0 0
Penne met Arrabiata saus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 blikken Gepelde tomaten
1 rode peper
2 teen knoflook
1 kleine Uien
Naar smaak zout en peper
Klein bosje Platte peterselie
Halve theelepel Chili flakes Dit is voor de liefjhebber
Scheut Olijfolie
400 gram Penne pasta
100 gram Pecorino kaas Geraspt

Penne met Arrabiata saus

Heet, heter, heetst

Features:
  • Pittig
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Penne met Arrabiata saus!

Hallo daar, misschien zat je al te wachten op een heerlijke pasta,  want jij als trouwe volger weet dat het vandaag Pasta Friday is!

Misschien is het ook opgevallen dat onze pasta’s altijd makkelijk zijn om te maken, waarom?

Nou wij vinden; ‘less is more’  In Sicilië waar de familie vandaan komt zijn ze gewend om simpel te koken.  Een cultuur waar je de meest prachtige groenten vandaan komen, en met een paar ingrediënten kom je tot de heerlijkste gerechten. Ook houden wij van een  snelle hap, maar die moet wel smakelijk zijn.

Nu moeder Queen gestopt is met haar vaste baan als stewardess, heeft ze wel iets meer tijd om in de keuken te staan, maar Mariëlla heeft  gewoon een nine to five job. Dus een snelle saus is handig na het werk.
Deze arrabiata saus is zo’n makkelijke en smakelijke saus, niet uit Sicilië maar deze komt uit Lazio, bij Rome vandaan.

Wij worden altijd hier heel blij van terwijl het de naam arrabiata heeft wat eigenlijk boos of kwaad betekend. En bij boosheid hoort een pittig en vurig gerecht.

In onze familie zijn ze nogal weleens opgewonden, dus deze hete peper saus past hier goed bij!

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Ui, rode peper, peterselie

Snij het uitje fijn en de rode peper in dunne plakjes laat de zaden er in. Geef een klap op je knoflook zodat hij plet, en hak fijn.
Snij ook de peterselie fijn.

2
Done
5 minuten

Gepelde tomaten

Zeef de tomaten, wanneer je geen zeef hebt kun je deze ook fijn malen of pletten.

3
Done
5 minuten

Aan bakken

Doe een scheut olijfolie in een hapjespan.
Voeg de gesneden ui, rode peper en knoflook toe. Laat dit 5 minuten zachtjes fruiten.

4
Done
2 minuten

Smaak

Voeg de gezeefde tomaten toe, zout en peper naar smaak, De helft van je fijn gesneden peterselie en extra chili flakes wanneer je je saus extra pittig wil.

5
Done
20 minuten

Inkoken

Laat de saus nu 20 minuten zachtjes koken zodat het langzaam indikt en al je smaken samen kunnen komen.

6
Done
8 minuten

Pasta koken

Kook de pasta in gezouten water. Wanneer het al dente gekookt is giet je het af en voeg je dit in je hapjespan bij de saus. Roer dit goed door.

7
Done
1 minuut

Serveren

Strooi er wat gesneden peterselie over, en rasp wat pecorino kaas erover.
Buon Appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Aardbeien cake
previous
Aardbeien cake
next
Groene gezonde spinazie wafels
Aardbeien cake
previous
Aardbeien cake
next
Groene gezonde spinazie wafels

Add Your Comment