Ingredients
-
Koekjes topping
-
225 gram Bloem
-
50 gram Suiker
-
125 gram Roomboter
-
1 theelepel Bakpoeder
-
Van 1 citroen Citroen rasp
-
150 ml Kokos melk
-
3 eetlepel Kokosrasp
-
Snufje Zout
-
Fruit
-
4 perzik
-
4 Nectarine
-
1 theelepel Maizena
-
Halve citroen Citroensap
-
3 eetlepel Kokosrasp
-
1 theelepel Bruine suiker
Directions
Perzik nectarine cobbler!
Kennen jullie eigenlijk de cobbler? Nee… Dan zullen we die vandaag aan jullie voorstellen. Vorig jaar hebben we onze eerste gemaakt met bosvruchten en oh wat was die geweldig. We zijn wel vergeten die ooit te posten, nou ja je vind deze online. Vandaag wel lekkere versie uit de staat Georgia waar de originele ‘Peach Cobbler’ vandaan komt. Een waanzinnig nagerecht die je serveert met een bolletje vanille ijs. Deze perzik nectarine cobbler met koekjes topping wil je proeven!
DE BODEM
De bodem van deze schaal bestaat dus altijd uit vers fruit en in veel recepten word er veel suiker toegevoegd. Wij vinden dat niet nodig en hebben we dat ook niet gedaan. Een klein lepeltje suiker, veel citroensap en een theelepel maïzena is genoeg.
DE TOP
De verrukkelijke koekjes laag er boven op is echt een feestje en hoort bij de cobbler. Wij hebben de dakpannetjes gemaakt met bloem, suiker en boter en gemengd met kokosmelk. Dit deegje maak je eerst voordat je met het fruit begint.
Je kunt dit in een grote ovenschaal maken of een gietijzeren pannetje die de oven in kan. Dit samen gaat de oven in en komt er uit als bubbelend fruit met een dakje.
Dit is al op zich geweldig maar nu komt het allerlekkerste. Je serveert dit warm met een koud bolletje vanille ijs.Volgens mij beginnen jullie nu al te kwijlen. Het perfecte dessert, maar ook als tussendoortje is het meest lekkere wat wat wij ooit gegeten hebben. Een echte crowd pleaser!
Het leuke van dit overheerlijke dessert is dus dat je dit met allerlei soorten fruit kan maken. De bosvruchten cobbler was al heerlijk, wellicht een keer met aardbei of mango maken. We hebben nu al zin in!
Steps
1
Done
10 minuten
|
DeegMeng alle droge ingrediënten. |
2
Done
10 minuten
|
FruitWij hebben de perziken en nectarines geschild. |
3
Done
10 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 175°. |
4
Done
45 minuten
|
OvenDoe het fruit in een ovenschaal en leg de koekjes er boven op. |
5
Done
|
ServerenServeer dit met een bolletje vanille ijs. Warm, lauwwarm maar ook koud smaakt het verrukkelijk. |