Ingredients
-
500 gram Bloem
-
8 gram Droge gist
-
175 ml Volle melk
-
4 eieren
-
2 eetlepel Roomboter
-
2 eetlepel honing
-
5 gr am Zout
-
Pesto
-
120 gram PestoVolg recept of neem kant en klaar
Directions
Pesto broodkrans!
Maak jij je kersttafel helemaal af met dit verrukkelijke pesto brood?
Wij hebben al gesmuld van dit zalige hapje, we zijn namelijk dol op pesto, en bij je borrelplank wil je gewoon een mooi brood. Deze broodkrans is heerlijk luchtig. Nog een beetje warm uit de oven, een klein scheutje olijfolie erover, of wat roomboter en iedereen is blij.
Met onze pesto, of gewoon kant en klaar, en eigenlijk was het best makkelijk om te maken. Wil je geen krans dan kunt je ook bijvoorbeeld een mooie rechte vlecht maken. Wat je wil…
KERSTKRANS
Tijdens de kerst zie je vele kerst kransen. Deze wordt vaak opgehangen aan de voordeur. Maar waar komt deze krans toch vandaan? Zoals alles met bijzondere feestdagen heeft dit een betekenis. De krans, een cirkelvorm zonder begin en eindpunt, symboliseert al sinds de oudheid het leven met zijn eeuwige cyclus van geboorte, groei en afscheid, maar ook de herhaling van vier seizoenen. Met het maken van een takkenkrans, begroette de Germanen zo het nieuwe (voor) jaar, en symboliseerde het het einde van de winter.
Ook de groene takken van den, laurier, eucalyptus en hulst werd gelinkt aan het geloof dat dit de inwoners van het huis zou beschermen tegen ziekte en ongeluk.
Pssst, we hebben ook nog een verrukkelijke zalm kerst krans, en een Kerst krans van bladerdeeg.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Melk en gistNeem verwarmde melk, voeg de gist erbij , goed roeren en 10 minuten laten staan |
2
Done
1 uur
|
DeegBloem samen met melkmengsel, zout, honing, 3 eieren, in een deegkom. |
3
Done
3 minuten
|
Rollen |
4
Done
175 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm je oven voor op 175 graden. |
5
Done
5 minuten
|
Afmaken |
6
Done
45 minuten
|
OvenBak je krans 45 minuten. |
7
Done
|
ServerenHet lekkerste is als de krans net uit de oven komt. |
8
Done
|
TipIn plaats van een krans kun je ook een rechte vlecht maken. |