0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Bloem
8 gram Droge gist
175 ml Volle melk
4 eieren
2 eetlepel Roomboter
2 eetlepel honing
5 gr am Zout
Pesto
120 gram Pesto Volg recept of neem kant en klaar

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pesto broodkrans

Pesto broodkrans

Je kerst tafel is nu compleet

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Pesto

Directions

Share

Pesto broodkrans!

Maak jij je kersttafel helemaal af met dit verrukkelijke pesto brood?

Wij hebben al gesmuld van dit zalige hapje, we zijn namelijk dol op pesto, en bij je borrelplank wil je gewoon een mooi brood. Deze broodkrans is heerlijk luchtig.  Nog een beetje warm uit de oven, een klein scheutje olijfolie erover, of wat roomboter en iedereen is blij.

 

Met onze pesto, of gewoon kant en klaar, en eigenlijk was het best makkelijk om te maken. Wil je geen krans dan kunt je ook bijvoorbeeld een mooie rechte vlecht maken. Wat je wil…

KERSTKRANS
Tijdens de kerst zie je vele kerst kransen. Deze wordt vaak opgehangen aan de voordeur. Maar waar komt deze krans toch vandaan? Zoals alles met bijzondere feestdagen heeft dit een betekenis. De krans, een cirkelvorm zonder begin en eindpunt, symboliseert al sinds de oudheid het leven met zijn eeuwige cyclus van geboorte, groei en afscheid, maar ook de herhaling van vier seizoenen. Met het maken van een takkenkrans, begroette de Germanen zo het nieuwe (voor) jaar, en symboliseerde het het einde van de winter.

Ook de groene takken van den, laurier, eucalyptus en hulst werd gelinkt aan het geloof dat dit de inwoners van het huis zou beschermen tegen ziekte en ongeluk.

Pssst, we hebben ook nog een verrukkelijke zalm kerst krans, en een Kerst krans van bladerdeeg.

Steps

1
Done
10 minuten

Melk en gist

Neem verwarmde melk, voeg de gist erbij , goed roeren en 10 minuten laten staan

2
Done
1 uur

Deeg

Bloem samen met melkmengsel, zout, honing, 3 eieren, in een deegkom.
Gebruik de deeghaak om 5 minuten mee te kneden.
Voeg er 2 eetlepels boter op kamertemperatuur bij en nogmaals 2 to 3 minuten kneden.
Wanneer je deeg te plakkerig is doe er nog wat bloem bij tot je een compact en soepel deeg hebt.
Dek het af met plastic en laat minimaal een uur rijzen totdat je deeg verdubbeld is.
Wij zetten het vaak bij de verwarmingsketel, lekker warm.

3
Done
3 minuten

Rollen

Rol het deeg uit op een bebloemde ondergrond, tot een brede langwerpige lap.
Smeer deze in met pesto en rol strak op tot een lange rol.

4
Done
175 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 175 graden.

5
Done
5 minuten

Afmaken

Snijd de rol in 2 stukken met een scherp mes.
Rol deze over elkaar heen en vouw in vorm van een krans.
Leg deze op een bakblik, wij hebben een pizza steen gebruikt.
Smeer je krans in met een geklutst ei.

6
Done
45 minuten

Oven

Bak je krans 45 minuten.
Houd de oven in de gaten, wanneer de krans goud bruin is , mag het eruit.

7
Done

Serveren

Het lekkerste is als de krans net uit de oven komt.
Met een scheut van je mooiste olijfolie, of roomboter erover maakt het helemaal af.
Wanneer je de volgende dag de leftovers wil opmaken, eerst even toasten.

8
Done

Tip

In plaats van een krans kun je ook een rechte vlecht maken.
Ook kun je andere pestos gebruiken, maar ook noten en kaas toe voegen. Gaan wij in ieder geval ook proberen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Garganelli met spinazie roomsaus
Kerst peperkoekjes
next
Kerst peperkoekjes
previous
Garganelli met spinazie roomsaus
Kerst peperkoekjes
next
Kerst peperkoekjes

Add Your Comment