een pittig pepertje en spek of de super snelle Pasta pomodorino met ricotta salata. Je kunt deze ook met parmezaanse kaas maken. Pasta’s met lekker veel groenten zijn Pasta pesto met gegrilde groenten, Pasta aubergine courgette wortel of de Pasta broccoli en gorgonzola. De keuze is reuze.
Steps
1
Done
15 minuten
|
Sjalot en knoflookSnijd de knoflook en sjalot fijn. |
2
Done
8 minuten
|
PastaKook de penne met een eetlepel zout. |
3
Done
|
ServerenServeer met extra parmezaanse kaas en wat fijngesneden peterselie. |