Ingredients
-
2 blikken Gepelde tomaten
-
1 rode peper
-
2 teen knoflook
-
1 kleine Uien
-
Naar smaak zout en peper
-
Klein bosje Platte peterselie
-
Halve theelepel Chili flakesDit is voor de liefjhebber
-
Scheut Olijfolie
-
400 gram Penne pasta
-
100 gram Pecorino kaasGeraspt
Directions
Penne met Arrabiata saus!
Hallo daar, misschien zat je al te wachten op een heerlijke pasta, want jij als trouwe volger weet dat het vandaag Pasta Friday is!
Misschien is het ook opgevallen dat onze pasta’s altijd makkelijk zijn om te maken, waarom?
Nou wij vinden; ‘less is more’ In Sicilië waar de familie vandaan komt zijn ze gewend om simpel te koken. Een cultuur waar je de meest prachtige groenten vandaan komen, en met een paar ingrediënten kom je tot de heerlijkste gerechten. Ook houden wij van een snelle hap, maar die moet wel smakelijk zijn.
Nu moeder Queen gestopt is met haar vaste baan als stewardess, heeft ze wel iets meer tijd om in de keuken te staan, maar Mariëlla heeft gewoon een nine to five job. Dus een snelle saus is handig na het werk.
Deze arrabiata saus is zo’n makkelijke en smakelijke saus, niet uit Sicilië maar deze komt uit Lazio, bij Rome vandaan.
Wij worden altijd hier heel blij van terwijl het de naam arrabiata heeft wat eigenlijk boos of kwaad betekend. En bij boosheid hoort een pittig en vurig gerecht.
In onze familie zijn ze nogal weleens opgewonden, dus deze hete peper saus past hier goed bij!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Ui, rode peper, peterselieSnij het uitje fijn en de rode peper in dunne plakjes laat de zaden er in. Geef een klap op je knoflook zodat hij plet, en hak fijn. |
2
Done
5 minuten
|
Gepelde tomatenZeef de tomaten, wanneer je geen zeef hebt kun je deze ook fijn malen of pletten. |
3
Done
5 minuten
|
Aan bakkenDoe een scheut olijfolie in een hapjespan. |
4
Done
2 minuten
|
SmaakVoeg de gezeefde tomaten toe, zout en peper naar smaak, De helft van je fijn gesneden peterselie en extra chili flakes wanneer je je saus extra pittig wil. |
5
Done
20 minuten
|
InkokenLaat de saus nu 20 minuten zachtjes koken zodat het langzaam indikt en al je smaken samen kunnen komen. |
6
Done
8 minuten
|
Pasta kokenKook de pasta in gezouten water. Wanneer het al dente gekookt is giet je het af en voeg je dit in je hapjespan bij de saus. Roer dit goed door. |
7
Done
1 minuut
|
ServerenStrooi er wat gesneden peterselie over, en rasp wat pecorino kaas erover. |