Ingredients
-
1 Peer
-
125 gram Bloem
-
60 gram Amandelmeel
-
2 eetlepels Amandel melk
-
3 eetlepels kokos olieGesmolten
-
50 gram RoomboterZacht
-
1 theelepel Amandel aroma
-
75 gram Kokosbloem suiker
-
250 gram ricotta kaas
-
1 theelepel Bakpoeder
-
3 eierenOp kamertemperatuur
-
Snufje Zout
-
2 eetlepels Poedersuiker
-
van 1 citroen Citroen rasp
Directions
Peren amandel taartje met Ricotta!
Met appels bakken we veel, maar zijn groene broeder de peer is ook absoluut een favoriet. Ook is bakken met ricotta geweldig!
De frisse lichte structuur wat je krijgt met ricotta is niet te vergelijken met cake.
Het is licht, compact en een beetje fluffy . Omdat ik (José) de taart een tikje gezonder wil hebben heb ik alleen wat kokossuiker gebruikt. De amandelmeel samen met citroenrasp en aroma is een top combinatie.
Maak maar snel, en ik weet zeker dat iedereen deze op smikkeld.
Steps
1
Done
5 minuten
|
SpringvormBekleed een springvorm (18 cm ) met bakpapier. Smeer je zijkanten in met olie zodat het papier plakt. |
2
Done
|
OvenVerwarm de oven voor op 175 graden. |
3
Done
5 minuten
|
MixenMix de suiker samen met de kokosolie en boter in je keukenmachine of met handmixer tot het romig is. |
4
Done
1 minuut
|
Droge ingrdiëntenDoe de bakpoeder, bloem, amandelmeel, zout bij elkaar en zet apart. |
5
Done
3 minuten
|
MixenVoeg je eieren één voor één toe aan je botermengsel op lage mix stand. |
6
Done
2 minuten
|
Vorm vullenSchep dit in je springvorm. |
7
Done
45 minuten
|
OvenZet je blik in de oven , ongeveer 45 minuten. Check met saté prikker of je prikker er droog uitkomt dan is je taartje klaar. |
8
Done
|
ServerenServeer met wat poedersuiker erover. Smakelijk! |
4 Comments Hide Comments
De ricotta bij stap 5 toevoegen?
Oepsie, je hebt gelijk. Bij stap 5 mag de ricotta erbij. Veel bak plezier ?
Ik vind ik het stappenplan de amandelmelk niet terug
Hoi Tina, excuses we zijn het in de receptuur vergeten toe te voegen. Inmiddels erbij gedaan.
Veel bakplezier, je gaat smullen!
groet José