Ingredients
-
2 Peerstevige
-
100 gr Volkoren meelbloem
-
50 ml Olijfolie
-
1 zakje of 8 gram Bakpoeder
-
4 el Agave siroop
-
150 gr Gemengde noten mix
-
1 el Kaneel
-
2 eieren
Directions
Peren notenbrood.
In februari was het dag van het bananenbrood. Zoiets zien wij meestal te laat en dan helaas geen tijd om een nieuwe variatie te maken. Wij hebben namelijk een recept voor smeuïg bananenbrood en daar kun je alle kanten mee op. Eigenlijk de perfecte basis. Peren en noten hadden we wel in huis dus is het een bananenbrood zonder banaan maar met peer geworden dus!
We noemen het daarom peren notenbrood, en zeker waard om te plaatsen want het is verrukkelijk. Aangezien hier geen suikers aan toegevoegd zijn is het ook nog eens gezond. In plaats van suiker voegen wij altijd wat zoetstof toe door middel van van agave siroop. De peer geeft het ook een zoetje maar verwacht geen heel zoet brood. Wil je het wel iets zoeter dan doe je er iets meer honing of agave siroop bij. Voor ons is het een lekker verantwoord tussendoortje. Met de extra nootjes is het een compact geheel en super vullend.
Eet je ook graag bananenbrood dan kun je kiezen tussen de Smeuïg bananenbrood, Bananenbrood met frambozen, een geweldig chocolade bananenbrood met noten. Bak ook eens de bananenbrood met appel muffins.
Wist je dat Mariëlla bij ons de echte uitvinder van deze broodjes is? Zij bakt dit regelmatig en vriest de helft dan in plakken in, om dan mee naar haar werk te nemen. Toen Mariëlla haar eerste bananenbroodje bakte had Jo er nog nooit van gehoord. Waarschijnlijk was ze toen ook niet in de fit girl modus. Tijdens het werk als stewardess bij KLM ontdekte ik later deze verrukkelijke stukjes cake en de lekkerste die ik ooit gegeten was in Ecuador. Ik heb geprobeerd om dit recept te krijgen maar helaas is het niet gelukt. Misschien maar beter ook, want hier zat echt wel veel suiker in>
Steps
1
Done
1 minuut
|
BakblikVoor dit recept gebruiken we een klein bakblik van 20 cm. |
2
Done
5 minuten
|
Peer notenSchil de peren, rasp er eentje van en de tweede snijd je in blokjes. |
3
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven op 180 graden. |
4
Done
2 minuten
|
MengenMeng de geraspte peer met de eieren. (Mixer of keukenmachine) |
5
Done
35 minuten
|
OvenVul het bakblik en zet het in de oven voor ongeveer 35 minuten. |