0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Peer
125 gram Bloem
60 gram Amandelmeel
2 eetlepels Amandel melk
3 eetlepels kokos olie Gesmolten
50 gram Roomboter Zacht
1 theelepel Amandel aroma
75 gram Kokosbloem suiker
250 gram ricotta kaas
1 theelepel Bakpoeder
3 eieren Op kamertemperatuur
Snufje Zout
2 eetlepels Poedersuiker
van 1 citroen Citroen rasp

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Peren amandel taartje met Ricotta

Peren amandel taartje met Ricotta

Peer met amandel, gewoon een geweldige combi!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Peren amandel taartje met Ricotta!

Met appels bakken we veel, maar zijn groene broeder de peer is ook absoluut een favoriet. Ook is bakken met ricotta geweldig!

De frisse lichte structuur wat je krijgt met ricotta is niet te vergelijken met cake.
Het is licht, compact en een beetje fluffy . Omdat ik (José) de taart een tikje gezonder wil hebben heb ik alleen wat kokossuiker gebruikt. De amandelmeel samen met citroenrasp en aroma is een top combinatie.

Maak maar snel, en ik weet zeker dat iedereen deze op smikkeld.

Steps

1
Done
5 minuten

Springvorm

Bekleed een springvorm (18 cm ) met bakpapier. Smeer je zijkanten in met olie zodat het papier plakt.

2
Done

Oven

Verwarm de oven voor op 175 graden.

3
Done
5 minuten

Mixen

Mix de suiker samen met de kokosolie en boter in je keukenmachine of met handmixer tot het romig is.

4
Done
1 minuut

Droge ingrdiënten

Doe de bakpoeder, bloem, amandelmeel, zout bij elkaar en zet apart.

5
Done
3 minuten

Mixen

Voeg je eieren één voor één toe aan je botermengsel op lage mix stand.
Voeg de amandel aroma toe samen met de ricotta en citroenrasp.
Daarbij je bloemmix van alle droge ingrdiënten, langzaam mixend.

6
Done
2 minuten

Vorm vullen

Schep dit in je springvorm.
Schil de peer en snijd deze in plakjes .
Duw deze in het beslag.
Strooi er wat amandel schaafsel over.

7
Done
45 minuten

Oven

Zet je blik in de oven , ongeveer 45 minuten. Check met saté prikker of je prikker er droog uitkomt dan is je taartje klaar.
Laat afkoelen in blik.

8
Done

Serveren

Serveer met wat poedersuiker erover.

Smakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ovenschotel spuitjes en druiven
previous
Ovenschotel met spruitjes, aardappel en druiven
Muslie muffins
next
Muesli muffins
Ovenschotel spuitjes en druiven
previous
Ovenschotel met spruitjes, aardappel en druiven
Muslie muffins
next
Muesli muffins

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment