0 0
Peren notenbrood

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Peer stevige
100 gr Volkoren meel bloem
50 ml Olijfolie
1 zakje of 8 gram Bakpoeder
4 el Agave siroop
150 gr Gemengde noten mix
1 el Kaneel
2 eieren

Peren notenbrood

Geen bananenbrood maar perenbrood!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Peren  notenbrood.

In februari was het dag van het bananenbrood. Zoiets zien wij meestal te laat en dan helaas geen tijd om een nieuwe variatie te maken. Wij hebben namelijk een recept voor smeuïg bananenbrood en daar kun je alle kanten mee op. Eigenlijk de perfecte basis. Peren en noten hadden we wel in huis dus is het een bananenbrood zonder banaan maar met peer geworden dus!

We noemen het daarom peren notenbrood, en zeker waard om te plaatsen want het is verrukkelijk. Aangezien hier geen suikers aan toegevoegd zijn is het ook nog eens gezond. In plaats van suiker voegen wij altijd wat zoetstof toe door middel van van agave siroop. De peer geeft het ook een  zoetje maar verwacht geen heel zoet brood. Wil je het wel iets zoeter dan doe je er iets meer honing of agave siroop bij. Voor ons is het een lekker verantwoord tussendoortje. Met de extra nootjes is het een compact geheel en super vullend.

Eet je ook graag bananenbrood dan kun je kiezen  tussen de Smeuïg bananenbrood, Bananenbrood met frambozen, een geweldig chocolade bananenbrood met noten. Bak ook eens de bananenbrood met appel muffins.

Wist je dat Mariëlla bij ons de echte uitvinder van deze broodjes is?  Zij bakt dit regelmatig en vriest de helft dan in plakken in, om dan mee naar haar werk te nemen.  Toen Mariëlla haar eerste bananenbroodje bakte had Jo er nog nooit van gehoord. Waarschijnlijk was ze toen ook niet in de fit girl modus. Tijdens het werk als stewardess bij  KLM ontdekte ik later deze verrukkelijke stukjes cake en de lekkerste die ik ooit gegeten was in Ecuador. Ik heb geprobeerd om dit recept te krijgen maar helaas is het niet gelukt. Misschien maar beter ook, want hier zat echt wel veel suiker in>

Steps

1
Done
1 minuut

Bakblik

Voor dit recept gebruiken we een klein bakblik van 20 cm.
Dit is geen gangbaar blik, de meeste cakeblikken zijn 2x zo groot, verdubbel dan ook het recept!
Vet een bakblik in met een beetje olie.
Knip een stuk bakpapier die in het bakblik legt.

2
Done
5 minuten

Peer noten

Schil de peren, rasp er eentje van en de tweede snijd je in blokjes.
Wij pletten de nootjes een beetje met een deegroller in een theedoek.

3
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven op 180 graden.
Gebruik je een stoomoven gebruik dan 30% stoom.

4
Done
2 minuten

Mengen

Meng de geraspte peer met de eieren. (Mixer of keukenmachine)
Voeg daarna het meel, bakpoeder, olie, honing en kaneel toe.
Voeg als laatste de stukjes peer en geplette noten toe.

5
Done
35 minuten

Oven

Vul het bakblik en zet het in de oven voor ongeveer 35 minuten.
Om te testen of de binnenkant droog en gaar is gebruiken we een prikkertje.
Wanneer een saté prikker er droog uitkomt dan is het klaar.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Shakshuka met aubergine
previous
Shakshuka met aubergine
next
Doradefilets Italiaanse stijl
Shakshuka met aubergine
previous
Shakshuka met aubergine
next
Doradefilets Italiaanse stijl

Add Your Comment