0 0
Perzik nectarine cobbler

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Koekjes topping
225 gram Bloem
50 gram Suiker
125 gram Roomboter
1 theelepel Bakpoeder
Van 1 citroen Citroen rasp
150 ml Kokos melk
3 eetlepel Kokosrasp
Snufje Zout
Fruit
4 perzik
4 Nectarine
1 theelepel Maizena
Halve citroen Citroensap
3 eetlepel Kokosrasp
1 theelepel Bruine suiker

Perzik nectarine cobbler

Een topper uit de USA

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Koekjes topping

  • Fruit

Directions

Share

Perzik nectarine cobbler!

Kennen jullie eigenlijk de cobbler? Nee… Dan zullen we die vandaag aan jullie voorstellen. Vorig jaar hebben we onze eerste gemaakt met bosvruchten en oh wat was die geweldig. We zijn wel vergeten die ooit te posten, nou ja je vind deze online. Vandaag wel lekkere versie uit de staat Georgia waar de originele ‘Peach Cobbler’ vandaan komt. Een waanzinnig nagerecht die je serveert met een bolletje vanille ijs. Deze perzik nectarine cobbler met koekjes topping wil je proeven!

DE BODEM

De bodem van deze schaal bestaat dus altijd uit vers fruit en in veel recepten word er veel suiker toegevoegd. Wij vinden dat niet nodig en hebben we dat ook niet gedaan. Een klein lepeltje suiker, veel citroensap en een theelepel maïzena is genoeg.

DE TOP

De verrukkelijke koekjes laag er boven op is echt een feestje en hoort bij de cobbler. Wij hebben de dakpannetjes gemaakt met bloem, suiker en boter en gemengd met kokosmelk. Dit deegje maak je eerst voordat je met het fruit begint.

Je kunt dit in een grote ovenschaal maken of een gietijzeren pannetje die de oven in kan. Dit samen gaat de oven in en komt er uit als bubbelend fruit met een dakje.

Dit is al op zich geweldig maar nu komt het allerlekkerste. Je serveert dit warm met een koud bolletje vanille ijs.Volgens mij beginnen jullie nu al te kwijlen. Het perfecte dessert, maar ook als tussendoortje is het meest lekkere wat wat wij ooit gegeten hebben. Een echte crowd pleaser!

Het leuke van dit overheerlijke dessert is dus dat je dit met allerlei soorten fruit kan maken. De bosvruchten cobbler was al heerlijk, wellicht een keer met aardbei of mango maken. We hebben nu al zin in!

 

Steps

1
Done
10 minuten

Deeg

Meng alle droge ingrediënten.
Doe de koude blokjes boter erbij. Meng als laatste de kokosmelk erdoor.
Je substantie mag niet te nat zijn, is dat wel het geval een beetje bloem erbij is het te droog dan een beetje kokosmelk.
Je wilt uiteindelijk een compact kneedbaar deeg.
Maak 10 platte koekjes en leg dit een half uurtje in de koeling.

2
Done
10 minuten

Fruit

Wij hebben de perziken en nectarines geschild.
Vind je een schilletje niet erg dan laat je het er aan.
De perziken mogen best stevig zijn.
Is het iets rijper dan ook geen probleem. Verwijder de pit in snijd het fruit in partjes. Meng het fruit met de maïzena, citroensap, kokosrasp en suiker.
Roer even door.

3
Done
10 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 175°.

4
Done
45 minuten

Oven

Doe het fruit in een ovenschaal en leg de koekjes er boven op.
De schaal mag ongeveer 45 minuten in de oven.(175°.)
Wanneer de koekjes mooi gekleurd zijn en het fruit bubbelt dan is het klaar.

5
Done

Serveren

Serveer dit met een bolletje vanille ijs. Warm, lauwwarm maar ook koud smaakt het verrukkelijk.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zeetong a la munière
next
Yoghurt aardbei ijsje
previous
Zeetong a la munière
next
Yoghurt aardbei ijsje

Add Your Comment