0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Basis deeg brioche
500 gram Patent bloem
8 gram Droge gist
175 ml Volle melk
3 eieren
2 eetlepels Roomboter Kamertemperatuur
2 eetlepels honing
5 gram Fleur de Sel au Citron Vert van Oil & Vinegar
Extra
50 gram Pesto al Limone van Oil & Vinegar
1 eetlepel Herb dipper Sicilia van Oil & Vinegar
Scheutje Olijfolie, zoals de extra vierge olijfolie voor Bread Dipping van Oil & Vinegar
1 Ei
Pesto-citroen brood

Pesto-citroen brood

Kun je hier vanaf blijven?

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Basis deeg brioche

  • Extra

Directions

Share

Pesto-citroen brood!

Waarschijnlijk hebben jullie wel eerder een pesto brood langs zien komen. Ons basisrecept voor briochedeeg is namelijk erg makkelijk en daardoor gebruiken we het vaker!

Door af en toe wat andere ingrediënten toe te voegen heb je elke keer weer een fantastisch brood op je tafel. Ook kun je de manier van vlechten veranderen. Kortom, dit deeg is heel geschikt om mee te knutselen!

Wij serveren dit brood bij het gerecht van de kipdrumsticks in tomatensaus die we speciaal voor Oil & Vinegar hebben gemaakt.

Daarin gebruiken we de overheerlijke Pesto al Limone en de Siciliaanse herb dipper. Het brooddeeg is namelijk gemengd met wat van deze heerlijke kruiden en de pesto. Wat is dit lekker geworden!
We gebruikten er een heerlijke Italiaanse olijfolie bij en met een extra scheutje over het brood was het helemaal een feestje!

Geniet ervan!

Hier nog wat feitjes over Basilicum.

Basilicum is een klassiek kruid uit de mediterranen keuken. De temperatuur en vochtigheid is daar prima voor dit plantje om goed te groeien. In Nederland is het lastig en is het soms verstandiger om een plantje uit de supermarkt te kopen. Natuurlijk  de echte fans proberen het in een zaaibak. Hier heb je minder invloed van de weer omstandigheden en kun je dit tere plantje beter beschermen.

Basilicum smaakt een beetje peperig, met een tikje anijs en kruidnagel. Je kunt het beste de blaadjes, vers of gebruiken. Er zijn wel naar schatting 150 soorten en oorspronkelijk komt het uit Zuid Oost Azië. De huidige naam stamt waarschijnlijk af van het Griekse woord bij ‘basileus’ dat koning betekent. Men noemt het ook daarom wel koningskruid. Van oudsher wordt basilicum gebruikt voor medicinale toepassingen. De antivirale en antibacteriële stoffen in basilicum  hebben een ontstekingsremmende en helende werking op wonden.

Heb je heel veel basilicum gekweekt dan plukje het en verwerk je het direct. Invriezen kan ook, maar pureer de blaadjes dan wel eerst even van tevoren. Wij gebruiken de blaadjes het liefst vers omdat deze veel meer smaak hebben dan de gedroogde variant. Een super basis en smaakmaker voor menige recht.

( info allezadenkopen)

 

 

Steps

1
Done
10 minuten

Melk en gist

Neem de verwarmde melk en voeg het gist toe. Roer dit goed met een garde. Laat dit mengsel 10 minuten staan tot dat er een schuimlaagje op staat.

2
Done
60 minuten

Deeg maken

Meng de bloem, zout, honing, drie eieren en het melkmengsel in een deegkom. Er mag ook een eetlepel Siciliaanse kruiden dipper bij. Gebruik de deeghaak om 5 minuten mee te kneden. Voeg er dan twee eetlepels boter bij en kneed nogmaals 2 tot 3 minuten.
Dek het deeg af met plasticfolie en laat minimaal een uur rijzen tot dat het deeg verdubbeld is.
Tip: Wij zetten het vaak bij de verwarmingsketel, maar je kunt het ook laten rijzen in een oven op 30 graden.

3
Done
10 minuten

Rollen

Rol het deeg uit op een bebloemde ondergrond tot een brede langwerpige lap. Verdun de pesto met wat olijfolie. Smeer de pesto dan op de lap deeg.
Rol het deeg strak op tot een lange rol. Snijd dit in drie stukken. Maak er een vlecht van.
Je kunt ook een krans maken door de uiteinden aan elkaar te maken. Wij hebben vandaag de vlecht tegen elkaar aan gelegd zodat je een breed brood krijgt.

4
Done

Oven voorverwarmen.

Verwarm de oven voor op 175°

5
Done
2 minuten

Ei

Leg het brood op een bakplaat met bakpapier.
Kluts een eitje en smeer dit met een kwastje over het brood.

6
Done
40 tot 45 minuten

Oven

Bak het brood 45 minuten. Houd de oven in de gaten, wanneer het broodje goudbruin is mag het eruit.

7
Done

Tip

Het allerlekkerste is wanneer het brood nog een beetje warm is. Schenk er een klein beetje bread dipping olijfolie overheen.
Wanneer je iets over hebt, kun je het de volgende dag eten. Het is lekker om het dan eerst even te toasten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italiaanse Aperol Mango Spritz
previous
Italiaanse Aperol Mango Spritz
Kip drumsticks met pesto
next
Kip drumsticks met Citroenpesto
Italiaanse Aperol Mango Spritz
previous
Italiaanse Aperol Mango Spritz
Kip drumsticks met pesto
next
Kip drumsticks met Citroenpesto

Add Your Comment